Studenter med kamera på et filmsett. Bachelor i Film og TV ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Film og TV

Brenner du for film og TV? Denne er utdanningen fra Westerdals institutt for film og medier fører deg bak kamera, inn i kulissene og gjør kreativiteten til jobben din.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket er stengt

Det er fortsatt mulig å søke på fagskolestudiet i

Med Bachelor i film og TV, ved Westerdals institutt for film og medier, vil du få en utdanning med mange jobbmuligheter. I løpet av studietiden vil du jobbe med reelle prosjekter, og kompetansen du får er tilpasset et medielandskap i stadig endring. Vi bruker også samme utstyr og verktøy som du etter hvert vil benytte deg av når du skal ut i bransjen. Her legger vi også vekt på at du skal finne din egen stemme og utvikle din individuelle kompetanse i løpet av studietiden.

Utdanningen vektlegger teamarbeid, kreativitet og innovasjon. Bachelor i film og TV gir mulighet for høy grad av spesialisering, og gjør deg ettertraktet på jobbmarkedet etter studiene.

Hva lærer du?

Første året av studiet vil du legge grunnlaget for studiene og tiden etterpå. Du lærer mye om fagspråket, arbeidsmetodene og utstyret. I tillegg vil du gjennomgå en rekke ulike sjangre, som for eksempel reklamefilm, dokumentar, TV-underholdning og fiksjonsfilm.

Fra andre studieår spesialiserer du deg i en av fagfunksjonene: Regi, klipper, foto, produsent eller kreatør.

Vi vil i tillegg gå i dybden på temaer som: 

Du vil gjennom studiene ha tilgang til profesjonelt utstyr og spesialrom. Dette brukes som en del av undervisningen, men kan også benyttes i eget arbeid som ikke er kommersielt. Slik kan du trene deg opp med spennende egenprosjekter i løpet av studietiden! 

  Hva kan du bli?

  Etter endt Bachelor i film og TV er jobbmulighetene mange innen produksjon av film, TV, reklame og oppdragsfilm. Nesten alle produksjonsselskaper i Norge har ansatt en eller flere av våre tidligere studenter. Studenter fra denne utdanningen jobber i dag blant annet i: 

  Det er heller ikke uvanlig at tidligere studenter starter egne selskaper og jobber som frilansere. Mulighetene er med andre ord mange, og med en bachelorgrad i film og TV fra Høyskolen Kristiania får du grunnlaget du trenger for å jobbe i et spennende og kreativt univers.

  Content Card With Image (Double): To artikler

   Slik er det å være Kristiania-student

   Bachelor i film og TV er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. 

   De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals? Det er oss – bare med nytt navn.

   På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Vi er også kjent for vårt inkluderende studiemiljø, og vi arrangerer alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

   • Se våre fantastiske fasiliteter

    Se våre fantastiske fasiliteter

    Les mer
   • Livet som student

    Livet som student

    Les mer
   • Video: Showreel for Bachelor i film og TV

    Video: Showreel for Bachelor i film og TV

    Les mer
   • Film og TV hadde Thomas Seltzer som gjesteforeleser
    Oslo

    Film og TV hadde Thomas Seltzer som gjesteforeleser

    Les mer

   Studiedetaljer

   Tre studenter som sitter i en trapp og prater

   Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

   Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
   Snakk med en student!

   Les mer om Bachelor i film og TV

   • Hansine (26) er nominert til Student Academy Awards
    Bachelor i film og TV

    Hansine (26) er nominert til Student Academy Awards

    Da Hansine Killingmoe Såsted skulle ta fatt på bacheloroppgaven i film og TV ved Høyskolen Kristiania, bestemte hun seg for å lage en dokumentar om kusinen og overgangen fra alvorlig kreftsyk til friskmeldt. Nylig ble filmen nominert til BAFTA-prisen – og nå er hun også blant finalistene til Student Academy Awards.
    Les mer
   • Klar for filmbransjen med en bachelor fra Kristiania
    Bachelor i film og TV

    Klar for filmbransjen med en bachelor fra Kristiania

    Med tett oppfølging fra erfarne forelesere og utstyr i verdensklasse blir Kjetil klar for en spennende karriere i filmbransjen!
    Les mer
   • En kameleon i film- og TV-bransjen
    Bachelor i film og TV

    En kameleon i film- og TV-bransjen

    Han er både foran og bak kamera, på scenen og i kulissene. Film- og TV-bransjen er hektisk og uforutsigbar – og det er akkurat derfor Kjetil elsker den.  
    Les mer
   • Kristianias fem største faglige stjerner
    Bachelor i film og TV

    Kristianias fem største faglige stjerner

    Hvert år deler Høyskolen Kristiania og Fagskolen ut fem priser til fem faglig ansatte som har utmerket seg. Dette er en langtlevende tradisjon ved slutten av hvert undervisningsår.
    Les mer

   Studieprogramleder

   Frode Søbstad

   Kontakt oss

   Ønsker du nyhetsbrev?
   Mobilnummer