Bilde fra studio av låtskriving og produksjon

Bachelor - Oslo

Låtskriving og produksjon

Vil du jobbe med musikk? Vi tilbyr den eneste treårige kunstfaglige profesjonsutdanningen innen låtskriving og musikkproduksjon. Med denne utdanningen vil du ha alle forutsetninger for å bli en del av musikkbransjens fremtid.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Vil du fordype deg i låtskriving, lyd og produsere musikk på et profesjonelt nivå?

Med en utdanning innen låtskriving og produksjon vil du kunne lære deg alle verktøyene du trenger for å skape musikken folk husker.

Songwriter?

Studiet passer for deg som vil utvikle ditt talent innen låtskriving, produksjon og utøvende musikk gjennom praktisk arbeid, med profesjonelle fasiliteter og ressurser, kombinert med teoretisk fordypning og bransjeforståelse.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du med vår utdanning i musikkproduksjon?

Som student får du skrive låter, produsere musikk i studio, få undervisning på instrumenter, vokal og sang. Du får også arbeide med ulik musikkprogramvare, arrangere musikk, jobbe alene og med andre studenter i team. 

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet fokusere på: 

 • Låtskriving
 • Produksjon
 • Instrument/vokal
 • Populærmusikkens historie
 • Harmonilære
 • Bransjekunnskap
 • Entreprenørskap

Bachelorprogrammet i låtskriving og produksjon er også del av et tverrfaglig, kreativt og kunstnerisk miljø. Studentene bygger nettverk gjennom samarbeid i yrkesnære prosjekter og produksjoner med medstudenter, lærere og gjestelærere. Studiet er utviklet i samarbeid med sentrale bransjepersoner, og studentene introduseres både for bransjefolk og mulige oppdrag fra bransje i studietiden sin.

Du får tilgang til en rekke studiorom, øverom og mac-laber spesialtilpasset for musikkproduksjon og øving.

Sjekk ut denne spillelisten med artister, låtskrivere, musikere og produsenter som er eller har vært studenter på musikkstudiene ved Høyskolen Kristiania (tidligere NISS og Westerdals Oslo ACT).

Jobbmuligheter

Mange studenter vil etter endt utdanning gå inn i arbeidslivet som selvstendig næringsdrivende, og bruke sin kompetanse som fagperson i ulike sammenhenger. Studiet vektlegger derfor både musikkfaglig og produksjonsteknisk kompetanse, nettverksbygging, samt bransje- og næringsforståelse.

I tillegg vil du kunne jobbe innen: 

 • Produksjonsselskaper
 • Plateselskaper
 • Musikkfaglige avdelinger innen film og TV
 • Radio og podkast-baserte tjenester

Studiet er forankret i musikkbransjens og musikklivets behov, og er fleksibelt og fremtidsrettet. Denne utdannelsen åpner opp dørene til din musikalske fremtid. 

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i låtskriving og produksjon på Institutt for scenekunst, musikk og studio, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på låtskriving og produksjon? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Jan-Tore Diesen
Les mer om Jan-Tore

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer