En gruppe ungdommer går nedover en gate
På Høyskolen Kristiania er det mange fremtidsrettede utdanninger for deg som er klar for en utfordring!Foto: Høyskolen Kristiania/ Haakon Dueland

Det er ikke lett å vite hva en skal bli når man blir stor, og med dagens enorme utvalg av yrker og utdanninger gjør ikke dette saken noe enklere. Kanskje du ikke har de beste karakterene fra videregående heller, så du tenker det er mindre å velge imellom. På Høyskolen Kristiania er mulighetene mange. Her har vi samlet fem fremtidsrettede yrker for deg som ikke helt vet hva som finnes der ute, men er klar for en spennende utfordring.  

Skap opplevelser for andre

Om du er glad i å reise og synes det virker spennende med eventer og arrangementer, så er reiselivs- og oppplevelsesbransjen kanskje noe for deg. 

Med denne utdanning i boks kan du velge og vrake mellom ulike jobber

Som et av de mest hurtigvoksende næringene vi har, blir det stadig flere jobber å sikre seg. Visste du at bare i Norge står reiselivsbransjen for mer av omsetningen enn fiske-, landbruks- og oljenæringen til sammen? Det sier seg selv at da er det mange yrker innenfor dette feltet.   

Med en bachelor i reiselivsledelse og opplevelsesutvikling vil du få en bred kompetanse som gir deg et hav av muligheter i bransjen. Med denne utdanning i boks kan du velge og vrake mellom ulike jobber i hotell- og restaurantbransjen, transport, eventer og arrangementer og sjefsstillinger. Mulighetene for å starte egen reiselivsbedrift er også store. Tidligere studenter har fått jobber i Hvitserk, Visit Denmark, Apollo EF språkreiser

En alternativ kan være Bachelor i hotelledelse! Dette er en lederutdanning som gir deg kunnskaper om å skape verdi for kunder, og kan brukes i alle bransjer der man skal selge det riktige produktet til riktig kunde, til rett tid og pris.

Hjelp andre med å nå ut  

Alle bedrifter som lager noe, trenger noen som kan markedsføre det. Og alle som ønsker å påvirke andre, trenger kunnskaper om salg. Hver gang markedet endrer seg, trenger man mennesker som forstår hva som skjer og som kan hjelpe bedrifter til å nå ut til sine kunder. Tenk på hvordan markedsføring endret seg da internett kom – eller sosiale medier!  

Visste du forresten at en selger som regel ikke snakker med privatpersoner? Moderne selgere er som regel en representant for en bedrift som hjelper andre bedrifter med å løse deres problemer. Det kan være å finne rett teknologi, bedre utnyttelse av ressurser, og så videre.  

Vil du jobbe med markedsføring og salg? Bachelor i digital markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania er kåret til en av verdens beste salgsutdanninger, og den eneste i sitt slag i Skandinavia! Tidligere studenter har fått jobber i firmaer som Tesla, IKEA, Dagens næringsliv og Vinmonopolet. Har du en interesse for salg er det ingen tvil om at denne utdanningen vil gi deg det du trenger, for å kunne sikre deg en spennende jobb i et voksende marked.

DUE_9890.jpg
Som markedsfører kan du jobbe hvor enn du vil!Foto: Høyskolen Kristiania/ Haakon Dueland

Kunnskap om mennesker trengs i alle yrker

Har du noen gang lurt på hvorfor vi gjør som vi gjør? Eller hva som er grunnen til at noen mennesker oppfører seg som de gjør? Kunnskap som trengs i absolutt alle jobber og yrker, og som vi får bruk for hver dag i løpet av livet er læren om hvordan vi fungerer.   

Vi bruker informasjonen vi observerer til å skape oss bilder og tanker om mennesker, og det kan være nyttig å vite hvorfor vi oppfører oss som vi gjør. Dette kan føre til bedre relasjoner og kommunikasjon mellom folk man omgir seg med.  

Psykologi forsøker å finne svar på spørsmål om mennesker og det som driver oss

Et årstudium i psykologi vil dette kunne gi deg et svar på noen av spørsmålene du sitter inne med. Psykologi forsøker å finne svar på spørsmål om mennesker og det som driver oss. Studiet vil gi deg en innføring i både historie, teori og forskningsbasert kunnskap.

Ønsker du å gå enda grundigere til verks, vil Bachelor i anvendt psykologi, eller Bachelor i psykologi og psykisk helse, være et godt alternativ. Du vil få kunnskap og ferdigheter som i liten grad vil bli erstattet av teknologiske løsninger i fremtiden.

Skap fremtidens produkter og løsninger

I den stadig mer teknologiske verden vi lever i er det ikke til å legge skjul på at dette er fremtiden. Mer og mer kan styres fra mobile enheter og datamaskiner, det er derfor viktig at dette fungerer og utvikles i takt med verden som går fremover.   

Med Bachelor i frontend- og mobilutvikling kan du være en del av denne utviklingen. Behovet for folk som kan utvikle velfungerende webløsninger på desktop og mobil er stort. På dette studiet får du en kombinert teoretisk og teknisk erfaring som vil være høyt ettertraktet på arbeidsmarkedet. Høres dette ut som noe for deg? Du vil blant annet kunne jobbe som Web- og mobilutvikler, IT-konsulent, programmerer, og design- og funksjonelt ansvarlig, som ferdig utdannet. 

DUE_9947.jpg
Lyst å være en del av fremtidens teknologiske utvikling? Med en utdanning innenfor IT kan gjør akkurat det.Foto: Høyskolen Kristiania/ Haakon Dueland

Los store prosjekter trygt i havn

Er du på utkikk etter et yrke som gir deg muligheter til å jobbe både i Norge og utlandet? Som en prosjektleder vil du få ansvar for både mindre og store prosjekter, fra start til slutt. Mange bransjer er på utkikk er en slik kompetanse for å lede ulike prosjekter for dem. Du vil få muligheten til å være kreativ og ha ansvar for et team. 

Særlig innen kulturlivet er det stor etterspørsel etter mennesker som kan lose store prosjekter i land. Bransjen trenger dem som vet hvordan de skal få det meste og det beste ut av alle ressurser, holde budsjetter, og planlegge for endringer. 

Som prosjektleder vil du bli ettertraktet av mange bedrifter

Dette er et praktisk og teoretisk yrke som gir grundige ferdigheter og kunnskap innenfor hvordan starte, gjennomføre, avslutte og overleve et prosjekt. Det er en ypperlig mulighet til å bygge videre på en bachelor eller en master. Som prosjektleder vil du bli ettertraktet av mange bedrifter. 

Ved Høyskolen Kristiania har du mulighet til å studere Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring. Du vil få en solid forståelse for hvordan prosjektledere best mulig kan legge til rette for å skape gode opplevelser i kulturlivet. 

 Vi er tett på kulturbransjen, og som student får du jobbet med prosjekter også utenfor skolen, blant annet gjennom praksisperioder. Kombinasjonen av praktisk arbeid og teori gjør deg godt rustet til å være en verdifull del av et prosjekt fra første dag etter endt utdanning.  

Karriere og veiledning

 • Jente sitter og ser på dataskjerm

  Ta vår karrieretest

  Lurer du på hva slags utdanning du skal ta? Ta karrieretesten og finn ut hva slags yrke som passer deg best. Finn ut hvordan du kan bli en del av fremtidens utvikling!
  Ta vår karrieretest her
 • En gruppe med ungdommer står og smiler til kamera

  Bestill gratis veiledning

  Snakk med en av våre studentambassadører! De vet alt om hvordan man søker studier, studentlivet på Kristiania og studietilbudet. De snakker gjerne med deg over chat, telefon, e-post eller videochat.
  Spør en student