Foto av mann foran Bryggen i Bergen.
- Det er høyt under taket, jeg tror alle typer mennesker passer fint inn her, sier Isac Kvello. Han studerer film på Kristiania.

For deg som skal søke studier er det mange store spørsmål. Hva skal jeg studere? Hvor skal jeg studere? Og ikke minst – hvordan er studentmiljøet der jeg skal studere?  

Isac Kvello og Camilla Broderstad forteller om sin opplevelse av det å være student på Kristiania.

Blir godt kjent med medstudentene

Isac Kvello studerer Film på Kristiania ved campus Bergen, og har akkurat gått inn i sitt andre semester. Studiene er praktisk rettet, og består av mye prosjektarbeid. Isac beskriver studentmiljøet på campus som sosialt, og forteller at klassens han består av en rekke flinke og kreative filmstudenter.

– Fordi studiet har mye praktisk undervisning og mange gruppeprosjekter, er man avhengig av å kjenne medstudentene godt. Da får man samarbeidet best mulig. Det at vi er en liten klasse har gjort at vi har blitt fort og godt kjent med hverandre, sier han.

Den aspirerende filmskaperen forklarer at det å gå overens med sine medstudenter er en nøkkel til suksess. Han forteller at gode samarbeid øker den generelle motivasjonen og at terskelen for å gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger blir mye lavere.

–  Det er svært god takhøyde i klasserommet. Foreleserne legger alltid til rette for at vi kan delta aktivt og ha en åpen dialog i undervisningen. De stiller alltid opp og er svært investert i vår studieprogresjon, slår Isac fast.

Trygt læringsmiljø

Camilla Broderstad studerer Bachelor i markedsføring og salgsledelse ved Kristiania Bergen, og trives svært godt på studiet.

– Noe av det jeg liker best med Kristiania er det trygge læringsmiljøet. Det er alltid rom for å stille spørsmål, og fordi mye av undervisningen foregår i mindre klasser får man mulighet til å bli godt kjent med både medstudenter og forelesere, forteller Camilla.

Portrett av Camilla Broderstad som står ute med Bryggen i Bergen i bakgrunnen.
Camilla Broderstad, bachelorstudent ved Kristiania i Bergen, trives godt på studiene.

Hun mener at et godt læringsmiljø også bidrar til å øke den sosiale trivselen. Hennes klassen består av ulike mennesker med forskjellig erfaring og studiebakgrunn. Noen kommer rett fra videregående, mens andre allerede har fullført en grad fra før.

Jeg føler at Kristiania passer for alle, uansett hvilken type person du er, eller hvilken studieretning du ønsker å gå.

–  Jeg føler at Kristiania passer for alle, uansett hvilken type person du er eller hvilken studieretning du ønsker å gå.

En sosial studietid

Felles for studenter på fagskole- og høyskolestudiene ved Kristiania, er at studietiden starter med en heidundrende fadderuke. Både Isac og Camilla er enige i at dette knytter studentene sammen på tvers av ulike studieprogrammer. Gjennom ulike aktiviteter og sosiale sammenkomster får man bli bedre kjent med sine medstudenter allerede den første uken.

– Fadderuken kan være starten på et vennskap for livet, men også starten på en fantastisk studietid, fastslår Isac.

– Etter det første året på studiet kan man jo også være med på å arrangere fadderuken for de nye studentene, skyter Camilla inn.

Studentveileder som holder telefonen oppe foran ansiktet. Ser i kamera og smiler.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne

Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Noe annet man kan engasjere seg i er Studentunionen. Her får man muligheten til å være med på å arrangere spennende begivenheter og lavterskeltilbud gjennom skoleåret. Duoen sier at dette er en fin måte å bli bedre kjent med andre studenter, samtidig som man skaffer seg verdifullt erfaring på CV-en. De påpeker at slike tilbud er med på å styrke det sosiale samholdet mellom studentene – også på tvers av ulike studieretninger.

Egne studentpuber

Det er ikke uvanlig at studenter ønsker å arrangere sosiale sammenkomster med klassen, og i den forbindelse er det mulig å benytte seg av Kristianias fasiliteter. Studentene har også egne puber i tilknytning til campus både i Oslo og Bergen.

– Det er ekstra gøy at Kristiania er villig til å hjelpe oss dersom vi ønsker å arrangere julebord eller quiz-kvelder. Det er for eksempel mulig å booke studentpuben for slike arrangementer, avslutter Isac.

Campus Bergen + Hvorfor velge Kristiania (Double Content Card)

 • Tre studenter snakker sammen Campus Bergen

  Velkommen til Bergen

  Campus Bergen er kjent for tett oppfølging og dyktige forelesere med lang erfaring fra arbeidslivet.
  Les mer om Bergen
 • Bildelenke til infoside om Kristiania.

  Derfor bør du velge Kristiania

  Kristiania er tett på arbeidslivet, for at du skal kunne utdanne deg til et yrke du kan leve av.
  Les mer om våre tilbud