To studenter diskuterer foran en PC. Bachelor i PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

PR og strategisk kommunikasjon

Et spennende studium hvor du lærer om kommunikasjon, medier og påvirkning.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Gjennom sosiale medier, nettaviser og TV danner vi oss et bilde av virkeligheten. På dette studiet lærer du hvordan kommunikasjonen fungerer, og hvordan den påvirker og skaper endinger i samfunnet.

Alle organisasjoner og bedrifter etterspør folk med kunnskap om kommunikasjon. Dette er et studium som åpner dører til den bransjen du er interessert i, fra musikk og mote – til politikk og miljø. God kommunikasjon er det som gjør at bedrifter og organisasjoner overlever. Det har aldri før vært så stort behov for eksperter på PR og strategisk kommunikasjon, enten du vil jobbe i privat eller offentlig sektor.

Hva lærer du?

Studiet gir en innføring og fordypning i ulike virkemidler innenfor PR og strategisk kommunikasjon. Du får kunnskap om det norske medielandskapet, måten mediene fungerer på, måten journalister jobber på, og grunnen til at journalister og redaktører prioriterer som de gjør. Alle organisasjoner og bedrifter er nødt til å fortelle om hva de holder på med. Dermed vil du være en viktig støttespiller for ledelsen i organisasjonen. Det kan handle om: 

 • Bruk av sosiale medier
 • Hvordan journalister tenker
 • Hvordan mediene fungerer og påvirker oss
 • Politiske prosesser
 • Kommunikasjonsstrategier
 • Kundekommunikasjon
 • Intern kommunikasjon

Kommunikasjon blir en stadig viktigere del av organisasjoners relasjon med samfunnet omkring. For å nå de målene som er satt innen vekst, synlighet og lignende, vil kommunikasjon være et viktig verktøy.

Dette var det perfekte studiet for meg. Her kunne jeg kombinere samfunnsengasjementet mitt med interessen jeg alltid har hatt for kommunikasjon.

Frida Grande, Social Media Manager i Amnesty

Frida jobber som Social Media Manager i Amnesty

Bli attraktiv i arbeidslivet

Vi gir deg oppdatert kunnskap om bruk av moderne kommunikasjonsformer, samtidig får du kunnskap som ikke blir utdatert. Vi gir deg den grunnleggende forståelsen og verktøyene du trenger for å skape god kommunikasjon, slik at du står sterkt og støtt i møtet med nye trender og ny teknologi. Vi jobber for at du både skal være attraktiv for arbeidslivet i dag – og årene som kommer. 

Våre forelesere har lang erfaring fra media, politikk og samfunnsliv. De har et stort nettverk og bruker sine kontakter for å hente inn spennende gjesteforelsere. Vi har et godt og tett læringsmiljø, hvor du blir kjent med engasjerte forelesere og medstudenter. Du vil få tett oppfølging og mange tilbakemeldinger på det du gjør, slik at vi sikrer at du får den utviklingen du skal ha. 

Høyskolen Kristiania tilbyr derfor det svært komplett bachelorstudium i PR og strategisk kommunikasjon. Du vil også få prøve deg i praksis i en organisasjon eller bedrift. Teori er viktig, men det er først når du får brukt den i praksis at du vil se den fulle nytten av den kunnskapen du tilegner deg på studiet. Mer enn 30 prosent av studentene som gikk ut i praksis i 2021 fikk deltidsjobb på praksisstedet etter praksisperioden. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Jobbmuligheter

Med en Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon får du mange muligheter i arbeidslivet. Med en bachelor i hånden kan du blant annet søke på jobber som: 

 • Kommunikasjonsrådgiver
 • Presseansvarlig
 • Digital rådgiver
 • Kommunikasjonskoordinator
 • PR-rådgiver
 • Kommunikasjonsansvarlig eller -sjef
 • Fagleder for kommunikasjon
 • Sosiale medier-ansvarlig
 • Webredaktør 

De som arbeider med PR og strategisk kommunikasjon har kunnskap til å jobbe med mange oppgaver, som for eksempel: 

 1. Overvåking av organisasjoners omgivelser, målgrupper og kunder. Denne kunnskapen kan brukes til å utvikle organisasjonens strategier og kommunikasjon.
 2. Utarbeiding av kommunikasjonsplaner, med målsetninger, målgrupper, virkemidler og måling av kommunikasjonens effekt.
 3. Utarbeiding av kommunikasjonsmateriell og konkrete tiltak, som for eksempel websider, eventer, pressemeldinger, intervjuer med journalister og innhold til sosiale medier.
 4. Opplæring i egen organisasjon for å sikre at de ansatte blir flinkere til å kommunisere med sine målgrupper

Alt dette, og mye mer, vil du lære om på vår bachelor i PR og strategisk kommunikasjon. Dette er utdanningen for deg som tenker klart, skriver godt, har interesse for budskapsutvikling, digital kommunikasjon, og som vil jobbe med mennesker.

Enten du vil jobbe i en bedrift eller et byrå gir dette studiet deg en fordypning som er essensiell for å kunne forstå og gjennomføre tilpasset og målrettet kommunikasjon i en hverdag overfylt av informasjon.

Sander Svardahl, Performance marketing manager i TRY Opt

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Ester Conings Vanvik
Les mer om Ester Conings

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer