Studenter som filmer på location.
Bachelor
Studielengde:3 år

Film og TV

Bachelorgraden i film og TV er en bransjenær utdanning hvor du får du utviklet dine kreative sider. Våre studenter lager filmer på høyt faglig nivå, og jobber på tvers av plattform, sjangre og roller.
OpptakStengt
Studenter som filmer på location.

Nøkkelinformasjon

 • Undervisere med bransjeerfaring

  Studiet er utviklet med utgangspunkt i bransjens behov – våre ansatte har også selv lang erfaring og vet hva du må lære.
 • Unikt nettverk

  Du jobber mye tverrfaglig og bygger et unikt, kreativt nettverk fra dag én.
 • Topp moderne fasiliteter

  Du får tilgang til flotte fasiliteter og det samme utstyret som brukes i bransjen!
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Frist for å levere opptaksprøve er 2. mai. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Opptakskrav

  På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse eller tilsvarende. Du må også levere opptaksprøve
 • Pris

  57 400 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
 • Bachelor
 • Høst 2024
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

I løpet av det første studieåret vil du legge grunnlaget for studiene og tiden etterpå. Du lærer mye om fagspråket, arbeidsmetodene og utstyret. I tillegg vil du lage filmer i en rekke ulike sjangre, som for eksempel reklamefilm, dokumentar, TV-underholdning og fiksjon. 

De to neste årene velger du selv retning, du kombinerer det du synes er interessante genrer og fagfunksjoner. Det kan for eksempel være humor, fiksjon, underholdning, reklame, dokumentar eller serier. I løpet av utdanningen samarbeider du med studenter fra de andre kreative studiene. Du får også jobbe tett på film- og TV-bransjen.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

7.5 stp.

7.5 stp.

15 stp.

22.5 stp.

7.5 stp.
 • FTV214Produksjon 1

  I dette emnet skal studentene tilegne seg kunnskap innenfor et definert samfunnsaktuelt tema. I arbeidet med tematikken skal de utforske og teste ulike formater, og de skal gjøre én eller flere mindre produksjoner tilknyttet dette.

  Tv- og filmbransjen er i endring. Med strømmetjenester og nye mediers inntog, er det viktigere enn noen gang å skape norskt innhold som står ut, og som blir valgt i den internasjonale konkurransen.

  Studentene skal jobbe utforskende med sin egen fortellerstemme og utvikle innhold som kommuniserer med et publikum både gjennom etablerte, og nye kanaler. Gjennom praktisk arbeid, veiledning og undervisning, skal de tilegne seg kunnskap om ulike praksiser og metodikker for idéutvikling og pitching av idéer.

 • FTV215Produksjon 2

  Produksjon 2 bygger på kunnskaper og ferdigheter fra emnet Produksjon 1. Emnet skal gi studentene mulighet til å fordype seg i fagfunksjon, teknikk, format og tematikk, og det forutsettes at studentene deltar aktivt i sin egen faglige og kunstneriske utvikling gjennom å delta i workshops og teamarbeid.

  Sentralt i Produksjon 2, er en lengre produksjon hvor studentene tar utgangspunkt i forarbeid som ble gjort i Produksjon 1.

  Gjennom utvikling av manus, produksjon og etterarbeid, skal studentene kunne argumentere for tekniske og kunstneriske valg som er tatt i prosjektet, og vurdere sluttresultatet i lys av intensjonen.

  Gjennom praktisk produksjon, veiledning og undervisning, får studentene i løpet av semesteret videreutviklet sin kompetanse i fag, og teknikk som regi, produksjon, foto, lyd og klipp.

 • WFM200Media Art Innovation Lab

  Media Art Innovation Lab (MAIL) er et tverrfaglig fellesemne ved Westerdals Institutt for Film og Medier (WIFM).

  Dette emnet fungerer som et laboratorium for innovasjon, fremmer nye tenkemåter og samarbeidsmetoder, og gir studentene muligheten til å utforske nyskapende, kreative og eksperimentelle tilnærminger innenfor medie- og kunstfeltet.

  En sentral del av emnet er tverrfaglig samarbeid. Studenter fra flere studieprogram jobber sammen i grupper for å planlegge, utvikle og gjennomføre prosjektarbeid. Dette bidrar til å utvikle studentenes samarbeidskompetanse, og gir dem muligheten til å respondere på og kommentere samfunnsspørsmål og den tiden vi lever i.

  Studentene vil også bli introdusert for verdiperspektiver som bærekraftige vurderinger og prinsipper for grønn produksjon, samt prinsipper for mangfold og integrering.

  I dette emnet er det studentene som driver innovasjon og kreative prosesser, og utvikler kunnskap og ny innsikt i en undervisningskontekst der de er aktive deltakere i læringsprosessen.

 • VAL999-7Valgemne

  Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

  https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

 • UTV999BA30Utveksling
 • FTV301Bachelorutvikling

  Målet med utviklingsarbeidet i dette emnet er en prosjektbeskrivelse og eventuelt annen praktisk utforskning som som skal danne grunnlaget for arbeidet med bacheloroppgaven i 6.semester.

 • PRA371Praksisstudium

  Hensikten er at studenten skal møte praktisk arbeid i relevante audiovisuelle produksjonsmiljøer enten via bransjen eller via deltakelse i praktisk produksjon, lære om den og knytte kontakter i bransjen. Gjennomføres i form av praksis i produksjonsselskap/bedrift eller som kvalitative studier av praksis. I tillegg utarbeides en skriftlig praksisrefleksjon.

 • BAO390Bacheloroppgave
 • FTV217Produksjon 3

Hva kan du bli?

Etter endt Bachelor i film og TV er jobbmulighetene mange innen produksjon av film, TV, reklame og oppdragsfilm. Nesten alle produksjonsselskaper i Norge har ansatt en eller flere av våre tidligere studenter. Studenter fra denne utdanningen jobber i dag blant annet i: 
Stillbilde fra filmen, to zombier sitter i en sofa.

– Den kreative gnisten er det ikke mulig å slukke

Zombiene er her! Men hvordan kan vi leve sammen?

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  Vår fagstab kjenner film- og TV-bransjen og vet hva du må kunne for å lykkes. Vi har bakgrunn fra blant annet NRK og Monster, og står bak et utall prisvinnende og anerkjente produksjoner. Du vil møte undervisere som har vunnet Amanda-priser og priser fra Kortfilmfestivalen, samt vært kvalifisert og nominert til Oscar og Berlin filmfestival. Vi lager alt fra animasjons- og spillefilm til reklame og TV-serier, og vi gleder oss til å lære deg det vi kan om bransjen.
 • Slik er studiehverdagen

  Bachelor i film og TV er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene.
For å jobbe med film og TV må man ha interesse og lidenskap for faget. Derfor er det viktig for oss å støtte studentene våre og utvikle deres lidenskap, og det er fantastisk å se at så mange av dem får kreative og spennende jobber i bransjen.

Livet som student

På Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Vi er også kjent for vårt inkluderende studiemiljø, og vi arrangerer alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Opptaksprøve må leveres innen søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli. 
  Les mer
 • Behandlingstid

  På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.
  Les mer
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
  Les mer
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
  Les mer
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
  Les mer
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
  Les mer
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
  Les mer
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
  Les mer
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).
  Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter