Studenter på Bachelor i spilldesign

Bachelor - Oslo

Spilldesign

Vil du skape storslåtte spillopplevelser? Bachelor i spilldesign er en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

For den som drømmer om en karriere i spillindustrien vil dette studiet være midt i blinken. Ikke bare får du jobbe praktisk med ditt fremtidige yrke, du får også forelesere og gjesteforelesere med faktisk bransjeerfaring. Bachelorstudiet i spilldesign bruker de samme verktøyene som industrien ellers, noe som gir en enkel overgang fra studier til arbeidsliv. 

Gjennom studiet får du utviklet en verdifull portefølje som viser hva du kan og hvem du er som spilldesigner – denne blir gull verdt når du skal begi deg ut på jobbmarkedet. 

Hva lærer du?

I dette studiet lærer du å skape engasjerende spill fra A til Å, og vil bli rustet til å lage spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du får testet dine ferdigheter. 

I løpet av det siste studieåret vil du også få yrkeserfaring ved å gjennomføre et prosjekt i en bedrift, etablere eget selskap eller delta i utviklingsprosjekt.

Noen av emnene du vil møte på under studiene: 

Hva kan du bli?

Med en bachelorgrad i spilldesign fra Høyskolen Kristiania åpnes en verden av karrieremuligheter. Spillbransjen er i vekst, og takket være den tette kontakten vi har med anerkjente spillselskap vet vi akkurat hvilken kompetanse som blir etterspurt. Spilldesignere er et verdifullt tilskudd til underholdningsbransjen, og har også jobbmuligheter i andre bransjer.

Etter å ha gjennomført graden kan du, selvfølgelig, ta deg jobb som spilldesigner. I tillegg kan du blant annet jobbe med:

 • Game writing
 • Resource design
 • UI-design
 • Art Production
 • Playtesting

Våre studenter er ettertraktet på jobbmarkedet. Vi har tidligere studenter som, blant annet, har gått rett ut i jobb i disse selskapene: 

Content Card With Image (Double): Blokk med 2 artikler

Slik er det å være Kristiania-student

Spilldesign-studiet er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals? Det er oss – bare med nytt navn.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra våre kreative studier

 • Julen på Kristiania
  School of Arts, Design, and Media

  Julen på Kristiania

  De neste ukene kan du se frem til blant annet julekalender, julegrantenning og julekino på campus, både i Oslo og Bergen.
  Les mer
 • Semesteret ved Kristiania har gitt minner for livet
  School of Arts, Design, and Media

  Semesteret ved Kristiania har gitt minner for livet

  Eve Hunter har utvekslet til Kristiania og drar tilbake med kofferten full av minner, nye venner og ny kunnskap.
  Les mer
 • Musikaliteten settes opp for sjette gang
  School of Arts, Design, and Media

  Musikaliteten settes opp for sjette gang

  Til vanlig står studentene selv på scenen, men under denne musikkteaterfestivalen jobber de som prosjektarbeidere.
  Les mer
 • Emilie gikk rett inn i drømmejobben etter studiene
  School of Arts, Design, and Media

  Emilie gikk rett inn i drømmejobben etter studiene

  Å være festivalsjef som 24-åring og nyutdannet er noe få kan skilte med. Emilie fant sin brannfakkel, og utfordrer kulturelt der hun kan.
  Les mer

Studieprogramleder

Trygve Bjellvåg
Les mer om Trygve

Søk på Bachelor i spilldesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer