7013 - Nettbasert emne

Sykdomslære 1

Sykdomslære 1 passer for deg som trenger kunnskap om sykdommer og sykdomsprosesser i kroppen, samt ønsker en innføring i hvordan medikamenter og rusmidler påvirker menneskekroppen.

Studiested
Nett
Studiepoeng
10
Pris
kr 14 900
Antatt tidsbruk
280 timer
Antall innsendinger
4
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Tilgang til læringsportal
18 måneder
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7013
Emnebeskrivelse
Sykdomslære 1

Sykdomslære 1 er et emne for deg som trenger kunnskap om mekanismene bak sykdomsutvikling i menneskekroppen, samt en introduksjon til hvordan lege- og rusmidler påvirker organismen vår. Du vil også få en innføring i klinisk sykdomslære hvor du lærer å ta opp en sykehistorie og gjøre diagnostiske vurderinger.

Siste delen av emnet dekker de viktigste sykdommene innenfor hjerte og karsystem og lunge- og luftveier. Kunnskapen du tilegner deg ved dette emnet danner grunnlaget for videre studier innenfor blant annet sykdomslære, ernæring og andre helsefag.

Sykdomslære 1 består av følgende tema:

  • Generell patologi
  • Generell farmakologi
  • Introduksjon til klinisk sykdomslære
  • Hjerte- og karsykdommer
  • Sykdommer i lunge- og luftveier

Sykdomslære 1 er spesielt nyttig for deg som ønsker å bygge på eksisterende utdanning for å få kompetanse innenfor helsefag, eller for deg som vurderer medisinstudier eller andre profesjonsstudier innenfor helsefag.

Læringsmål

Etter å ha fullført dette emnet skal du være i stand til å beskrive de grunnleggende mekanismene som er felles ved sykdom: betennelse, vevsdød eller utvikling av kreft i de ulike organer. Du vil også lære om lege- og rusmidlers virkningsmekanismer og bevegelse gjennom menneskekroppen, samt lære å gjøre diagnostiske vurderinger primært basert på en sykehistorie

Dette emnet inngår i

Sykdomslære 1

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.