Hender skriver ideer på ark om entreprenørskap.

Bachelor - Bergen og Oslo

Entreprenørskap

Sitter du med et brennende ønske om å starte egen bedrift eller utvikle et eget produkt? Med en bachelorgrad i entreprenørskap lærer du hvordan du gir idéene dine liv!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har rullerende opptak

Du kan søke opptak så lenge det er ledige plasser igjen.

I dag står verden overfor sammensatte problemer som krever smarte løsninger. Behovet for kreative og visjonære entreprenører som vil bygge bærekraftige forretningsmodeller og skape et rikere samfunn, vokser. Gjennom en bachelorgrad i entreprenørskap lærer du hvordan du kan utvikle nye virksomheter og skape nye løsninger som møter fremtidens utfordringer. 

Raskt voksende entreprenørielle virksomheter, eller start-ups, er en viktig drivkraft som får verden til å bevege seg fremover. Bak disse virksomhetene står kreative entreprenører og team, som evner å identifisere muligheter, håndtere risiko, løse problemer og gi liv til idéene sine. Dette bachelorprogrammet er designet nettopp for å fremme morgendagens entreprenører. Er du en av dem?  

Hva lærer du?

I løpet av studietiden lærer du hvordan du starter en virksomhet fra bunnen av, og hvordan du kan realisere virksomheten du drømmer om, selv om du står overfor begrensninger i form av tid og ressurser. Du lærer også om hvilke strategier og vurdereringer som bidrar til å bygge, drifte og skalere levedyktige virksomheter.  

Fagene og undervisningen er variert og kombinerer akademisk tyngde med praktisk kunnskap og nærhet til organisasjons- og næringsliv.

Noen av emnene du vil møte (med forbehold om endringer):

Underviser og studenthistorie

Hva kan du bli?

Som student vil du tilegne deg kunnskaper og ferdigheter som ruster deg for oppgavene du vil møte som entreprenør. Dette innebærer kreativ problemløsning, lederskapsevner, teamjobbing, finansielle betraktninger, og hvordan du kan tilpasse deg et stadig endrende miljø. Du vil også lære å bruke data og datadrevet argumentasjon, i tråd med “lean startup”-filosofien om “build, measure, learn”.  

I løpet av årene på Høyskolen Kristiania vil du også starte to nye virksomheter! Når du er ferdig utdannet, har du med andre ord mye praktisk erfaring og vil kunne starte din egen virksomhet, jobbe i startups eller i selskaper som ønsker å jobbe entreprenørielt. 

Slik er det å være Kristiania-student

Som entreprenørstudent på Høyskolen Kristiania vil du være en del av et yrende og utviklende fagmiljø. Du vil ha muligheten til å bli kjent med studenter fra andre studier og bygge nettverk allerede under studiene. Vi jobber tett på arbeidslivet, og du vil være godt rustet til å tre ut i arbeidslivet etter endt utdanning.

Selve høyskolen er også full av studenttilbud, som for eksempel en solid studentklinikk, en studentunion drevet av engasjerte studenter og flere linjeforeninger.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Les mer
 • Faglig utvikling – også etter forelesning

  Faglig utvikling – også etter forelesning

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om våre studier innen økonomi og innovasjon

 • Fra internship til jobb i spennende startup
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Fra internship til jobb i spennende startup

  Les mer
 • Nå kan du ta gründer-utdanning
  Bergen

  Nå kan du ta gründer-utdanning

  Les mer
 • Studentbedrift fra Høyskolen Kristiania vant tre priser i NM
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Studentbedrift fra Høyskolen Kristiania vant tre priser i NM

  Les mer
 • Student med egen startup? Få hjelp på Loftet!
  Oslo

  Student med egen startup? Få hjelp på Loftet!

  Les mer

Studieprogramleder

David William Coates

Søk på Bachelor i entreprenørskap

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer