Studenter jobber med designskisser på papir og PC rundt et bord. Bachelor i tjenestedesign ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Tjenestedesign

Hva blir den neste Spotify, Uber eller Airbnb? Som tjenestedesigner kan du revolusjonere fremtiden.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Tjenester har revolusjonert bransjer fra bank og finans, offentlig sektor og musikk, til hotell og transportsektoren. Lite tyder på at det stopper der. 80 prosent av all verdiskaping i Norge er tjenesteorientert, enten vi snakker om en app for bildeling eller en strømmetjeneste.

Tjenestedesignere setter brukeren i sentrum og jobber systematisk med å kartlegge brukeropplevelser, systemer og funksjoner. Slik kan de avdekke frustrasjoner, flaskehalser og problemområder, og dermed jobbe med hvordan man kan optimalisere tjenesten for brukeren.

Med en bachelor i tjenestedesign lærer du å skape, videreutvikle og optimalisere innovative tjenester og gode brukeropplevelser som folk har bruk for.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Gjennom dette studiet vil du lære å generere, visualisere og presentere ideer for brukere, leverandører, lærere og medstudenter.

I løpet av studietiden din vil vi blant annet jobbe med: 

  • Visualiseringsteknikker
  • Digital servicestrategi
  • Omgivelsesdesign
  • Forbrukersosiologi
  • Designhistorie

Med en visuell arbeidsmetodikk vil du kunne omsette funn i tiltak, tydeliggjøre problemstillinger, prøve ut ideer og utforme nye tjenestekonsepter.

Du vil få kunnskap fra toneangivende miljøer i inn- og utland og senere være i stand til å oppdatere din egen kunnskap gjennom å følge utviklingen og trendene innen fagområdet.

Jobbmuligheter

Stor etterspørsel etter tjenestedesignere

Gjennom balansen mellom praktiske ferdigheter, konseptuell tilnærming til tjenestedesign og bevissthet om forretningsforståelse kvalifiserer studentene seg for arbeid i et bredt spekter av jobber. Etter endt studium kan du jobbe som utøvende tjenestedesignere i både privat og offentlig sektor.

Andre mulige arbeidsplasser er:

  • Designbyråer
  • Konsulentselskaper
  • Kommunikasjonsbyråer
  • IT-selskaper
  • Andre tjenesteorienterte virksomheter

Som tjenestedesigner vil du skape fremtidens gode kundereiser samtidig som du øker lønnsomheten for virksomheter!

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i tjenestedesign på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Ranvir Rai
Les mer om Ranvir

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer