To studenter jobber med et manus. Bachelor i manus ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Manus

Med denne utdanningen lærer du å skrive drama for lerret, skjerm og scene.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Drømmer du om å skrive historier for film, dramaserier, spill eller teater? Denne utdanningen gir deg kunnskap om manuskriptarbeid for en rekke plattformer innen dramatisk skrivekunst, som film, TV, teater og spill.

På Bachelor i manus får du tett individuell veiledning og oppfølging fra en rekke faste og tilknyttede lærere, hvorav samtlige har egen kunstnerisk praksis og erfaring fra film, tv og/eller teaterfeltet.

Utdanningen legger stor vekt på å la den enkelte finne sin særegne stemme, samtidig som studentene får et solid, håndverksmessig grunnlag som forbereder dem på å møte bransjens krav. 

Bachelor i Manus er preget av et kreativt miljø med sterk tilknytning til praksisfeltet og gode muligheter for å bygge nettverk og finne gode fremtidige samarbeidspartnere. Samtlige lærere i programmet er manusforfattere med bred erfaring og sterke bransjenettverk.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Som student ved Bachelor i manus blir du en del av landets største kunstfaglige miljø, med over 20 kreative utdanninger. Programmet samarbeider aktivt med utdanninger som Film/TV-produksjon, spilldesign, skuespill, musikkteater, lyddesign, Visual Effects med flere. I tillegg tilbyr vi et stort antall spennende valgfag og mulighet for internasjonal utveksling.

Fra høsten 2021 vil flere av våre kreative utdanninger samles i et nytt bygg i Urtegata, med Akerselva som nærmeste nabo.

Hva lærer du? 

Bak enhver god film, serie eller teateroppsetning ligger det et godt manuskript.

Dette studiet har som mål å gi deg praktiske verktøy og kompetanse til å skrive for en rekke plattformer innen tekst for fremføring. I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet fokusere på: 

  • Kreativ skriving
  • Filmatiske verktøy
  • Klassisk dramaturgi
  • Scenetekst
  • Film- og TV-historie
  • Spill

Du vil etter fullført utdanning ha mye erfaring med utvikling av manus for film og tv, samt scenetekst og spill.

I samarbeid med de praktiske linjene som regi, foto, klipp, lyddesign og skuespill deltar også manusstudentene i produksjon av egne eller andres tekster.

Team_Manus-5.jpg
Samtlige lærere i programmet er selv forfattere og har brede nettverk i bransjen (fra venstre: Anders Fagerholt, Ole Christian Solbakken, Axel Hellstenius og Siri Senje).

Jobbmuligheter

Dramaproduksjon er et felt i sterk utvikling, med stigende produksjon, spesielt innen TV og spill. Dette gjør konkurransen hard, men samtidig er unge, nye talenter regnet som attraktive.

I tillegg til aktivitet innen film, TV og teater, kan en manusutdanning gi arbeidsmuligheter innen dramaturg- og konsulentvirksomhet. Å vite hva som skal til for å skru sammen en tekst for fremføring kan også komme til nytte for eksempel innenfor undervisning og ungdomsarbeid.

Publikums krav til kvalitetsinnhold vokser stadig, og enhver god produksjon krever et godt manuskript. De kreative bransjene er derfor på kontinuerlig utkikk etter dyktige manusforfattere som kan bidra til å gjøre en produksjon vellykket.

For opptak til studiet kreves generell studiekompetanse og beståtte opptaksprøver.

NB: Vi kan gi unntak fra krav om generell studiekompetanse for søkere som gjennom opptaksprøven kan dokumentere faglige kvalifikasjoner.

– Vi legger vekt på å la den enkelte finne sin særegne stemme

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i manus på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på manus? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Skrev gripende scenetekster som del av prosjekt

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Siri Senje
Les mer om Siri

Søk på Bachelor i manus

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer