Student med VR-biller. Bachelor i spilldesign ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Spilldesign

Vil du skape storslåtte visuelle spillopplevelser? Denne utdanningen byr på en verden full av muligheter for engasjerte kandidater.

Søknadsfrist
01. august
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer
Forlenget søknadsperiode Vi ønsker flere kvalifiserte søkere på dette studiet og har forlenget søknadsfristen til 1. august 2021. Gå til søknadsskjema

Dataspill kan skape opplevelser, historier og følelser som man ikke får gjennom andre medier. Spilldesignere er derfor et verdifullt tilskudd til underholdningsbransjen, og hyres i tillegg ofte inn til andre bransjer som utdanning, reklame, forskning og eventer.

Med en bachelor i spilldesign fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, får du en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

I dette studiet lærer du å skape engasjerende spill og spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Du lærer å designe og skape spillopplevelser ved å ha ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling. 

Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler enkeltdeler av et spill, som level design, flyt, balansering, oppsett til kontroller og meny/UI, men også andre deler av spillproduksjonen, som presentasjon, prototyping, playtesting og dokumentasjon. Gjennom studiet vil du lage flere ferdige spill samt litt vertical slices, og du vil jobbe med spesialområder innenfor spilldesign.

Vi har også foredragsholdere og emneansvarlige fra spillbransjen, fra selskaper som Ubisoft, Red Thread Games, Hyper Games, Agens Games, Ravn Studio, D-Pad Studio, Krillbite, Snowcastle Games, DICE, Megapop, LucasArts, Futuregroup og Funcom. Slik får du et godt kontaktnettverk i tillegg til en god utdannelse.

Sjekk ut alt det kule studentene på Bachelor i spilledesign lager her.
Spilldesignstudentens arbeid spilles av hele verden! Se reaksjonene her.

Jobbmuligheter

Spillindustrien her til lands er i sterk vekst og åpner opp nye karrieremuligheter for studenter som er aktive og søkende. Studiet og skolen har tett dialog med lokale og internasjonale næringsaktører og spillselskap, for å vite hvilken kompetanse de er på utkikk etter.

Vil du prøve noen av spillene våre? Sjekk oss ut på Itch!

Etter en fullført bachelorgrad i spilldesign kan du, i tillegg til spilldesigner, blant annet jobbe som eller med:

  • Game feel / Game writing
  • System / Resource design
  • Level Designer / Worldbuilder Artist
  • Gameplay / UI designer
  • Art Production / Technical Artist
  • Content / Mechanics designer
  • QA / Playtesting
  • Producer / Marketing

Hvor ender man opp? Tidligere studenter har blant annet fått jobb her:

Logoer for mange ulike spillselskaper

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i spilldesign på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på spilldesign? Den digitale avgangsfestivalen Avgang20 har gitt hver student sitt eget virtuelle rom hvor de presenterer seg og sitt prosjekt. 

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Trygve Bjellvåg
Les mer om Trygve

Søk på Bachelor i spilldesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer