Studenter jobber med visuelt konsept på papir. Bachelor i Art Direction ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Art Direction

Vil du skape visuelle konsepter til TV-serier, reklamekampanjer og magasiner? Bachelor i Art Direction får du kun på Høyskolen Kristiania.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2021 åpner snart I midten av desember kan du endelig søke på dette studiet, med oppstart høsten 2021

Vurderer du tanken om å jobbe med noe kreativt? Eller liker du å jobbe konseptuelt, men synes det er vanskelig å velge mellom grafisk design og film?

Som Art Director slipper du å velge. Du kan få en utdanning som gir deg muligheter til å ta i bruk hele den visuelle verktøykassa.

Art Direction er et fagfelt som handler om å utvikle konsepter og idéer og gi dem en visuell form som kommuniserer tydelig. En Art Director har det overordnede regi- og produksjonsansvaret for å lande og ferdigstille en idé. 

Med en bachelor i Art Direction fra Høyskolen Kristiania, Westerdals institutt for kommunikasjon og design, får du en utdanning som gjør deg attraktiv hos alt fra digitale og analoge magasiner til reklame- og mediebyråer og produksjonsselskaper. Ikke minst får du en utdanning skreddersydd for morgendagens kreative næringer. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du? 

Presentasjon av prosjekter med lyd, bilde og tekst gjøres fra første skoledag. Evnen til å gjennomføre en presentasjon er en forutsetning for all kommunikasjon. Du vil også jobbe med digitale og analoge publiseringsplattformer, TV
 og -underholdningskonsepter, samfunnsinformasjon og markedskommunikasjon.

Gjennom hele bachelorstudiet vil du jobbe med ideer og konsepter som kan danne grunnlag for visuell kommunikasjon på alle plattformer og flater. Det meste av dette arbeidet skjer i grupper, og du får løse reelle oppdrag fra ulike bransjer i løpet av studietiden.

Du vil drilles i samarbeid, meningsutveksling, etikk, og idéutvikling i små og store grupper. Med fokus på praksiserfaring og deltakelse i nasjonale og internasjonale konkurranser vil du som student fortløpende evalueres opp mot yrkespraksis.

Studieløpet er bygget opp rundt tre grunnpilarer:

  • markedskommunikasjon
  • redaksjonell kommunikasjon
  • visuelle fordypningsprosjekter.

Det er under de visuelle fordypningsprosjektene at du som student virkelig kan utvikle ditt eget visuelle særpreg og utforske eget talent og interesser!

Jobbmuligheter

Etter endt utdannelse kan studentene søke jobb som Art Director. Det er en internasjonal tittel, som forteller hvem som har det visuelle ansvaret for magasinet og filmen du ser på og reklamekampanjene som fyller analoge og digitale flater.

Studiet er praktisk og teoretisk, og gir deg grunnlag for å analysere og utføre kommunikasjonsoppgaver i følgende bransjer:

  • Film, radio, web og TV-produksjon
  • Reklame- og kommunikasjonsbyråer
  • Magasiner og forlag
  • Kultur og næringsliv

Velkommen til et spennende studie og starten på en kreativ karriere!

Vil du se mer av det vi driver med? Sjekk ut våre studentarbeider!

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i Art Direction på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på Art Direction? Den digitale avgangsfestivalen Avgang20 har gitt hver student sitt eget virtuelle rom hvor de presenterer seg og sitt prosjekt. 

Studieprogramleder

Liv Evjan
Les mer om Liv

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer