Foto av tre studenter som kryseser veien på Olaf Ryes Plass i Oslo

Master - Oslo

Strategisk kommunikasjon

De fleste kan prate, men få kan kommunisere og formidle godt. Med en mastergrad i strategisk kommunikasjon blir du en ettertraktet og verdifull aktør i flere bransjer.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Master
Pris
51 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har rullerende opptak

Du kan søke opptak så lenge det er ledige plasser igjen.

Master i strategisk kommunikasjon er et toårig masterprogram som tilbyr studenter aktuell teori, analytiske evner og praktisk og digital trening for å jobbe i spennende kommunikasjonsjobber. Du vil lære hvordan kommunikasjon er helt sentralt for ulike typer virksomheter og organisasjoner, og hvordan kommunikasjon kan bli forstått og brukt for å oppnå strategiske mål. 

En Master i strategisk kommunikasjon gir deg kompetansen som må til for å utforme, produsere og kritisk vurdere målrettet og strategisk kommunikasjon for ulike virksomheter innen offentlig, privat og ideell sektor.

Ved å bruke analytiske metoder, reflektere kritisk, utarbeide strategier og sette håndfaste mål, styrker du sjansene for at budskapet ditt får effekten du ønsker. Dette og mer vil du lære med Master i strategisk kommunikasjon.

Hva lærer du?

En Master i strategisk kommunikasjon gir deg kompetansen som må til for å utforme, produsere og kritisk vurdere målrettet og strategisk kommunikasjon for ulike virksomheter innen offentlig, privat og ideell sektor.

Analytisk og praktisk anvendbar kunnskap står helt sentralt i studiet, og du vil blant annet analysere digital kommunikasjon samtidig som du lærer hvordan du produserer digitale historiefortellinger.

Gjennom studieløpet kan du studere fag som for eksempel:

Etter endt utdanning vil du ha ettertraktet kunnskap om hvordan strategisk kommunikasjon praktiseres og om hvordan man implementerer strategiske kommunikasjonsprosesser for ulike virksomheter.

Student + foreleser

Hva kan du bli?

Evnen til å kommunisere strategisk er stadig mer etterspurt i politikk, i næringslivet, i det offentlige og i samfunnet for øvrig. Strategisk kommunikasjon er ekspansivt og omfatter et stadig økende antall profesjonelle kommunikasjonsfolk innen alle organisasjons- og bedriftstyper.

Med en Master i strategisk kommunikasjon kunne jobbe som for eksempel kommunikasjons- eller markedsrådgiver, strategisk rådgiver eller tekstforfatter. Arbeidsoppgaver kan være:

 • Pressehåndtering. Formidle informasjon til presse og offentlighet, bistå ledere i møte med media.
 • Utvikle kommunikasjonsstrategier. Sørge for at bedriften elller organisasjonen når frem med sitt budskap.
 • Risikovurdering og krisehåndtering. Støtte og gi råd til ledelse, formidle informasjon til offentligheten, oppdage og analysere mulige utfordringer.
 • Intern kommunikasjon. Formidle informasjon til ansatte, bygge kultur i en bedrift eller organisasjon, 
 • Myndighets- og samfunnskontakt. Jobbe for politisk gjennomslag, møte dem som ønsker å påvirke din bedrift eller organisasjon.
 • Markedsrådgivning og strategi. Analysere hvordan en bedrift skal lykkes og hva som må prioriteres, utvikle reklamekampanjer, samarbeide med PR-byråer.
 • Tekstproduksjon. Skrive innhold for ulike medier, taler og kommunikasjon.

Kommunikasjonsyrket tar nå plass i det øverste ledelsesnivået i de fleste bedrifter og organisasjoner, og med en Master i strategisk kommunikasjon vil du ha mulighet til å være med på den videre veksten.

Slik er det å være Kristiania-student

På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk.  

Selve høyskolen er også full av studenttilbud, som for eksempel en egen  studentklinikk, en studentunion drevet frivillig av engasjerte studenter, og flere linjeforeninger 

 • – Denne muligheten fikk jeg kun på Kristiania
  Nyheter

  – Denne muligheten fikk jeg kun på Kristiania

  Les mer
 • Faglig utvikling – også etter forelesning

  Faglig utvikling – også etter forelesning

  Les mer
 • Video: Møt studieprogramleder

  Video: Møt studieprogramleder

  Les mer
 • Hør podcast med foreleserne

  Hør podcast med foreleserne

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om ledelses- og kommunikasjonsstudier

 • Kristiania tilbake på Arendalsuka
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Kristiania tilbake på Arendalsuka

  Høyskolen Kristiania er der det skjer midt i august. Den neste uka er målet å sette vårt tydelige preg på Arendal, som nå forvandles til en politisk møteplass.
  Les mer
 • Hero Idrees Azeez er kåret til Årets Unge Hotelièr
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Hero Idrees Azeez er kåret til Årets Unge Hotelièr

  Etter at Hero Idrees Azeez studerte Bachelor i hotelledelse ved Høyskolen Kristiania, har hun kapret drømmejobben og blitt kåret til Årets Unge Hotelièr.
  Les mer
 • Slik fikk Helén rådgiverjobben før hun var ferdigutdannet
  Bachelor i PR og kommunikasjon

  Slik fikk Helén rådgiverjobben før hun var ferdigutdannet

  – Det jeg lærte på Høyskolen Kristiania gjorde at jeg slo ut alle på jobbintervju og case.  
  Les mer
 • Konferanse om gjenoppbygging i akademia
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Konferanse om gjenoppbygging i akademia

  – Dette er ikke et arbeid vi kan vente med til krigen er over. Arbeidet starter nå, sier Morten Irgens, dekan og utviklingsdirektør ved Høyskolen Kristiania.
  Les mer
Foto av kvinne

Studieprogramleder

Bente Kalsnes

Søk på Master i strategisk kommunikasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer