Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Designer arbeider foran en PC. Bachelor i Visual Effects ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Visual Effects

Bli med på å skape morgendagens visuelle effekter! Dette er en utdanning med mange spennende karrieremuligheter for kreative studenter.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Visste du at åpningsscenen til «Black Panther» ble satt sammen på Grünerløkka? Eller at den farlige tåken i «The Hunger Games - Catching Fire» ble laget av en norsk, kvinnelig VFX-artist?

Visual Effects, eller VFX, er et av de viktigste virkemidlene i filmer og TV-serier, og behovet for dyktige VFX-artister er enormt. I Norge har vi et internasjonalt anerkjent filmmiljø med dyktige kreatører, og de trenger nye talenter som kan bli med på å skape morgendagens kino- og TV-opplevelser.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Foreleserne fra bachelor i Visual Effects ved Høyskolen Kristiania har lang fartstid fra norsk og internasjonal VFX bransje. De har vært med på å lage karakterer i alt fra «Twilight» til "Hobbit" - filmene. De har jobbet på norske storfilmer som «Max Manus», «Kon Tiki» og «Tolvte Mann» og en av våre tidligere VFX-studenter har blant annet jobbet med siste sesong av "Game of Thrones" mens han ennå var student. Med dette studiet får du med andre ord en utdannelse i verdensklasse.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

Hva lærer du?

Under utdanningen legger vi stor vekt på din artistiske utvikling. Du vil lære basisteknikker i lys og komposisjon, fotografi, cinematography, visuell kommunikasjon og fargedesign, for å nevne noe. 

Du vil også lære grunnleggende tekniske ferdigheter innenfor 3D, samt starte VFX compositing-sporet, som går igjennom hele studiet. I løpet av denne perioden deltar du i stadig større prosjekter gjerne i samarbeid med andre studielinjer som Film&TV, Skuespill og Maske&Hår. Her får du direkte bruk for dine kunnskaper og du utvikler deg både teknisk og artistisk til å bli en ettertraktet VFX artist.

Gjennom realistiske produksjonsoppgaver bygger du opp en profesjonell showreel som vil gjøre deg attraktiv i jobbmarkedet – både her hjemme og internasjonalt. En god showreel er selve nøkkelen til drømmejobben og er noe du jobber kontinuerlig med gjennom hele studiet.

Jobbmuligheter

Flere av studentene på Visual Effects-studiet har allerede fått en fot innenfor bransjen i flere av de ledende studioene i Oslo, Stockholm og London. Med en fullført bachelorgrad i Visual Effects kan du blant annet jobbe som:

  • Compositing Artist
  • Matte Painter
  • Matchmove Artist
  • Rotoscope Artist
  • Paint & Prep Artist

Med en bachelor i Visual Effects fra Høyskolen Kristiania får du en anerkjent utdanning som kan brukes over hele verden. 

Studieprogramleder

Hans Gunnar Brekke
Les mer om Hans Gunnar

Søk på Bachelor i Visual Effects

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.