Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Designer arbeider foran en PC. Bachelor i Visual Effects ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Visual Effects

Bli med på å skape morgendagens visuelle effekter! Dette er en utdanning med mange spennende karrieremuligheter for kreative studenter.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Visste du at åpningsscenen til «Black Panther» ble satt sammen på Grünerløkka? Eller at den farlige tåken i «The Hunger Games - Catching Fire» ble laget av en norsk, kvinnelig VFX-artist?

Visual Effects, eller VFX, er et av de viktigste virkemidlene i filmer og TV-serier, og behovet for dyktige VFX-artister er enormt. I Norge har vi et internasjonalt anerkjent filmmiljø med dyktige kreatører, og de trenger nye talenter som kan bli med på å skape morgendagens kino- og TV-opplevelser.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Foreleserne fra bachelor i Visual Effects ved Høyskolen Kristiania har lang fartstid fra norsk og internasjonal VFX bransje. De har vært med på å lage karakterer i alt fra «Twilight» til "Hobbit" - filmene. De har jobbet på norske storfilmer som «Max Manus», «Kon Tiki» og «Tolvte Mann» og en av våre tidligere VFX-studenter har blant annet jobbet med siste sesong av "Game of Thrones" mens han ennå var student. Med dette studiet får du med andre ord en utdannelse i verdensklasse.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører

Hva lærer du?


Under utdanningen legger vi stor vekt på både din artistiske og tekniske utvikling. Vi har tre spor som utgjør grunnstrukturen i studiet.

  • Foundations-sporet
Her lærer du grunnleggende teknikker i lys og komposisjon, fotografi, cinematography, visuell kommunikasjon og fargelære.
  • Compositing-sporet
Fokusen her er tekniske ferdigheter både innen VFX og 3D. Her lærer du alle verktøyene du trenger for å bli god på keying, rotoscoping, fargematching og tracking. Du vil jobbe med 3D modellering, lyssetting og shading samt få en forståelse for hele onset-VFX prosessen. Senere i Compositing-sporet lærer du avanserte teknikker som 3D comp og Deep Compositing.  
  • Produksjonssporet

Produksjonssporet starter allerede første semester av studiet hvor du får være med på en produksjon helt fra manus til ferdig bilde. Du vil gå igjennom preproduksjon hvor vi ser på storybards og gjør VFX-nedbrekk. Etter filming ferdigstiller du sekvensen sammen med hele klassen i etterarbeidet.

Her får du erfaring med hvordan det er å jobbe på en realistisk produksjon hvor du må ta hensyn til kontinuitet og få tilbakemeldinger fra en VFX Supervisor. Videre på andre og tredje år deltar du i stadig større prosjekter ofte i samarbeid med andre studielinjer som Film&TV, Skuespill, 3D og Maske&Hår. Her får du direkte bruk for dine kunnskaper som fører til at du utvikler deg både teknisk og artistisk til å bli en ettertraktet VFX-artist.

Du vil også få muligheten til å bachelorprosjektet ditt i siste semester som praksis hos en ekstern bedrift som f.ex Storm Studios som vi har et nært samarbeid med. Du får da mulighet til å være en del av en VFX-teamet og jobbe på store produksjoner og opparbeide deg verdifull erfaring og kontaktnettverk.

«VFX-studentene fra Westerdals kan settes rett i produksjon på store utenlandske produksjoner fordi de allerede er kjent med de verktøyene og metodene vi bruker her på Storm. Vi har store ambisjoner om å vokse og vi er glade for det tette og nære samarbeidet med denne utdanningen


– Thomas Reppen, daglig leder i Storm Studios.

Jobbmuligheter

Etterspørselen etter dyktige VFX-artister er stor både her hjemme og internasjonalt. Etter endt utdanning har studentene spennende muligheter for å jobbe med effekter både innenfor film og TV-serie produksjon.

Samtidig er VR og AR teknologien i sterk utvikling og skapt et økende VFX-behov innenfor bransjer som driver med visualisering og markedskampanjer.

Tidligere studenter fra denne utdanningen jobber i dag for ledende bedrifter som:

  • Gimpville
  • Storm Studios
  • Animaskin
  • Stardust Effects
  • Important Looking Pirates (ILP), Stockholm
  • Ghost Studios, København
  • Industrial Light & Magic (ILM), London

Med en bachelor i Visual Effects fra Høyskolen Kristiania får du en anerkjent utdanning som kan brukes over hele verden. 

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i Visual Effects på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Studieprogramleder

Hans Gunnar Brekke
Les mer om Hans Gunnar

Søk på Bachelor i Visual Effects

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.