Jente smiler i kamera og sitter ved PC-en sin i sola

Bachelor - Nettstudium

HR og personalledelse

Studiet gir deg en yrkesrelevant bachelorgrad, og ved å ta denne graden vil du tilegne deg solid kunnskap innen fagfeltet.

Studiested
Nett
Oppstart
Hver dag, hele året
Mulig grad
Bachelor
Studiepoeng
180
Gjennomføring
Heltid / deltid
Språk
Norsk
Opptakskrav
Pris
Se pris per emne
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer
Få 15% rabatt på alle nettstudier Bruk kode SOMMER15 når du bestiller. Les om vilkårene her

HR (Human Resources) er et fagområde som stadig får mer oppmerksomhet i privat og offentlig sektor, og flere og flere arbeidsgivere etterspør kompetanse i å lede de menneskelige ressursene i sin organisasjon.

Vil du ta dette studiet på campus? Vi tilbyr også en Bachelor i HR og personalledelse som campus-studium i Oslo og Bergen. Les mer om campus-studiet i HR og personalledelse

Denne bachelorgraden passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, og som motiveres av å utvikle det enkelte individ til å bli bedriftens viktigste ressurs.

Hva lærer du?

En av HR-funksjonens viktigste oppgaver er å anskaffe og beholde de riktige personene i organisasjonen, og å utvikle deres kunnskaper, ferdigheter og motivasjon. For dette kreves det en HR-funksjon med den nødvendige kompetansen, og det er nettopp denne kompetansen du tilegner deg i dette studiet.

Du vil få kunnskaper og ferdigheter som gjør deg i stand til å forvalte og utvikle de menneskelige ressursene i en organisasjon. Du vil også få god innsikt i hvordan bedrifter kan benytte menneskelige ressurser for å nå forretningsmessige mål og skape god lønnsomhet.

Sikter høyt med SAS Flymekanikeren med HR-ambisjoner. – Etter det første semesteret ble jeg bare enda mer motivert, og var helt sikker på at HR og personalledelse var det rette for meg, forteller Mari. Les artikkelen om Mari

Fagene du vil møte i studiet er både rene HR-fag og det vi kaller forretningsfag. Det vil gi deg dybdekompetanse i HR og en god forståelse for forretningsdrift.

Du vil blant annet lære om HR-strategi, rekruttering, personalledelse og talentutvikling, prosjektledelse, forhandlinger i norsk arbeidsliv og internkommunikasjon med mer.

Jobbmuligheter

Med en Bachelor i HR og personalledelse har du et bredt spekter med karrieremuligheter. Du vil være kvalifisert for å jobbe med ulike type stillinger i HR-avdelinger, rekrutteringsbyråer og konsulentselskaper.

Med en Bachelor i HR og personalledelse har du et bredt utvalg av karrieremuligheter. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som: 

  • HR-ansvarlig
  • HR-koordinator
  • HR-manager
  • HR-sjef
  • Rekrutterer
  • HR Business partner
  • HR-rådgiver
  • Personalrådgiver
  • HR-konsulent 

Studiedetaljer

Studieoppsett

150 studiepoeng kjernefag

+ 30 studiepoeng valgfag
Heltid

Ca. 40 timers studier per uke

30 studiepoeng per semester

Totalt 6 semestere over 3 år

Deltid

Ca. 20 timers studier per uke

15 studiepoeng per semester

Totalt 12 semestere over 6 år

Enkeltemne

10-40 timers studier per uke

7.5-30 studiepoeng per semester

Nettstudier er lagt opp til å være så fleksibelt som overhodet mulig, slik at du kan studere når du vil, hvor du vil og i det tempoet du vil. Studiet er presentert avhengig av om du ønsker å gjennomføre på heltid, deltid eller i ditt eget tempo (enkeltemner). Emnene er ordnet i anbefalt rekkefølge.  

Vi anbefaler at du kun melder seg opp til emner du ønsker å ta semester for semester.

Studieplanlegger

Velg heltid hvis du har opptil 40 timer å studere hver uke

Velg heltid hvis du har opptil 20 timer å studere hver uke

For deg som ønsker å gjennomføre studiet i eget tempo og/eller har en tilpasset studieplan.

Kjernefag

Valgfag

Du har valgt

Totalt 0 kr 0