David og Amanda står foran et glassbygg.
David Berg Skibenes og Amanda Mirgene hadde forskjellige bachelorgrader, men tok samme mastergrad – og jobber nå i samme selskap.Foto: Kristiania

– Under studiet kom det tidlig frem at vi var forskjellige. Mens jeg for eksempel opplevde koding som svært utfordrende, likte David å se hvordan tall ble omgjort til lesbare grafer, forteller Amanda Mirenge.

Både hun og David Berg Skibenes fullførte Master i strategisk kommunikasjon hos Kristiania i 2022. På tross av ulikhetene deres, er begge to i dag ansatt hos Apeland.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

– Kommunikasjonsbyråer hjelper kunder med ulike utfordringer. Derfor er det nødvendig å ansette folk med forskjellige styrker og interessefelt, slik at de kan sette sammen team tilpasset hver enkelt kundes behov, forklarer David. 

– Samtidig er det viktig at alle ansatte har en felles grunnforståelse for bransjen og faget, og det får man blant annet gjennom en master i strategisk kommunikasjon, legger Amanda til.

Ettersom de to tidligere studentene hadde forskjellige interesser, ble det også naturlig for dem å søke seg til ulike områder hos Apeland.

– Jeg har stor interesse for teknologi, tall, analyse og Excel, og synes for eksempel at det er spennende å se hvordan de valgene vi tar med mediekjøp kan ha en påvirkning på målgruppens oppfatning av merkevaren, sier David.

Jeg bruker kunnskapen fra bacheloren og masteren i alt jeg gjør.

Amanda fullførte en bachelor i journalistikk før hun begynte på masterstudiet. For henne var veien dermed kort til Apelands mediegruppe, som blant annet jobber med innsalg til journalister. 

– Jeg bruker kunnskapen fra bacheloren og masteren i alt jeg gjør. Jobben min handler mye om å tenke som en journalist, og da kommer bacheloren ekstra godt med, forteller hun.

David og Amanda står på en gangbro i glass og metall utenfor kontoret i Oslo.
– Kommunikasjonsbyråer hjelper kunder med ulike utfordringer. Derfor er det nødvendig å ansette folk med forskjellige styrker og interessefelt, forteller David. Foto: Kristiania

Gikk fra journalistikk til kommunikasjon

Da Amandas bachelor i journalistikk nærmet seg slutten, kjente hun seg klar for å gå ut i arbeidslivet. Så dukket noe uventet opp:

– Akkurat da lanserte Kristiania en ny master i strategisk kommunikasjon. Det fikk meg til å stoppe opp og lure på om kommunikasjonsbransjen kunne være noe for meg, husker hun.

Etter å ha begynt på masterstudiet, fant Amanda ut at det var enda mer interessant enn hun først trodde. 

– Under studiet gikk jeg fra å ønske å jobbe med journalistikk, til å ville jobbe med kommunikasjon, forteller hun.

David og Amanda fotografert foran et skilt hvor det står "Apeland".
Det finnes mange ulike veier inn i kommunikasjonsbransjen, noe David og Amanda fikk erfare.Foto: Kristiania

Praksisplass endte med fast jobb

David startet utdanningen sin med en bachelor i kreativ markedskommunikasjon hos Kristiania. Til bacheloroppgaven intervjuet gruppen hans 19 ulike PR- og kommunikasjonsbyråer. 

– Da oppgaven var levert, oppdaget jeg den nye masteren i strategisk kommunikasjon, og tenkte at det ville være bra med spisset kompetanse, forklarer han.

Siste året på masteren søkte David på flere deltidsjobber, uten hell. Avslagene ble begrunnet med at han manglet erfaring. 

– Derfor valgte jeg praksis som valgfag det tredje semesteret. Jeg fikk praksisplass i Apeland, som vi hadde intervjuet til bacheloroppgaven. Deretter fortsatte jeg å jobbe deltid mens jeg skrev masteren, og etterpå fikk jeg fast stilling, forteller han.

Studiet la viktig grunnlag

Allerede to måneder etter at Amanda leverte masteroppgaven, hadde hun sin første arbeidsdag hos Apeland. 

– Det lå ingen stillingsutlysninger ute, så jeg sendte en åpen søknad mens jeg jobbet med masteren. Etter en runde med arbeidsprøver, caseoppgave og flere intervjuer, ble jeg til slutt tilbudt jobb, sier hun. 

Både Amanda og David fikk fast stilling i kommunikasjonsbransjen raskere enn de hadde trodd.

Da utfordringer dukket opp i jobbhverdagen, var jeg vant til å sette meg ned og tenke ut løsninger. 

– Uten masteren hadde jeg nok ikke søkt på jobb i byrå med det første, innrømmer Amanda.

– Samtidig må jeg innrømme at det å studere og jobbe er to veldig forskjellige ting! Du får stadig bryne deg på ting som skolen ikke kunne forberede deg på. Men studiene var en veldig fin måte å bli introdusert til kommunikasjonsbransjen på. Vi fikk erfaring med å løse mange ulike oppgaver, så da utfordringer dukket opp i jobbhverdagen, var jeg vant til å sette meg ned og tenke ut løsninger. 

– Fem år med studier gir et godt teoretisk utgangspunkt. Studiene legger også grunnlaget for hvordan du håndterer fremtidige caser i arbeidslivet. Jeg har spesielt hatt nytte av case-oppgavene vi jobbet med på Kristiania, legger David til.

Amanda og David sitter i hver sin stol og ser på en PC-skjerm.
– I dag jobber vi en del sammen og er fortsatt et dreamteam! fastslår Amanda.Foto: Kristiania

Er fortsatt et team

Under studiene samarbeidet Amanda og David godt. Men da de satt på grupperommet hos Kristiania og løste oppgaver, hadde ingen trodd at de skulle ende hos samme arbeidsgiver.

– Jeg satt ved inngangspartiet hos Apeland da Amanda møtte opp for førstegangsintervju, og det tok ikke lang tid før jeg gjenkjente henne. Etter intervjuet spurte sjefen hvilket inntrykk jeg hadde av henne, og jeg sa selvfølgelig bare positive ting, forteller David. 

– I dag jobber vi en del sammen og er fortsatt et dreamteam! fastslår Amanda.

Strat.kom + veiledning

 • Foto av tre studenter som kryseser veien på Olaf Ryes Plass i Oslo

  Vil du også studere Master i strategisk kommunikasjon?

  Målrettet og god kommunikasjon er stadig viktigere i alle typer virksomheter, både kommersielle, ideelle og offentlige. Denne masteren gir deg etterspurt og aktuell kompetanse for morgendagens bransje.
  Les mer
 • Bildelenke til veiledningsside.

  Spør oss!

  Spørsmål om opptakskrav, søknader eller studentlivet? Spør en av vår estudentambassadører!
  Les mer