To studenter jobber med et manus. Bachelor i manus ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Manus

Vil du fortelle gode historier og se dem bli levende på storskjermen eller scenen? Med en bachelorgrad i manus fra Westerdals institutt for film og medier får du idéene dine ned på papir og ut i verden.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Stengt for opptak

Opptaket for høst 2022 er nå fullt.

Drømmer du om å skrive historier for film, dramaserier, spill eller teater? Denne utdanningen gir deg kunnskap om manuskriptarbeid for en rekke plattformer innen dramatisk skrivekunst. 

Bachelor i manus, ved Westerdals institutt for film og medier, Høyskolen Kristiania, er preget av et kreativt miljø med sterk tilknytning til bransjen og gode muligheter for å bygge nettverk og finne fremtidige samarbeidspartnere. Samtlige lærere i programmet er manusforfattere med bred erfaring og sterke bransjenettverk. Som student ved Bachelor i manus blir du en del av landets største kunstfaglige miljø, med over 20 kreative utdanninger. Programmet samarbeider aktivt med utdanninger som film og TV, spilldesign, skuespill, musikkteater, lyddesign, og Visual Effects.

Hva lærer du?

Bak enhver god film, serie eller teateroppsetning ligger det et godt manuskript. Utdanningen legger stor vekt på å la deg finne din særegne stemme, samtidig som du får et solid grunnlag som forbereder dem på å møte bransjens krav.  

Dette studiet har som mål å gi deg praktiske verktøy og kompetanse til å skrive for en rekke plattformer innen tekst for fremføring. I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet jobbe med kreativ skriving, filmatiske verktøy, klassisk dramaturgi, scenetekst og film- og TV-historie.  

Hos oss kommer du til å jobbe med fag som:  

Hva kan du bli?

Dramaproduksjon er et felt i sterk utvikling, med stigende produksjon, spesielt innen TV og dataspill. Dette gjør konkurransen hard, men samtidig er unge, nye talenter regnet som attraktive. Publikums krav til kvalitetsinnhold vokser stadig, og enhver god produksjon krever et godt manuskript. De kreative bransjene er derfor på kontinuerlig utkikk etter dyktige manusforfattere som kan bidra til å gjøre en produksjon vellykket. 

I tillegg til aktivitet innen film, TV og teater, kan en manusutdanning gi arbeidsmuligheter innen dramaturg- og konsulentvirksomhet. Å vite hva som skal til for å skru sammen en tekst for fremføring kan også komme til nytte for eksempel innenfor undervisning og ungdomsarbeid, som politikk og næringsliv.

Studenter i jobb Content Card With Image (Double)

 • Martina avbildet i en trapp i Oslo

  – Dette er en ekstremt bransjenær utdannelse

  Tidligere manusstudent Martina har etter studiene rukket å jobbe på to store norske spillefilmer, vært i møte med Netflix og samarbeidet med dyktige regissører.
  Slik er hennes liv etter studiene
 • Manusstudentene som står bak stykket Ultra Fomo

  Studenter har både manus og regi på Ultra FOMO – et teaterstykke om utenforskap

  Fire studenter fra Bachelor i manus vant en konkurranse i regi av Kulturrådet. Pengene de vant gikk til å sette opp teaterstykket Ultra FOMO.
  Les mer om stykket her

Slik er det å være Kristiania-student

Bachelor i manus er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals? Det er oss – bare med nytt navn.

På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Vi er også kjent for vårt inkluderende studiemiljø, og vi arrangerer alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Se våre fantastiske fasiliteter

  Se våre fantastiske fasiliteter

  Les mer
 • Livet som student

  Livet som student

  Les mer
 • Se og hør manus-studentenes arbeider

  Se og hør manus-studentenes arbeider

  Les mer
 • Jobber med Emmy-vinner
  Bachelor i manus

  Jobber med Emmy-vinner

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om våre kreative studier

 • VFX-studenter gjorde en strålende jobb på Netflix-serien The House
  School of Arts, Design, and Media

  VFX-studenter gjorde en strålende jobb på Netflix-serien The House

  Ingvild, Pål, Petter og Markus grep sjansen og fikk jobb på en større Netflix-produksjon.
  Les mer
 • Hansine (26) er nominert til Student Academy Awards
  School of Arts, Design, and Media

  Hansine (26) er nominert til Student Academy Awards

  Da Hansine Killingmoe Såsted skulle ta fatt på bacheloroppgaven i film og TV ved Høyskolen Kristiania, bestemte hun seg for å lage en dokumentar om kusinen og overgangen fra alvorlig kreftsyk til friskmeldt. Nylig ble filmen nominert til BAFTA-prisen – og nå er hun også blant finalistene til Student Academy Awards.
  Les mer
 • Jobber med noen av landets beste koreografer
  Bachelor i dansekunst

  Jobber med noen av landets beste koreografer

  Studentene ved Bachelor i dansekunst blir utfordret gjennom krevende og nyskapende koreografier.
  Les mer
 • Søk innpass på kreative utdanninger ved Høyskolen Kristiania
  School of Arts, Design, and Media

  Søk innpass på kreative utdanninger ved Høyskolen Kristiania

  Har du begynt på utdanning ved en annen høyskole eller universitet? Da kan du avslutte hos oss!
  Les mer

Studieprogramleder

Anne Regine Klovholt

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer