Ung mann i lydstudio

Bachelor - Oslo

Låtskriving og produksjon

Vil du jobbe med musikk? Vi tilbyr landets eneste bachelorgrad innen låtskriving og produksjon. Dette er studiet åpner døren for et liv i som en del av norsk musikkbransje!

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Vil du fordype deg i låtskriving og lyd, og produsere musikk på et profesjonelt nivå? Med en utdanning innen låtskriving og produksjon vil du lære å skape musikken folk husker. Studiet passer for deg som vil utvikle ditt talent innen låtskriving, produksjon og utøvende musikk. Hos oss får du gjøre nettopp dette, gjennom praktisk arbeid, med profesjonelle fasiliteter og ressurser, kombinert med teoretisk fordypning og bransjeforståelse.

Selvfølgelig kan du leve av det du liker å jobbe med! Høyskolen Kristiania utdanner kreative folk som Norge og verden trenger. Dette studiet er for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Hva lærer du?

Som student får du skrive låter, produsere musikk i studio, og få undervisning på instrumenter, vokal og sang. Du får også arbeide med ulike musikkprogramvarer, arrangere musikk, jobbe alene og med andre studenter i team. 

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet dykke ned i fag som: 

Bachelorprogrammet i låtskriving og produksjon er også del av et tverrfaglig, kreativt og kunstnerisk miljø. Studentene bygger nettverk gjennom samarbeid i yrkesnære prosjekter og produksjoner med medstudenter, lærere og gjestelærere. Studiet er utviklet i samarbeid med sentrale bransjepersoner, og studentene introduseres både for bransjefolk og mulige oppdrag fra bransjen i studietiden sin.

Hva kan du bli?

Mange studenter vil etter endt utdanning gå inn i arbeidslivet som selvstendig næringsdrivende, og bruke sin kompetanse som fagperson i ulike sammenhenger. Studiet vektlegger derfor både musikkfaglig og produksjonsteknisk kompetanse, nettverksbygging, samt bransje- og næringsforståelse.

I tillegg vil du kunne jobbe innen: 

 • Produksjonsselskaper
 • Plateselskaper
 • Musikkfaglige avdelinger innen film og TV
 • Radio og podkast-baserte tjenester

Studiet møter musikkbransjens og musikklivets behov, og er fleksibelt og fremtidsrettet. Denne utdannelsen åpner opp dørene til din musikalske fremtid. 

Slik er det å være Kristiania-student

En av de store fordelene med å studere populærmusikk på Høyskolen Kristiania er nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Se våre fantastiske fasiliteter

  Se våre fantastiske fasiliteter

  Les mer
 • Livet som student

  Livet som student

  Les mer
 • Spilleliste: Studentene våre på Spotify

  Spilleliste: Studentene våre på Spotify

  Les mer
 • Se video: Møt en student!

  Se video: Møt en student!

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om Bachelor i låtskriving og produksjon

 • Ingrid Lovise fikk platekontrakt mens hun studerte
  Bachelor i låtskriving og produksjon

  Ingrid Lovise fikk platekontrakt mens hun studerte

  Ingrid Lovise Anvik Hellenes fikk platekontrakt mens hun studerte Bachelor i låtskriving og produksjon. Snart kommer soloalbum nummer to!
  Les mer
 • Kristiania LIVE: Mer enn en musikkfestival
  Bachelor i låtskriving og produksjon

  Kristiania LIVE: Mer enn en musikkfestival

  Endelig gikk startskuddet for Høyskolen Kristianias årlige, studentdrevne musikkfestival!
  Les mer
 • Første kvinnelige professor på Institutt for musikk
  Bachelor i låtskriving og produksjon

  Første kvinnelige professor på Institutt for musikk

  Med Anne-Marie Giørtz sitt opprykk får Institutt for musikk sin aller første kvinnelige professor – en tittel hun trolig ikke hadde søkt om det ikke var for gode musikerkollegaer.
  Les mer
 • MGP-låt skrevet av Kristiania-studenter
  Bachelor i låtskriving og produksjon

  MGP-låt skrevet av Kristiania-studenter

  Blant årets artister under MGP står Daniel Owen, tidligere student på Høyskolen Kristianias. Låten han skal fremføre er skrevet i samarbeid med studenter på låtskriving og produksjon.
  Les mer

Studieprogramleder

Jan-Tore Diesen

Søk på Bachelor i låtskriving og produksjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer