Foto av et auditorium fullt av studenter.

– Det er fantastisk å se så gode resultater i et år preget av unntakstilstand, vi ligger nå over rekordåret 2020, sier Line Louise Røen, avdelingsleder ved Høyskolen Kristiania Bergen.

 NB: Det er ikke for sent å søke. Send inn din søknad her!

Per 01. mai hadde Høyskolen Kristiania Bergen og Fagskolen Kristiania Bergen til sammen over 1300 søkere. Det er en økning på 5,5% av rekordåret 2020, som igjen hadde en økning på 62% sammenlignet med 2019.

 – Mange søker trygghet gjennom økt kompetanse

Året har, som for de fleste andre utdanningsinstitusjoner, vært preget av stadige endringer i smittevernregler og bekymrede studenter. Årets resultat viser det samme som tallene for frafall.

– Det har selvsagt vært utfordrende for våre ansatte, men ikke minst studentene, å stadig måtte tilpasse seg nye retningslinjer. Allikevel ser vi at frafallet er historisk lavt og når vi nå har fått resultatene på årets søkertall er det ikke tvil. Mange søker trygghet gjennom økt kompetanse, sier Røen.

Foto av en smilende mann foran Bryggen i Bergen.

- Trygt studentmiljø på Kristiania

Studentmiljøet er mist like viktig som studiet i seg selv.

Gode søkertall også på Fagskolen Kristiania

Fagskolen Kristiania sitt campus i Bergen har 5% økning i søkere fra 2020 til 2021.

– Det er veldig hyggelig å se den store søkningen til våre fagskoleutdanninger. Norsk arbeidsliv etterspør arbeidstakere med konkrete ferdigheter. En praktisk tilnærming gjør studentene våre klare for sin fremtidige arbeidsplass, enten den er innen helse, økonomi og administrasjon, teknologi eller kreativ industri, sier Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania.

Nye studier er populære

Fra høsten 2021 vil vi for første gang tilby masterprogram ved campus Bergen, og første program ut er Master i Ledelse.

– En utdanning vi skjønner ifra søkertallene har vært etterlengtet. Det gjør oss både glade og ydmyke at så mange har lyst til å ta mastergraden sin hos oss, sier Røen.

Foto av en jente som smiler til kamera i Høyskolen Kristiania genser.

Usikker på hva du vil studere?

Dette er oversikten over de nye studiene til Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania i Bergen:

Opptaket pågår fremdeles, og for de fleste studier gjelder dette helt frem til studiestart.

Test + Hvorfor velge Kristiania