Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Student med VR-biller. Bachelor i spilldesign ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Spilldesign

Vil du skape storslåtte visuelle spillopplevelser? Denne utdanningen byr på en verden full av muligheter for engasjerte kandidater.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Dataspill kan skape opplevelser, historier og følelser som man ikke får gjennom andre medier. Spilldesignere er derfor et verdifullt tilskudd til underholdningsbransjen, og hyres i tillegg ofte inn til andre bransjer som utdanning, reklame, forskning og eventer.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Med en bachelor i spilldesign fra Høyskolen Kristiania får du en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

Hva lærer du?

I dette studiet lærer du å skape engasjerende spill og spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Du lærer å designe og skape spillopplevelser ved å ha ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling. 

Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler enkeltdeler av et spill, som level design, flyt, balansering, oppsett til kontroller og meny/UI, men også andre deler av spillproduksjonen, som presentasjon, prototyping, playtesting og dokumentasjon. Gjennom studiet vil du lage flere ferdige spill samt litt vertical slices, og du vil jobbe med spesialområder innenfor spilldesign.

Vi har også foredragsholdere og emneansvarlige fra spillbransjen, fra selskaper som Red Thread, Hyper Games, Ravn Studio, D-Pad Studio, Krillbite, Snowcastle Games, DICE, Megapop, LucasArts, Futuregroup og Funcom. Slik får du et godt kontaktnettverk i tillegg til en god utdannelse.

Jobbmuligheter

Spillindustrien her til lands er i sterk vekst og åpner opp nye karrieremuligheter for studenter som er aktive og søkende. Studiet og skolen har tett dialog med lokale og internasjonale næringsaktører og spillselskap, for å vite hvilken kompetanse de er på utkikk etter.

Etter en fullført bachelorgrad i spilldesign kan du, i tillegg til spilldesigner, blant annet jobbe som eller med:

  • Game feel / Game writing
  • System / Resource design
  • Level Designer / Worldbuilder Artist
  • Gameplay / UI designer
  • Art Production / Technical Artist
  • Content / Mechanics designer
  • QA / Playtesting
  • Producer / Marketing

Velkommen til et kreativt studium rikt på karrieremuligheter!

Studieprogramleder

Trygve Bjellvåg
Les mer om Trygve

Søk på Bachelor i spilldesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.