Portrettfoto av Maylinn Gullmark.
– Jeg ville ikke blitt introdusert for Hill+Knowlton uten å ha Master i strategisk kommunikasjon, så for min del førte de ekstra to årene til at jeg fikk drømmejobben, sier Maylinn Gullmark.Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Fra de lyse, fargerike kontorlokalene i Vika i Oslo har Maylinn utsikt mot Aker Brygge og fjorden. Her jobber Maylinn med et bredt spekter av fagområder innenfor kommunikasjon. Det betyr mye å få den muligheten.   

– Samtidig får jeg spesialisert meg på mitt fagfelt, digital markedsføring. Det betyr at arbeidsdagene består av alt fra betalte kampanjer i sosiale medier til mer tradisjonell PR, sier Maylinn.   

Hele utdanningen kommer til nytte

Firmaet hun jobber i er globalt med kontorer i 80 land. Kundene kommer fra både offentlig og privat sektor innenfor en rekke ulike bransjer. Det gjør at hun ofte jobber på tvers av team, fagdisipliner og noen ganger landegrenser.     

Maylinn er ikke i tvil om at kunnskapen fra Master i strategisk kommunikasjon som hun tok på Kristiania er viktig kompetanse i den nye jobben. Men også kompetansen fra bachelorgraden hennes brukes flittig i jobben. Også den tok hun på Kristiainia.

 – Det er en bachelor i markedsføring- og salgsledelse hvor jeg spesialiserte meg innenfor digital markedsføring. Etter bachelorgraden jobbet jeg ett år med annonsering i sosiale medier, men jeg kjente at jeg ble nysgjerrig på å forstå det større perspektivet i kommunikasjonsfaget, forteller Maylinn.   

Nysgjerrigheten førte til masterstudier

Nysgjerrigheten resulterte i at Maylinn meldte seg opp som masterstudent i strategisk kommunikasjon etter ett år som arbeidstaker. 

– Det viste seg å være midt i blinken for meg, sier hun.  

For Maylinn var ikke overgangen fra bachelor til master avskrekkende hard heller.

Det var gøy å få den utvidede forståelsen jeg følte at jeg manglet.

– Jeg synes det var veldig greit. Det var gøy å få den utvidede forståelsen jeg følte at jeg manglet.

Hun vektlegger også kombinasjonen av fagene samlet sett når hun snakker om utbyttet av studiene.

Hovedforskjellen på å ta en bachelor og en master har for Maylinn vært kravene som stilles fra foreleserne:

– Det er andre forventninger som stilles til deg som student på masternivå. Det krever større forståelse å ta en master. Det er ikke nok å vise at du har lest pensum ved å gjenfortelle det du har lest. Du må anvende teoriene du lærer på en måte som viser at du forstår hele bildet.

SOME_Maylinn_MasterHR_Rekrutteringskampanje23_BenjaminÅvitsland-4.jpg
Masterstudier er en unik mulighet til å grave seg ned i et felt man virkelig brenner for. Det gir en spisskompetanse som kommer ekstra godt med. – Det er ikke nok å vise at du har lest pensum ved å gjenfortelle det du har lest. Du må anvende teoriene du lærer på en måte som viser at du forstår hele bildet, sier Maylinn.Foto: Benjamin Åvitsland

Skrev master om Pride-markeringen

For i det siste semesteret var det ingen oppsatte fag. Det var kun masteroppgaven som var fokus. Første året hadde Maylinn og de andre masterstudentene fire obligatoriske fag.   

– Det var absolutt utfordrende å skrive en masteroppgave, men det var også utrolig lærerikt og gøy. Det er noe unikt med å kunne fordype seg på et spesifikt tema over tid. Jeg følte jeg fikk stort utbytte av det, og sitter nå igjen med et sluttprodukt jeg er utrolig stolt av.

Jeg følte jeg fikk stort utbytte av masteroppgaven, og sitter nå igjen med et sluttprodukt jeg er utrolig stolt av.

Maylinn skrev om «autentisk kommunikasjon i lys av Pride». 

– Selv om jeg tok utgangspunkt i et ganske spesifikt tema, med små bedrifters deltakelse i Pride-markeringen, krevde det likevel mye kutting underveis. Det er en egen evne å kunne bryte ned og sette sammen data på en måte som er representativt og meningsfull hele veien, forteller hun og legger til at hjelpen fra veilederen hennes har vært uunnværlig:

– Det var veilederen min som fikk meg til å forstå hvordan jeg skulle håndtere en så stor akademisk oppgave som en masteroppgave jo er. I starten hjalp han meg med å finne riktig retning på arbeidet og å finne materialet jeg trengte. Da det var på plass, var det jevnlig oppfølging ut ifra hvilke behov jeg hadde underveis, forteller hun.

Ikke ta en master kun for å ha en master  

Maylinn synes ikke studenter som ikke er så akademisk anlagt skal la seg skremme bort fra mastermuligheten.  

– Det aller viktigste er at du interesserer deg for det du har tenkt å studere. Hvis du tenker på å ta en master bare for å ha en master, ville jeg ikke anbefalt det.  

Maylinn vektlegger samtidig at man kan komme langt i hennes bransje med en bachelor også. 

– Jeg tror mange undervurderer verdien av pågangsmot og et godt nettverk. Er du dyktig i det du driver med, frampå og ser de mulighetene du har foran deg, opplever jeg det ikke som avgjørende med en mastergrad - men det kan selvfølgelig være en fordel, sier Maylinn og legger til:

– Jeg ville ikke blitt introdusert for Hill+Knowlton uten å ha mastergraden, så for min del førte de ekstra to årene til at jeg fikk drømmejobben, avslutter hun.

CTA MA stratkom + veiledning

 • Foto av tre studenter som kryseser veien på Olaf Ryes Plass i Oslo

  Vil du jobbe med kommunikasjon?

  Målrettet og god kommunikasjon er stadig viktigere i alle typer virksomheter, både kommersielle, ideelle og offentlige. Denne masteren gir deg etterspurt og aktuell kompetanse for morgendagens bransje.
  Les mer om masterstudiet her!
 • Spør en student

  Lurer du på noe om studier, søknadsprosess eller studentliv? Snakk med en av våre studentambassadører her!
  Book veiledning her!