Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

To studenter jobber med et manus. Bachelor i manus ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Manus

Med denne utdanningen lærer du å skrive drama for lerret, skjerm og scene.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Drømmer du om å skrive historier for film, dramaserier, spill eller teater? Denne utdanningen gir deg kunnskap om manuskriptarbeid for en rekke plattformer innen dramatisk skrivekunst, som film, TV, teater og spill.

På Bachelor i manus får du tett individuell veiledning og oppfølging fra en rekke faste og tilknyttede lærere, hvorav samtlige har egen kunstnerisk praksis og erfaring fra film, tv og/eller teaterfeltet.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Utdanningen legger stor vekt på å la den enkelte finne sin særegne stemme, samtidig som studentene får et solid, håndverksmessig grunnlag som forbereder dem på å møte bransjens krav. 

Bachelor i Manus er preget av et kreativt miljø med sterk tilknytning til praksisfeltet og gode muligheter for å bygge nettverk og finne gode fremtidige samarbeidspartnere.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører

Hva lærer du? 

Bak enhver god film, serie eller teateroppsetning ligger det et godt manuskript.

Dette studiet har som mål å gi deg praktiske verktøy og kompetanse til å skrive for en rekke plattformer innen tekst for fremføring. I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet fokusere på: 

  • Kreativ skriving
  • Filmatiske verktøy
  • Klassisk dramaturgi
  • Scenetekst
  • Film- og TV-historie
  • Spill

Du vil etter fullført utdanning ha mye erfaring med utvikling av manus for film og tv, samt scenetekst og spill.

I samarbeid med de praktiske linjene som regi, foto, klipp, lyddesign og skuespill deltar også manusstudentene i produksjon av egne eller andres tekster.

Jobbmuligheter

Dramaproduksjon er et felt i sterk utvikling, med stigende produksjon, spesielt innen TV og spill. Dette gjør konkurransen hard, men samtidig er unge, nye talenter regnet som attraktive.

I tillegg til aktivitet innen film, TV og teater, kan en manusutdanning gi arbeidsmuligheter innen dramaturg- og konsulentvirksomhet. Å vite hva som skal til for å skru sammen en tekst for fremføring kan også komme til nytte for eksempel innenfor undervisning og ungdomsarbeid.

Publikums krav til kvalitetsinnhold vokser stadig, og enhver god produksjon krever et godt manuskript. De kreative bransjene er derfor på kontinuerlig utkikk etter dyktige manusforfattere som kan bidra til å gjøre en produksjon vellykket.

– Vi legger vekt på å la den enkelte finne sin særegne stemme Møt studieprogramleder Siri Senje

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i manus på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Skrev gripende scenetekster som del av prosjekt Les mer om samarbeidsprosjektet her!

Studieprogramleder

Siri Senje
Les mer om Siri

Søk på Bachelor i manus

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.