Studenter studerer 3D-grafikk på en vegg. Bachelor i 3D-grafikk ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

3D-grafikk

Dette er en utdanning som gir deg en unik kombinasjon av kreativitet, kunst og teknologi. Det byr på gode jobbmuligheter.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

3D-grafikk er i vinden som aldri før, og med et enormt antall produksjoner på verdensbasis er behovet for dyktige kreatører stort. Med denne utdanningen får du kunnskapene og verktøyene du trenger for å beherske forskjellige roller i en særdeles spennende bransje.

De som er kyndige med 3D-grafikk kan lage alt av grafisk innhold og animasjoner, og jobber som regel med film, reklame, dataspill og visualiseringer for arkitektur og industri.

Denne utdanningen passer for deg som er kreativ, nøyaktig og teknisk interessert. Med den rette ambisjonen er det kun din egen fantasi som setter grenser for hva slags karriere du kan oppnå.  

Studiet er basert på relevant programvare og byr på en fremtidsrettet utdanning tilpasset morgendagens kreative industrier.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Nysgjerrig på hva du lærer om du tar en bachelorgrad i 3D-grafikk på Høyskolen Kristiania? Sjekk ut denne videoen!

Hva lærer du? 

Med en bachelor i 3D-grafikk lærer du å lage tekniske og estetiske løsninger til bruk på forskjellige plattformer og i ulike kanaler. Studiet fokuserer blant annet på:

  • 3D modellering, skulpturering og teksturering
  • 3D-grafikk for animasjon, film og bilder
  • 3D-grafikk for dataspill og interaktive løsninger
  • 3D-design for visualisering, karakterer og omgivelser

Gjennom forelesninger, praktiske oppgaver, tverrfaglige prosjekter og innleveringer vil du i løpet av studiet få bygget opp en portefølje av egne verk. Dette kommer svært godt med når du skal søke jobb.

Blant våre forelesere har vi Henning Birkeland og Sigbjørn Galåen.

Henning er høyskolelærer og underviser innenfor 3D-grafikk og visuelle effekter. Han var med å utvikle Norges første kreative 3D-utdannelse i 2001 og har vært lærer innenfor 3D-faget siden det. Han har også lang erfaring som freelancer i 3D-bransjen innenfor visualisering, reklame- og animasjonsfilm.

Sigbjørn er høyskolelektor innen 3D-grafikk og har over 20 års erfaring fra dataspillbransjen som 3D-grafiker, konsept-tegner, animatør og produsent. Han har jobbet i både norske og utenlandske firmaer.

Jobbmuligheter 

Både dataspill-, medie-, visualiserings- og simuleringsbransjen er ute etter konsulenter som har bred teknisk innsikt, estetiske ferdigheter og erfaring i bruk av globalt anvendte verktøy. Kompetansen kan i tillegg rettes mot arkitekturvisualisering, film og illustrasjon.

Med en bachelor i 3D-grafikk kan du etter fullført utdannelse jobbe som:

  • 3D-designer for visualisering og reklame
  • 3D-artist/generalist for film, medieproduksjon og spill
  • 3D-koordinator

Med denne utdannelsen kan du se frem til et kreativt og spennende arbeidsliv fullt av muligheter, enten du velger å jobbe i Norge eller internasjonalt. 

Studiedetaljer

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i 3D-grafikk på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på 3D-grafikk? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studieprogramleder

Ivar Kjellmo
Les mer om Ivar

Søk på Bachelor i 3D-grafikk

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer