Morten Moen

    • Førsteamanuensis
  • Westerdals institutt for film og medier
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Morten Moen er førsteamanuensis i Visuelle Effekter ved Høyskolen Kristiania og er studieprogramleder for BA i Visuelle Effekter. Han underviser i compositing og produksjonsfag ved Westerdals institutt for film og medier.

Morten har en Master i Informatikk fra Universitetet i Oslo og har siden 2001 jobbet med visuelle effekter i filmbransjen i Norge. Han startet som en av kjerne-staben på Norges første helaftens digitalt animerte film Slipp Jimmy Fri og har etter det jobbet som compositor og VFX Supervisor på over 60 spillefilmer, kortfilmer og TV-serier for Storm Studios som er et av Norges største VFX-studioer. Blant disse finner vi Max Manus, Halvbroren, Kon Tiki, Trolljegeren og Den 12. mann.

I tillegg har han bidratt på hundrevis av reklamefilmer. Han har jobbet med regissører som Aksel Hennie, Per-Olav Sørensen, Harald Zwart, Joachim Rønning, Espen Sanderg, Tommy Wirkola, Iram Haq, Stefan Faldakken og Arild Andresen.

Morten har også skrevet, regissert og produsert egne kortfilmer som har vunnet priser på festivaler i utlandet. I løpet av karrieren har han holdt en mengde foredrag og forelesninger på eventer i inn- og ut-land samt vært pådriver for utdannelsen i visuelle effekter i Norge.

I 2015 mottok han Amanda for beste visuelle effekter for hans arbeid på Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama.

Ansatte detaljer