Designer arbeider foran en PC. Bachelor i Visual Effects ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Visual Effects

Drømmer du om å skape visuelle effekter folk husker? Med denne VFX-utdanningen fra Westerdals institutt for film og medier havner du i en spennende bransje, hvor kreativitet og innovasjon blir satt pris på!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har rullerende opptak. Du kan søke opptak så lenge det er ledige plasser igjen.

Visste du at åpningsscenen til «Black Panther» ble satt sammen på Grünerløkka? Eller at den farlige tåken i «The Hunger Games – Catching Fire» ble laget av en norsk, kvinnelig VFX-artist? I Norge har vi et internasjonalt anerkjent filmmiljø med dyktige kreatører, og de trenger nye talenter som kan bli med på å skape morgendagens kino- og TV-opplevelser.

Foreleserne våre har laget karakterer i alt fra «Twilight» til «Hobbit»-filmene. De har jobbet på norske storfilmer som «Max Manus» og «Den 12. mann», og en av våre tidligere VFX-studenter jobbet faktisk med siste sesong av «Game of Thrones» – samtidig som han var student! Med dette studiet får du en utdannelse i verdensklasse, med store muligheter. 

Hva lærer du?

Visual Effects-studiet fra Westerdals institutt for film og medier, Høyskolen Kristiania, passer for deg som er kreativ og som kan jobbe målbevisst. Du må være motivert, samt like tekniske utfordringer. Hvis du liker å tegne, fotografere, lage filmer eller jobbe i Photoshop, kan det være du som blir fremtidens Visual Effects-artist.  

Studiet jobber mye med compositing, hvor du lærer å lage profesjonelle filmeffekter. Graden er utviklet i tett samarbeid med ledende selskaper som Storm Studios og Gimpville. Under utdanningen legger vi stor vekt på både din artistiske og tekniske utvikling. 

Du kommer til å bryne deg på emner som:  

   Hva kan du bli?

   Etterspørselen etter dyktige VFX-artister er stor både her hjemme og internasjonalt. Etter endt utdanning kan du jobbe med effekter både innenfor film og TV-serieproduksjon.

   VR- og AR-teknologien er også i sterk utvikling, og VFX-behovet er økende innenfor bransjer som driver med visualisering og markedskampanjer. Tidligere studenter fra denne utdanningen jobber i dag for ledende bedrifter som:

   Med en bachelor i Visual Effects fra Høyskolen Kristiania får du en anerkjent utdanning som kan brukes over hele verden. 

   Studenter Content Card With Image (Double)

   Slik er det å være Kristiania-student

   Bachelor i Visual Effects-studiet er kåret til en av verdens beste VFX-utdanninger, og er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. 

   De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals? Det er oss – bare med nytt navn.

   Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

   • Se våre fantastiske fasiliteter

    Se våre fantastiske fasiliteter

    Les mer
   • Video: Se studentenes arbeider

    Video: Se studentenes arbeider

    Les mer
   • Fra VFX- linjen til «Game of Thrones»
    Bachelor i Visual Effects

    Fra VFX- linjen til «Game of Thrones»

    Les mer
   • VFX-studentene har allerede fått jobb
    School of Arts, Design, and Media

    VFX-studentene har allerede fått jobb

    Les mer

   Praktisk informasjon:

   Studiedetaljer

   Tre studenter som sitter i en trapp og prater

   Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

   Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
   Snakk med en student!

   Les mer om Bachelor i Visual Effects

   • VFX-studenter gjorde en strålende jobb på Netflix-serien The House
    Bachelor i Visual Effects

    VFX-studenter gjorde en strålende jobb på Netflix-serien The House

    Ingvild, Pål, Petter og Markus grep sjansen og fikk jobb på en større Netflix-produksjon.
    Les mer
   • VFX-utdanning som treffer arbeidslivet
    Bachelor i Visual Effects

    VFX-utdanning som treffer arbeidslivet

    Håkon hadde lenge fulgt med på det velrenommerte studioet Ghost VFX. Siste året på Bachelor i Visual Effects på Høyskolen Kristiania sikret han seg internship hos det veletablerte studioet.
    Les mer
   • Vårt VFX-studium på topp i verden
    Bachelor i Visual Effects

    Vårt VFX-studium på topp i verden

    Bachelorprogrammet i Visual Effects er sertifisert som en av de beste studiene innen VFX på internasjonalt nivå.
    Les mer
   • Visual Effects
    Bachelor i Visual Effects

    Visual Effects

    Drømmer du om å skape visuelle effekter folk husker? Med denne VFX-utdanningen fra Westerdals institutt for film og medier havner du i en spennende bransje, hvor kreativitet og innovasjon blir satt pris på!
    Les mer

   Studieprogramleder

   Morten Moen

   Kontakt oss

   Ønsker du nyhetsbrev?
   Mobilnummer