Mann danser på scene

Fagskole - Oslo

Bårdar Akademiet - Kommersiell scenekunst

Vil du jobbe som kommersiell scenekunstner, enten som musikalartist, skuespiller eller danser? På dette studiet får du bred sceneerfaring, og mulighet til å arbeide med dyktige aktører fra bransjen.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
47 800 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Visste du at Bårdar Akademiet nå er en del av Fagskolen Kristiania?

Du må derfor søke på denne utdanningen på kristiania.no

Siden 1995 har Bårdar Akademiet tilbudt fagskoleutdanning innen dans og scenekunst. Hvert år utdanner vi noen av Norges beste musikalartister og dansere!

Studiet retter seg mot deg som ønsker å profesjonalisere deg som musikalartist, skuespiller eller danser. Gjennom utdanningen vil du få solid praksis og sceneerfaring innen en rekke ulike sjangre og fora for scenekunst, og mulighet til å danne nettverk med aktører i bransjen som er potensielle arbeidsgivere.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Ring oss direkte på +47 22 20 90 10

Hva lærer du?

Studiet har som mål å utvikle deg til å bli en profesjonell scenekunstner, som mestrer å kombinere sang, dans og formidling.

Undervisningsinnholdet er tett knyttet opp mot dagsaktuelle forestillinger og bransjen generelt. Studiet har også et internasjonalt perspektiv, slik at du som utøver får innsikt i et større arbeidsmarked.

Utdanningen er prosjektbasert og praksisrettet. Du vil blant annet få arbeide med ulike studentproduksjoner, workshops med aktører fra bransjen og auditiontrening. I tillegg vil du i løpet av studiet få mulighet til å ha praksis i ulike produksjoner.

Du kan velge mellom tre ulike fordypningsfag:

  • Dans
  • Musikkteater
  • Skuespill

I tillegg vil du få en innføring i markedsføring og det å starte egen bedrift. Studiet gir deg også kunnskap og ferdigheter i yrkesprofilering. Du lærer å benytte sosiale medier, lage showreel, skrive CV og auditiontrening.

Utdanningen ved Bårdar Akademiet er tett knyttet til bransjen, og du får mulighet til å knytte verdifulle kontakter – både nasjonalt og internasjonalt. Mange av skolens pedagoger er aktive utøvere ved siden av undervisningen. Du får arbeide med skuespillere, koreografer, artister og andre kjente aktører i markedet. Studiet avsluttes med en hovedproduksjon fremvist på en ekstern scene.

Hva kan du bli?

Med en ettårig utdanning i Kommersiell scenekunst fra Bårdar Akademiet, vil du være en attraktiv utøver innen scenekunst. Du vil ha alle forutsetninger for lykkes som profesjonell danser, skuespiller eller musikalartist – både i Norge og internasjonalt.

Våre tidligere studenter arbeider i dag som aktive utøvere innen det kommersielle scenekunstfeltet, og vi er stolt over å ha utdannet noen av Norges fremste utøvere.

Etter fullført utdanning vil du være en attraktiv utøver innen blant annet:

  • Institusjonsteatre
  • Privatteatre
  • Andre scenekunstarenaer
  • Det kommersielle markedet, som film/TV og reklame

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Hilde Haugan