Reiseliv - portrett av Kristin Rauland foran Vierli

Hvordan har tiden vært etter studiene?

– Det har vært veldig bra. Mens jeg skrev bachelorgraden min fikk Høyskolen Kristiania til et samarbeid med Buskerud fylkeskommune og Geilo Skisenter om en trainee-stilling. Jeg fikk stillingen, og synes det var veldig spennende å skulle få muligheten til å få jobbe med reiselivet på en stor helårsdestinasjon som Geilo er. Traineestillingen varte i ett år og jeg fikk tilbudet om å fortsette i Geilo Skisenter som arrangementskoordinator, som jeg takket ja til. – Etter to år på Geilo, startet jeg på Emergence School of leadership og fullførte en prosjekt- og prosesslederutdannelse, før jeg flyttet hjem til Rauland og overtok familiebedriften.

Fortell om jobben din på Rauland skisenter?

– Jeg er daglig leder for Rauland Skisenter. Som daglig leder har jeg det øverste ansvaret for bedriften. Mye av tiden går til administrativt arbeid, personalhåndtering, økonomistyring, planlegging og styring av driften. – Rauland Skisenter består av 16 heiser og 41 nedfarter fordelt på tre lokasjoner. Vi har tre skiutleier, tilbyr skiskole, flere serveringssteder, afterski og flere arrangementer, spesielt gjennom vintersesongen.

Reiseliv - Rauland Skisenter
Rauland Skisenter en vakker solskinnsdag.

– Vi driver også utleie av hytter og leiligheter på Rauland. Vi har ca. 750 senger i utleie fordelt på selvhusholdhytter/ leiligheter og rom på Camp Vierli Hotell. – Gjennom vintersesongen er det ca 100 som jobber i bedriften, mens vi har ca. 16 som jobber året rundt. Selv om vinteren er den største sesongen, har vi også god trafikk i deler av sommer- og høstsesongen.

Hva er det beste med jobben din?

– Vi som driver med reiseliv på fjellet er heldige. Det er fantastisk å kunne tilby ski- og naturopplevelser til besøkende, spesielt på dager med fantastiske snøforhold og strålende sol.

Reiselivet trenger flere flinke folk, så mulighetene er mange om du ønsker og vil.
Reiseliv - utsikt fra terrengparken
Utsikten fra terrengparken på Rauland Skisenter.

– Jeg er også heldig å ha veldig varierte dager på jobben og har mange flinke medarbeidere med på teamet. Det å ha variasjon og ikke minst jobbe med både små og stor prosjekter gjør at jeg trives veldig godt i jobben.

Hvorfor valgte du å jobbe med reiseliv?

– Ettersom jeg er oppvokst i en familiebedrift så kan en vel si at jeg har fått reiselivet inn med morsmelka. Jeg har alltid ment at reiselivet er en spennende bransje, og fjellturismen har vært det jeg både har kunnet mest om og som har interessert meg mest.

Har du tatt med deg noe fra studiene inn i arbeidslivet?

– Ja, det vil jeg si. Men det er nok litt forskjell mellom teori og praksis. Likevel så husker godt da jeg studerte at jeg syntes det var veldig nyttig å ha jobba noen år innenfor bransjen jeg studerte, slik at jeg klarte å relatere teorien til praksis mens jeg f. eks. leste eller var i en forelesning.

Jeg hadde tre fantastiske år på Høyskolen Kristiania, som jeg setter stor pris på i dag.

– Nettverket jeg fikk da jeg studerte er også noe jeg har satt stor pris på i etterkant.

Reiseliv - Kristin driver Rauland skisenter - Heisen

Hva er ditt beste minne fra studiene?

– Jeg hadde tre fantastiske år på Høyskolen Kristiania, som jeg setter stor pris på i dag. Et godt skole- og klassemiljø og mange gode venner for livet.

Hva er ditt beste tips for andre som vil jobbe med noe av det samme som deg?

– Det å ha arbeidserfaring før du begynner å studere, og også under studiene, har vært veldig relevant for meg. Reiselivet trenger flere og flinke folk, så mulighetene er mange om du ønsker og vil.

Er du også interessert i reiseliv?

Søk studieplass nå!