Studenter i auditorium

Bachelor - Bergen og Oslo

Markedsføring og merkevareledelse

Vil du påvirke samfunnet og skape attraktive merkevarer? Da er dette utdanningen for deg! Som Norges eneste, tilbyr vi en bachelorgrad i markedsføring og merkevareledelse.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Denne utdanningen gir deg svarene på hvorfor noen velger det ene produktet fremfor det andre – hvorfor noen merker kan gi deg gåsehud, mens andre ikke får deg til å føle noe som helst. Dette er den eneste markedsføringsutdanningen i Norge med spesialisering i merkevare, og her lærer du hvordan du som markedsfører kan påvirke disse prosessene.

Som ferdig utdannet vil du ha mange jobbmuligheter innen flere ulike bransjer. Du går ut i en bransje som er i kontinuerlig endring. Derfor har vi utviklet denne bachelorgraden i tett samarbeid med næringslivet, for å gi deg dyp og grundig forståelse av digital markedsføring, markedskommunikasjon, merkevarebygging og markedsstrategi. Dette studieprogrammet har ifølge studiebarometeret noen av Norges mest fornøyde studenter. 

Hva lærer du?

Hvorfor velger vi egentlig de produktene og merkene vi gjør? Hvorfor velger noen å holde seg lojale til ett merke nesten hele livet? Hvilken rolle spiller branding for måten både kunder og ansatte opplever en bedrift? Ved å forstå og å kunne påvirke markeder, kan du hjelpe bedrifter og organisasjoner å manøvrere seg i dette landskapet.

Du vil blant annet lære om:

Du får også mulighet til å ha praksis hos en bedrift som en del av utdanningen, noe som gir deg et fortrinn på arbeidsmarkedet.  

Suksesshistorier Double Content card with image

Hva kan du bli?

En bachelor i markedsføring og merkevareledelse byr på spennende jobbmuligheter i markedsavdelinger, reklame- og mediebyråer, eller i analysebedrifter som jobber med informasjon og samfunnskontakt. Det er også mange muligheter innen det offentlige, i politikken eller i kultursektoren.

Du kan blant annet jobbe som:

 • Merkevareleder
 • Markedssjef
 • Digital markedsfører
 • Markedsføringskonsulent
 • Brand manager 

Markedsføring og merkevareforståelse er avgjørende for å kunne utnytte muligheter i nye kommunikasjonskanaler, skape langvarig vekst for en bedrift, eller å forme publikums inntrykk av en bedrift eller organisasjon. Dette har gjort markedsføringsstudenter fra Høyskolen Kristiania ettertraktede på arbeidsmarkedet. Etter endt studium har våre studenter blant annet fått jobb i bedrifter som:

 • Facebook
 • Google
 • TESLA
 • TV 2
 • Foodora

  Slik er det å være Kristiania-student

  Som markedsføringsstudent på Høyskolen Kristiania vil du være en del av et yrende og utviklende fagmiljø, hvor markedsføring sees fra flere perspektiver. Du vil ha muligheten til å bli kjent med studenter fra andre studier, og bygge nettverk allerede under studiene. Vi jobber tett på bransjen, og du vil være godt rustet til å tre ut i arbeidslivet etter endt utdanning. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Les mer
  • Faglig utvikling – også etter forelesning

   Faglig utvikling – også etter forelesning

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!
  • Får seerne til å klikke
   Bergen

   Får seerne til å klikke

   Amalies jobb er å få folk til å bry seg om TV 2 Sporten, også de som egentlig ikke liker sport.
   Les mer
  • Fra markedsføringsstudier til Årets markedsfører
   Høyskole

   Fra markedsføringsstudier til Årets markedsfører

   Emma jobber som Community Manager for gjenbrukstjenesten Tise, som nylig ble kåret til Årets markedsfører.
   Les mer
  • Fra student til spennende jobb som markedsfører
   Oslo

   Fra student til spennende jobb som markedsfører

   Drømmer du om en karriere innen markedsføring? Møt fire markedsføringstopper som gjorde suksess etter studiene ved Høyskolen Kristiania og les deres beste karrieretips!
   Les mer
  • Video: Slik er studiet

   Video: Slik er studiet

   Møt en foreleser og en student!
   Les mer
  Foto av mann i dongeriskjorte oppstilt for kamera.

  Studieprogramleder

  Halldor Örn Engilbertsson

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer