Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Studenter med kamera på et filmsett. Bachelor i Film og TV ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Film og TV

Brenner du for film og TV? Denne utdanningen gir deg rikelig med muligheter innen et spennende univers!

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Ønsker du å jobbe med produksjon av film, TV, reklame og  oppdragsfilm? Dette studiet er en profesjonsrettet utdanning innenfor film-, tv-produksjon og digitale kanaler som byr på mange og store muligheter.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Du vil jobbe med reelle prosjekter med både medstudenter og bransjen. Du vil få den riktige kompetansen,  tilpasset et medielandskap i stadig endring. Vi benytter også samme utstyr og verktøy som bransjen. Vi legger også vekt på at du skal finne din egen stemme og utvikle din individuelle kompetanse i løpet av studietiden hos oss.

Utdanningen vektlegger teamarbeid, kreativitet og innovasjon. Bachelor i film og TV gir mulighet for høy grad av spesialisering i yrket, sjanger og plattform, og gjør deg til en ettertraktet kandidat i bransjen. 

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører

Hva lærer du?

Utdanningen begynner med å legge en felles bred plattform på førsteåret. Du lærer språket, historien, arbeidsmetodene og utstyret, og du gjennomgår en rekke ulike sjangre, som for eksempel reklamefilm, dokumentar, tv-underholdning og fiksjonsfilm.

Fra andre studieår spesialiserer du deg i en av fagfunksjonene: Regi, klipper, foto, produsent eller film og tv-kreatør. Vi vil i tillegg gå i dybden på temaer som: 

 • Audiovisuell fortelling
 • Produksjonsteknikk
 • Fortellingsanalyse
 • Film- og TV-historie
 • Entreprenørskap og bransjeforståelse

Studenten har også tilgang til profesjonelt utstyr og spesialrom. Ressursene brukes i undervisning, men kan også benyttes i egne arbeid som ikke er kommersielle. Slik kan du trene deg opp med spennende egenprosjekter i løpet av studietiden! 

Du vil også få muligheten til å ta praksis i 5. semester. Tidligere har studenter hatt praksis i blant annet: NRK, Rubicon, Monster, Feelgood, Nordisk Film, Paradox, Redbull, Motion Blur, Maipo og Strix.

Jobbmuligheter

Etter endt Bachelor i film og TV er jobbmulighetene mange innen produksjon av film, TV, reklame og oppdragsfilm. Nær sagt alle produksjonsselskaper her til lands har ansatt en eller flere av våre tidligere studenter.

Tidligere studenter fra denne utdanningen jobber i dag blant annet i: 

 • NRK
 • Rubicon
 • Monster
 • Feelgood
 • Nordisk Film
 • Paradox
 • Maipo og Strix
 • Volt film
 • NFI-finansierte prosjekter.

Det er heller ikke uvanlig at tidligere studenter starter egne selskaper og jobber som frilansere. Med Bachelor i film og TV fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, får du grunnlaget du trenger for å jobbe i et spennende univers rikt på historier og kreativitet. 

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i film og TV på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Studieprogramleder

Alexander Kayiambakis
Les mer om Alexander

Søk på Bachelor i film og TV

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.