Nøkkelinformasjon
Undervisere med bransjeerfaring
Studiet er utviklet med utgangspunkt i bransjens behov – våre ansatte har også selv lang erfaring og vet hva du må lære.Unikt nettverk
Du jobber mye tverrfaglig og bygger et unikt, kreativt nettverk fra dag én.Topp moderne fasiliteter
Du får tilgang til flotte fasiliteter og det samme utstyret som brukes i bransjen!Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Fristen for å levere opptaksprøve er den samme som søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Opptakskrav
På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse eller tilsvarende. Du må også levere opptaksprøve.Pris
59 500 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Bachelor
- Høst 2025
- Heltid
- 180 studiepoeng
- Oslo
- 3 år
- Norsk
Hva lærer du?
De to neste årene velger du selv retning, du kombinerer det du synes er interessante genrer og fagfunksjoner. Det kan for eksempel være humor, fiksjon, underholdning, reklame, dokumentar eller serier. I løpet av utdanningen samarbeider du med studenter fra de andre kreative studiene. Du får også jobbe tett på film- og TV-bransjen.
Studiemodell
- FTV214Produksjon 1
I dette emnet skal studentene tilegne seg kunnskap innenfor et definert samfunnsaktuelt tema. I arbeidet med tematikken skal de utforske og teste ulike formater, og de skal gjøre én eller flere mindre produksjoner tilknyttet dette.
Tv- og filmbransjen er i endring. Med strømmetjenester og nye mediers inntog, er det viktigere enn noen gang å skape norskt innhold som står ut, og som blir valgt i den internasjonale konkurransen.
Studentene skal jobbe utforskende med sin egen fortellerstemme og utvikle innhold som kommuniserer med et publikum både gjennom etablerte, og nye kanaler. Gjennom praktisk arbeid, veiledning og undervisning, skal de tilegne seg kunnskap om ulike praksiser og metodikker for idéutvikling og pitching av idéer.
- FTV215Produksjon 2
Produksjon 2 bygger på kunnskaper og ferdigheter fra emnet Produksjon 1. Emnet skal gi studentene mulighet til å fordype seg i fagfunksjon, teknikk, format og tematikk, og det forutsettes at studentene deltar aktivt i sin egen faglige og kunstneriske utvikling gjennom å delta i workshops og teamarbeid.
Sentralt i Produksjon 2, er en lengre produksjon hvor studentene tar utgangspunkt i forarbeid som ble gjort i Produksjon 1.
Gjennom utvikling av manus, produksjon og etterarbeid, skal studentene kunne argumentere for tekniske og kunstneriske valg som er tatt i prosjektet, og vurdere sluttresultatet i lys av intensjonen.
Gjennom praktisk produksjon, veiledning og undervisning, får studentene i løpet av semesteret videreutviklet sin kompetanse i fag, og teknikk som regi, produksjon, foto, lyd og klipp.
- WFM200Media Art Innovation Lab
Media Art Innovation Lab (MAIL) er et tverrfaglig fellesemne ved Westerdals Institutt for Film og Medier (WIFM).
Dette emnet fungerer som et laboratorium for innovasjon, fremmer nye tenkemåter og samarbeidsmetoder, og gir studentene muligheten til å utforske nyskapende, kreative og eksperimentelle tilnærminger innenfor medie- og kunstfeltet.
En sentral del av emnet er tverrfaglig samarbeid. Studenter fra flere studieprogram jobber sammen i grupper for å planlegge, utvikle og gjennomføre prosjektarbeid. Dette bidrar til å utvikle studentenes samarbeidskompetanse, og gir dem muligheten til å respondere på og kommentere samfunnsspørsmål og den tiden vi lever i.
Studentene vil også bli introdusert for verdiperspektiver som bærekraftige vurderinger og prinsipper for grønn produksjon, samt prinsipper for mangfold og integrering.
I dette emnet er det studentene som driver innovasjon og kreative prosesser, og utvikler kunnskap og ny innsikt i en undervisningskontekst der de er aktive deltakere i læringsprosessen.
- VAL999-7Valgemne
Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret
- UTV999BA30Utveksling
- FTV301Bachelorutvikling
Målet med utviklingsarbeidet i dette emnet er en prosjektbeskrivelse og eventuelt annen praktisk utforskning som som skal danne grunnlaget for arbeidet med bacheloroppgaven i 6.semester.
- PRA371Praksisstudium
Hensikten er at studenten skal møte praktisk arbeid i relevante audiovisuelle produksjonsmiljøer enten via bransjen eller via deltakelse i praktisk produksjon, lære om den og knytte kontakter i bransjen. Gjennomføres i form av praksis i produksjonsselskap/bedrift eller som kvalitative studier av praksis. I tillegg utarbeides en skriftlig praksisrefleksjon.
- BAO390Bacheloroppgave
- FTV217Produksjon 3
Hva kan du bli?
– Den kreative gnisten er det ikke mulig å slukke
Møt fagmiljøet
Slik jobber vi
Vår fagstab kjenner film- og TV-bransjen og vet hva du må kunne for å lykkes. Vi har bakgrunn fra blant annet NRK og Monster, og står bak et utall prisvinnende og anerkjente produksjoner. Du vil møte undervisere som har vunnet Amanda-priser og priser fra Kortfilmfestivalen, samt vært kvalifisert og nominert til Oscar og Berlin filmfestival. Vi lager alt fra animasjons- og spillefilm til reklame og TV-serier, og vi gleder oss til å lære deg det vi kan om bransjen.Slik er studiehverdagen
Bachelor i film og TV er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene.
Livet som student
Slik er søknadsprosessen
Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Opptaksprøve må leveres innen søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Les merBehandlingstid
På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.Les merSlik søker du
På Mitt Kristiania, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).Les mer
Hva lurer du på?
Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Kristiania er et utstillingsvindu for studenteneBåde bransjen og publikum følger nøye med når disse studentene viser hva de har lært!