Bildet viser en globus. Bak globusen står det en dame. Hun har den ene hånden plassert oppå globusen.

Hva med å tilbringe et semester i California, London, Australia, Spania eller Vietnam?

Uansett hvilken bransje du sikter deg inn mot, er internasjonal erfaring, kulturforståelse og språkkunnskaper ettertraktede egenskaper. Det gir deg også en gyllen mulighet til å bygge et internasjonalt nettverk med studenter fra hele verden, lokale forelesere og representanter fra næringslivet.

— Vi sender rundt 100 studenter til utlandet hvert år. Per i dag samarbeider vi med anerkjente universiteter og høyskoler på over 50 forskjellige steder i verden, forteller Carl Joakim Gagnon, leder for Internasjonalt kontor.

I tillegg til det faglige og språklige utbyttet, opplever han at utvekslingsstudentene tilegner seg både personlige egenskaper og kompetanse som kommer godt med i et internasjonalt arbeidsliv.

— Det man kaller «soft skills» blir stadig mer ettertraktet i arbeidslivet. Det er egenskaper som fleksibilitet, og forståelse for andre kulturer og måter å være på. Når man samtidig klarer å se sin egen kultur fra utsiden, får man en bredde i hvordan man angriper problemstillinger, sier Gagnon.

Bildet viser masse palmer som står rett ved havet. Palmene er store og grønne og himmelen er knallblå.

Faglig og personlig utvikling

For å sikre at studentene får mest mulig ut av semesteret, stilles det kvalitetskrav til både undervisningsstedet og studenten. Høyskolen bidrar også med tilrettelegging og støtte, både før og under studiet.

— Studenten signerer en avtale med universitetet om hvilke emner og semesterdatoer man skal forholde seg til. Du får personer du kan henvende deg til både på studiestedet og her i Norge, i tillegg til tilgang til et av de beste språkopplæringsverktøyene som finnes på internett. Samtidig blir du utfordret på en del ting som du må løse selv, og på nye måter, sier Gagnon.

Han tror studentene vokser mye på å måtte bevege seg ut av komfortsonen.

— Hjemme vet man hvordan ting fungerer, og man blir ikke tilstrekkelig utfordret. Når du oppholder seg i et annet land utvikler man en selvstendighet og en uavhengighet.

NAVN: Veslemøy Aalde Heyerdahl

STUDIUM: Bachelor i populærmusikk

HVOR: Goldsmiths University of London

— For å få mest mulig ut av semesteret valgte jeg et land hvor jeg allerede forsto språket. London har dessuten viktig historisk relevans for mitt studieområde, og det er en spennende storby! Jeg tror det er viktig å utvide horisontene sine ved å utforske hva slags tilnærminger andre land og kulturer har til ditt studieområde, spesielt kunst.

NAVN: Maria Fjelle

STUDIUM: Bachelor i HR og personalledelse

HVOR: RMIT University i Ho Chi Minh, Vietnam

— Jeg valgte Vietnam for å oppleve noe helt annerledes. Jeg trivdes utrolig godt på skolen, og sammen med alle de andre internasjonale studentene. I Asia er alt veldig forskjellig fra Norge og andre vestlige land, i form av kultur, politikk, økonomi, mennesker, og ikke minst historien som fortsatt preger store deler av Vietnam. Det har vært et utrolig lærerikt semester som har gitt store inntrykk og større perspektiv.

NAVN: Nora Bryde Gjertsen

STUDIUM: Bachelor i tekst og skribent

HVOR: Sevilla, Spania

— Sevilla er en fantastisk fin by! Dessuten liker jeg at det er folk fra mange steder i Europa her. Byen i seg selv er nydelig, folk er åpne og eventyrlystne, og det skjer alltid noe gøy om man er innstilt på det. Det er også gode muligheter for å reise rundt, siden Sevilla ligger sentralt i Sør- Spania. Lisboa, Marokko, Cadiz og Gibraltar er noen av stedene jeg sikkert ikke hadde sett om jeg ikke hadde bodd her!

En vennegjeng står i enden av en buet inngang og smiler inn i kamera. De står i forskjellige høyder. Bak dem ser man en hage med grønne trær og gress. 
Maria Fjelle valgte å dra på utveksling til RMIT University i Ho Chi Minh, Vietnam.
Portrettbilde av Ingrid. Hun har den ene hånden plassert på hoften. Hun har på seg en blå t-skjorte med en sort cardigan over. Hun har langt brunt hår som er lagt over den ene skulderen.
Ingrid valgte å dra på utveksling til Berkeley, University of California.

NAVN: Kai H.T. Mortensen-Langhaug

STUDIUM: Bachelor i intelligente systemer

HVOR: Seoul, Sør-Korea

— Sør-Korea var det eneste landet i Asia jeg kunne utveksle til. Det er også kjent for å være et teknologisk avansert land, og det har jeg fått merke. De har WiFi OVERALT. Menneskene er alltid hyggelige, og maten er fantastisk. Jeg lurer på hvordan jeg skal klare meg uten kimchi når jeg er tilbake i Norge. Jeg kommer definitivt til å besøke Seoul igjen!

NAVN: Ingrid Svor

STUDIUM: Master i markedsføringsledelse

HVOR: Berkeley, University of California

— Jeg valgte California fordi jeg hadde familie der. I tillegg hadde jeg hørt mye bra om universitetet og hadde en god magefølelse. Jeg trivdes veldig godt fordi det var så mange nye inntrykk og mennesker jeg ikke ville vært foruten – for eksempel mannen min som jeg traff der!