Student med VR-biller. Bachelor i spilldesign ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Spilldesign

Vil du skape storslåtte visuelle spillopplevelser? Denne utdanningen byr på en verden full av muligheter for engasjerte kandidater.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Dataspill kan skape opplevelser, historier og følelser som man ikke får gjennom andre medier. Spilldesignere er derfor et verdifullt tilskudd til underholdningsbransjen, og hyres i tillegg ofte inn til andre bransjer som utdanning, reklame, forskning og eventer.

Med en bachelor i spilldesign fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, får du en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

I dette studiet lærer du å skape engasjerende spill og spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Du lærer å designe og skape spillopplevelser ved å ha ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling. 

Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler enkeltdeler av et spill, som level design, flyt, balansering, oppsett til kontroller og meny/UI, men også andre deler av spillproduksjonen, som presentasjon, prototyping, playtesting og dokumentasjon. Gjennom studiet vil du lage flere ferdige spill samt litt vertical slices, og du vil jobbe med spesialområder innenfor spilldesign.

Vi har også foredragsholdere og emneansvarlige fra spillbransjen, fra selskaper som Ubisoft, Red Thread Games, Hyper Games, Agens Games, Ravn Studio, D-Pad Studio, Krillbite, Snowcastle Games, DICE, Megapop, LucasArts, Futuregroup og Funcom. Slik får du et godt kontaktnettverk i tillegg til en god utdannelse.

Sjekk ut alt det kule studentene på Bachelor i spilledesign lager her.
Spilldesignstudentens arbeid spilles av hele verden! Se reaksjonene her.

Jobbmuligheter

Spillindustrien her til lands er i sterk vekst og åpner opp nye karrieremuligheter for studenter som er aktive og søkende. Studiet og skolen har tett dialog med lokale og internasjonale næringsaktører og spillselskap, for å vite hvilken kompetanse de er på utkikk etter.

Vil du prøve noen av spillene våre?

Etter en fullført bachelorgrad i spilldesign kan du, i tillegg til spilldesigner, blant annet jobbe som eller med:

  • Game feel / Game writing
  • System / Resource design
  • Level Designer / Worldbuilder Artist
  • Gameplay / UI designer
  • Art Production / Technical Artist
  • Content / Mechanics designer
  • QA / Playtesting
  • Producer / Marketing

Hvor ender man opp? Tidligere studenter har blant annet fått jobb her:

Logoer for mange ulike spillselskaper

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i spilldesign på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på spilldesign? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Trygve Bjellvåg
Les mer om Trygve

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer