Tre studenter på sightseeing. Bachelor i reiselivsledelse og opplevelsesutvikling ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Reiselivsledelse og opplevelsesutvikling

Denne bachelorgraden gjør deg klar for en karriere i en av verdens mest spennende næringer. Hos oss sikres du nasjonal og global kompetanse, med et bærekraftig perspektiv.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Reiselivsnæringen er sterk. Det har historien vist gang på gang. Normalt sett er den verdens hurtigst voksende næring, og opplevelsesbasert turisme har vært i størst vekst. Folks søken etter genuine, bærekraftige opplevelser blir heller ikke mindre i fremtiden. Derfor tilbyr Høyskolen Kristiania en bachelorgrad i reiselivsledelse og opplevelsesutvikling.

Dette er en lederutdanning for deg som vil lære om å skape balanse mellom å vise frem vakker og spektakulær natur og kultur – samtidig som vi tar vare på ressursene våre. Lederskap, krisehåndtering og kommunikasjon er viktige fagfelt i studiet. Med praksismulighetene dette studiet tilbyr, kan du også sikre deg verdifull erfaring og et viktig nettverk. Det kan gi et stort fortrinn på arbeidsmarkedet.

Hva lærer du?

Med dette studiet utvikler du verdifull innsikt i bærekraftig drift både nasjonalt og internasjonalt. Du lærer hvordan du kan skape bedre opplevelser for både turister og lokalbefolkningen. Du får lederskaperfaring og kunnskap om krisehåndtering, samtidig som du får innsikt i hvordan an samhandler og kommuniserer på tvers av ulike kulturer.

I løpet av utdanningen din vil du blant annet studere fag som:

Reiselivsnæringen er sesongbasert, og lønnsomhet er derfor en kritisk faktor for alle aktører. Hos oss lærer du hvordan du kan utvide sesonger og øke lønnsomheten for både bedrift og destinasjon.

Hva kan du bli?

Etter fullført Bachelor i reiselivsledelse og opplevelsesutvikling er du klar for en karriere i en av de mest spennende næringene i verden. Dette er en anvendelig lederutdanning som gjør deg kvalifisert til å jobbe med mange ulike typer yrker innen markedsføring, kommunikasjon og ledelse.

Antallet reisende til og i Norge har vært rekordstort de siste årene, og opplevelsesbedriftene vil igjen trenge kompetente folk som kan utvikle sammensatte og bærekraftige kvalitetsopplevelser. Du vil etter endt studium ha et bredt utvalg av karrieremuligheter og kan blant annet jobbe som:

 • Salgs- og markedsrådgiver
 • Konsulent/planlegger for gruppe- og kongressbooking
 • Resepsjonsleder, hotell
 • Reiselivssjef kommune/fylke
 • Turistsjef destinasjonsselskap 

 Tidligere studenter har blant annet fått jobb i bedrifter som:

 • Turprodusent, Hvitserk of Norway
 • CRM og pressekontakt, Apollo Norge
 • Salgs og markedsføring, EF språkreiser
 • Markedskoordinator, VisitDenmark

Content Card With Image (Double): To artikler

  Slik er det å være Kristiania-student

  På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Selve høyskolen er også full av studenttilbud, som for eksempel en egen studentklinikk, en studentunion drevet frivillig av engasjerte studenter, og flere linjeforeninger.

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Les mer
  • Faglig utvikling – også etter forelesning

   Faglig utvikling – også etter forelesning

   Les mer
  • Slik er studiehverdagen

   Slik er studiehverdagen

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Studieprogramleder

  Kjersti Ruud Walaas

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer