Dansere på scenen

Fagskole - Oslo

Bårdar Akademiet - Dans

Ønsker du å bli en profesjonell danser, og opptre på noen av landets største scener? Med vårt toårige studium får du mulighet til å følge din lidenskap for dans, og gjøre karriere ut av det.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
47 800 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Visste du at Bårdar Akademiet nå er en del av Fagskolen Kristiania?

Du må derfor søke på denne utdanningen på kristiania.no

Siden 1995 har Bårdar Akademiet tilbudt fagskoleutdanning innen dans, og er kjent for å utdanne noen av Norges fremste dansere. Vi tilbyr en toårig utdanning i dans, med spesialiering i enten klassisk ballett eller hiphop/kommersiell dans.

Studiet retter seg mot deg som ønsker å bli en allsidig danser på et profesjonelt nivå, både teknisk og kunstnerisk. Utdanningen er praktisk rettet og vektlegger at du skal kunne gå rett ut i jobb. Du vil lære deg tekniske danseferdigheter, så vel som uttrykk og formidling. Hos Bårdar Akademiet får du jobbe med pedagoger, koreografer og kunstnerisk team som alle har lang erfaring.

Vårt mål er å gi deg en bred kompetanse innen dans, slik at du skal lykkes med å få deg jobb som danser i dagens arbeidsmarked. Hos oss får du et solid faglig grunnlag – enten du ønsker å gå videre med studier eller rett ut på scenen. Danseutdanningen ved Bårdar Akademiet vil åpne mange spennende karrieremuligheter for deg som danser.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Ring oss direkte på +47 22 20 90 10

Hva lærer du?

For å bli en allsidig danser kreves stor bredde og kompetanse innen en rekke dansestiler og sjangre. Det er derfor nødvendig med variert trening – noe du vil få ved Bårdar Akademiet.

Studiet består av relevante emner som gir deg praktisk kompetanse på et høyt faglig nivå. Hovedvekten av undervisningen er dans under instruksjon og veiledning, med innslag av forelesninger.

Hovedfagene i danseutdanningen vår er:

  • Jazzdans
  • Moderne scenisk dans

I tillegg kan du velge ett av følgende valgemner:

  • Valgemne klassisk ballett
  • Valgemne Hip hop/kommersiell dans

Du vil videre få undervisning i andre relevante fag som stepp, forestillingsarbeid, sang og skuespill. Det arbeides mye tverrfaglig, i tillegg til det dansetekniske. 

Valgemne velger du når du søker på utdanningen. 

Studiet gir deg en plattform for å beherske og utvikle ferdigheter og teknikk innen dansens område. Det legges særlig vekt på kunstnerisk formidlingsevne, fagforståelse, tverrfaglighet og eget kunstnerisk uttrykk. Avgangsstudentene avslutter sitt andre studieår med en hovedproduksjon fremvist på en ekstern scene.

Hva kan du bli?

Med en toårig danseutdanning fra Bårdar Akademiet vil du ha alle forutsetninger for å bli en profesjonell danser på høyt nivå, og få oppdrag på store scener – både i Norge og i utlandet.

Etter to år på Bårdar Akademiets utdanning i Dans, er det mange som ønsker å gå videre på vårt ettårige studium i Kommersiell scenekunst.

Flere av våre tidligere studenter har gjort internasjonal karriere, blant annet i London, Hamburg og Paris. I Norge har våre tidligere studenter vært med i dansekompanier som Oslo Danse Ensemble, Carte Blanche og Jo Strømgren Kompani.

Utdanningen gir deg jobbmuligheter innen blant annet:

  • Det frie dansemiljøet
  • Institusjonsteatre
  • Privatteatre
  • Det kommersielle markedet, som film/TV og reklame
Danser, gutt, på scenen

Fagmiljøet ved Bårdar Akademiet

På Bårdar Akademiet får du tett oppfølging av landets beste pedagoger innen dans. Vårt fagmiljø har høy kompetanse og bred erfaring innenfor scenekunst. Flere av skolens faglærere har vært, og er fortsatt, profesjonelle dansere og koreografer ute i dansemiljøet. De har blant annet bakgrunn fra Nasjonalballetten, Carte Blanche, Jo Strømgren kompaniet, Batsheva Dance Company og Ingunn Bjørngsgaard.  

I tillegg til skolens faste ansatte, får du undervisning av en rekke gjestepedagoger og koreografer fra både inn- og utland. Gjennom utdanningen får du også mulighet til å arbeide med samtidskoreografer og andre aktuelle aktører i markedet slik at du får profilert deg overfor reelle potensielle arbeidsgivere. Bårdar Akademiet er opptatt av å se dine faglige behov, og gi deg den individuelle oppfølgingen du trenger for å nå dine mål. 

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Hilde Haugan