Bachelor - Oslo

Dans med pedagogikk

Kunst beveger samfunnet. Men hva gjør bevegelser til kunst?

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
38 500 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2020 er stengt Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året Se alle våre nettstudier

Drømmer du om å leve av dansen? Har du lyst til å jobbe som utøvende dansekunstner, som samtidig kan formidle og undervise dansekunst? Da er bachelorgraden i dans med pedagogikk utdanningen for deg.

Gjennom tre år vil du jobbe med engasjerte pedagoger og koreografer, som har lang profesjonell erfaring som dansekunstnere. Kunstneriske og pedagogiske formidlingsprosjekter går som en rød tråd gjennom hele studiet, og alle andre fag støtter opp under dette.

Du vil jobbe mye praktisk i dansestudio, samtidig som du i teoretiske fag blir utfordret til refleksjon, undring og diskusjon. Du velger mellom fordypning i jazzdans eller samtidsdans, fra og med andre studieår, mens første år er felles for alle. Du vil ha klassisk ballett gjennom alle tre år, som en grunnteknikk. 

Hva lærer du?

Dette er en utdanning som både bygger deg opp teknisk og utvikler deg kunstnerisk til å bli en profesjonell utøvende dansekunstner. Samtidig utvikler du din refleksjonsevne og uttrykksevne, både skriftlig og muntlig.

I studiet vil du lære å skape, utøve, undervise og formidle dans, og lære å sette i gang dansekunstprosjekter for ulike grupper. Du vil bli utfordret til å tenke og reflektere rundt din rolle som dansekunstner og formidler av dans. Hvem er jeg som danser? Hva betyr det å være en dyktig dansekunstner? Hvordan motivere og kommunisere dans og bevegelse for ulike grupper?

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Studiet gjør deg til en selvstendig dansekunstner, med mange muligheter. Du vil jobbe utøvende og medskapende med nasjonalt og internasjonalt anerkjente koreografer. Gjennom studiet legges det vekt på refleksjon rundt egen utvikling og bevisstgjøring av hvordan vitenskapelig og pedagogisk tenkning bidrar til dansekunstnerisk og pedagogisk utvikling.

Bachelorgraden i dans med pedagogikk vil gi deg en bred kompetanse som utøvende, skapende og formidlende dansekunstner.

Velg fordypning

Før du starter på studiet må du ha valgt en av følgende fordypninger:

Fordypning i samtidsdans

Fordypningen i samtidsdans er for deg som ønsker å utvikle deg som dansekunstner og som ønsker å delta i og skape kunstneriske prosjekter. Gjennom utforsking av egen kropp utvikler du dine dansetekniske ferdigheter innenfor samtidsdans, i møte med samtidige og etablerte teknikker.

Gjennom improvisasjon, partnerarbeid og koreografiske fag utvikler du din egen dansekunstneriske praksis og uttrykk. I forestillingsarbeid får du erfaring med ulike koreografiske prosesser, fra repertoararbeid, medskapende prosesser til improvisasjon. Fordypningen legger vekt på selvstendig forståelse og refleksjon over egen danseutøvelse, sett i relasjon til forskjellige dansekunstneriske ståsted og tradisjoner.

Fordypning i jazzdans

På fordypning i jazzdans vil du i løpet av studiet jobbe mot et profesjonelt virke som dansekunstner. Musikalitet og rytme står sentralt sammen med stilforståelse for ulike sjangre innen jazzdansfaget. 

Du får, gjennom den tradisjonelle jazzdansen, kunnskap om jazzdansens historie, utvikling og språk, samtidig som studiet inneholder samtidige former. Relevans for det aktuelle arbeidsmarkedet etterstrebes kontinuerlig. For å styrke kunstnerisk uttrykksevne vil du også få sangundervisning, både i grupper og individuelt. Du får også innføring i koreografisk arbeid.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i dans med pedagogikk på Instituttet Norges dansehøyskole, tidligere Norges dansehøyskole, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på dans med pedagogikk? Den digitale avgangsfestivalen Avgang20 har gitt hver student sitt eget virtuelle rom hvor de presenterer seg og sitt prosjekt. 

Studieprogramleder

Hilde Rustad
Les mer om Hilde

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer