Fire studenter rundt et bord og en femte som henger lapper på en vegg.

Bachelor - Bergen og Oslo

Innovasjon og forretningsutvikling

Vil du skape morgendagens løsninger? Dette studiet er for deg som vil utvikle innovative idéer og skape verdi for mennesker, virksomheter og samfunn.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Vil du bidra til å skape historie? Med en bachelor i innovasjon og forretningsutvikling får du kunnskapen du trenger for å skape morgendagens løsninger, tjenester og produkter. Du lærer hvordan en idé blir til innovasjon, ved hjelp av ulike teorier, teknikker og metoder.

Innovasjon er hjørnesteinen i en bærekraftig økonomisk vekst og velstand. De virksomhetene som setter innovasjon i sentrum av sin virksomhet, som bygger en innovasjonskultur fra bunn til topp, fremstår helt klart som de mest betydningsfulle i vår tid.

For å bygge en innovativ kultur trengs mennesker med bred kunnskap og relevante ferdigheter. Innovative mennesker kobler sammen nye løsninger for å løse morgendagens komplekse utfordringer, problemer og å utnytte mulighetsrom i markedet.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling er skreddersydd for deg som ønsker å jobbe med å formulere, utvikle og kommersialisere innovative idéer. Gjennom nysgjerrighet, empati, lidenskap og driftighet vil du lære å finne en idé, utvikle og teste den. For så å implementere og argumentere for et ferdig produkt eller løsning innenfor rammene av en organisasjon.

Etter studiene vil du kunne jobbe innenfor etablerte organisasjoner og ha kunnskaper og ferdigheter til å utfordre det bestående, forstå og drive innovasjonsprosesser med eller for brukere og andre interessenter. Du vil kunne bidra til å skape bærekraftige og kreative organisasjonskulturer og ha rollen som endringsagent på din fremtidige arbeidsplass.

Du vil også ha mulighet til å velge praksis, utveksling eller et valgemne på fjerde semester. Dette gir deg verdifull praktisk erfaring, som sammen med teorien du lærer gjør deg rustet for arbeidslivet.

Med base i sentrale økonomisk-administrative fag og spesialisering mot innovasjonsfag får du en solid faglige tyngde. Du vil blant annet innom:

  • Markedsføring og forbrukeratferd
  • Innovasjonsstrategi
  • Bedriftsøkonomi og samfunnsøkonomi
  • Design Thinking og Co-creation
  • Organisasjon og ledelse
  • Kreativ problemløsning
  • Statistikk og analyse
  • Metoder og teknikker for å realisere idéer

Studiet gir deg akademisk tyngde, praktisk kunnskap og nærhet til organisasjons- og næringsliv. Du lærer en rekke ulike verktøy for å definere, forstå og møte markedets behov og oversette disse til innovasjoner som skaper verdi for både kunder og virksomheter.

I og med at kreativitet er motoren som driver innovasjon, vil du gjennom studiet jobbe mye med kreativ problemløsning og prosessuelle verktøy og metodikker som design thinking eller co-creation. Bachelorprogrammet gir deg også kunnskap om hvordan bærekraft skaper innovasjonsmuligheter, og ferdigheter til å kunne implementere triple bunnlinjer som en del av en innovasjonsstrategi.

Fagene og undervisningen er variert, og kombinerer akademisk tyngde med praktisk kunnskap og nærhet til organisasjons- og næringsliv.

Jobbmuligheter

Etter en bachelor i innovasjon og forretningsutvikling vil du kunne jobbe innenfor etablerte organisasjoner og ha kunnskaper og ferdigheter til å utfordre det bestående, forstå og drive innovasjonsprosesser med eller for brukere og andre interessenter både i næringsliv- og organisasjonsliv.

Bachelorgraden gir deg kunnskaper til å jobbe med blant annet forretningsutvikling, prosjekt- og prosessledelse og innovasjonsstrategi. Du vil kunne bidra til å skape bærekraftige og kreative organisasjonskulturer og ha rollen som endringsagent på din fremtidige arbeidsplass.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Kristin Undheim
Les mer om Kristin

Søk på Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer