Anne Regine Klovholt

    • Høyskolelektor
  • Westerdals institutt for film og medier
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Anne Regine Klovholt er manusforfatter, sceneinstruktør, studieprogramleder og høyskolelektor i bachelor i manus ved Kristiania.

Klovholts dramatisering av romanene av Anne B Ragde om familien Neshov, Berlinerpoplene for NRK i 2007-2009, vant Prix Italia 2008, fikk special commendation samme år i Prix Europe, og tilsammen 7 Gullruten 2008 og 2010.

Hun har Master of Fine Art i Stage Direction fra Middlesex University i Storbritannia, og har gått musikallinjen ved Ballettakademien i Göteborg. Klovholt har også blitt tatt opp som deltaker i Media, Creative Europes ettertraktede mentortreninger: Sources2 – Training for mentors for filmmakers and screenwriters, samt det 3-årige eliteprogrammet for nordiske manusforfattere finansiert av Nordisk Film Fond og tilrettelagt av Den Danske Filmskoles Efteruddaning, Isbjørnens Forfatter Camp.

Klovholt begynte arbeidskarrieren i feltet scenekunst som regiassistent, dramaturg og regissør, blant annet ved Nationaltheateret og Den Nasjonale Scene, Det kongelige Teater (DK), og Royal Shakespeare Company (UK), men ikke minst var hun involvert i ulike konstellasjoner i det frie scenekunstfeltet og har satt opp teater blant annet i Pakistan og Brasil. Etter 15 år med arbeid på scenekunstområdet, begynte hun som manusforfatter og har skrevet adapsjoner og dramatiseringer som eneste forfatter, samt arbeidet i manusgrupper. Det har resultert i blant annet over 20 timer produsert tv-drama, foruten utvikling av, og konsulentarbeid for manuskripter i ulike formater innenfor det audiovisuelle feltet, samt enkelte litterære verk.