Andrine Løvberg på utveksling i Aarhus, Danmark
Andrine Løvberg på utveksling i Aarhus, DanmarkFoto: Privat

– Jeg har alltid vært veldig glad i å reise, oppleve nye kulturer og se verden. Utveksling var derfor en veldig fin måte å gjøre dette på, samtidig som jeg studerte.

Andrine Løvberg hadde bestemt seg for å dra på utveksling allerede før hun søkte på studium. Når hun skulle finne det rette studiet var det derfor viktig at det var mulighet for å dra på utveksling. Dette var en av grunnene til at valget falt på Bachelor i Film og TV hos Kristiania. 

Fant den perfekte linjen

Da Andrine skulle velge hvor hun skulle dra på utveksling, var det linjen The Fashion Experience på VIA University College i Aarhus som fanget interessen.

– Jeg er veldig interessert i både film og mote, så dette var en perfekt mulighet til å lære mer om dette!

I tillegg til å delta på informasjonsmøter, tok Andrine kontakt med utvekslingskontoret på Kristiania for mer informasjon om utveksling for sitt studium. 

– Da jeg kontaktet utvekslingskontoret fikk jeg nyttig informasjon og god oppfølging på søknadsprosessen! 

Fikk egen fadderuke

Praktisk arbeid med video på utvekslingen.
I løpet av utvekslingen gjennomførte Andrine mange spennende gruppeoppgaver.Foto: Privat

Før avreise var Andrine litt nervøs for at undervisningen ville foregå på engelsk, men forteller at dette viste seg å ikke være et problem, og etter et par dager ble det ganske naturlig. De hadde en klasseregel om at alle måtte snakke engelsk, slik at alle skulle være inkludert i samtalene.

Før den offisielle studiestarten ble det arrangert en velkomstuke hvor de fikk faddere på skolen. Dette var en veldig god mulighet til å bli kjent med den nye klassen.

– Det var som en egen fadderuke. Jeg fikk mulighet til å bli kjent med den nye klassen og byen, forteller Andrine.

Studiet handler om hvordan man kan kombinere film og mote. I starten var det bare forelesninger, men etter hvert jobbet de mest med gruppearbeid. Gjennom semesteret hadde de flere oppgaver hvor de lagde flere kortfilmer med gruppen sin. 

Flerkulturell klasse 

Andrine forteller at klassen var veldig flerkulturell. Den bestod av folk fra mange forskjellige land og med forskjellig kompetanse. Det var en blanding av folk som studerte film, mote og markedsføring. Det var mye å lære av hverandre og alle fikk bruk for sin kompetanse.

– Klassen bestod av folk fra mange forskjellige land, blant annet Frankrike, Nederland og Canada. Jeg lærte veldig mye om andre kulturer og fikk nye perspektiver på ting. Dette er jeg veldig takknemlig for!

 Andrine synes det var gøy å dra på skolen på grunn av det gode klassemiljøet og det spennende studiet.

– Det var et utrolig bra klassemiljø. Klassen besto av nesten bare utvekslingselever og alle var veldig åpne for å bli kjent. Vi var også veldig flinke til å finne på sosiale ting sammen. 

– Forventet ikke at det skulle bli så bra

Andrine forteller at klassen var veldig sosial og flinke til å finne på ting sammen.
Andrine med venner fra klassenFoto: Privat

Andrine forteller at hun fikk mange gode venner fra klassen.

– Alt var nytt for de fleste og vi fikk mange gode opplevelser sammen. Alle i klassen ønsket å utforske byen sammen som turister.

I Danmark har de noe som kalles fredagsbar. På skolen til Andrine gjorde de om klasserommene til et sosialt område hvor studentene kunne være etter skolen på fredager. Det var mulig å kjøpe øl og være sosial med klassen. Det var også mulig å dra til andre skoler og bli med på fredagsbar der.

– Det er veldig fint å være student i Aarhus. Det er mange studenter der. På de fleste barer var det brettspill, dette var en veldig fin måte å bli kjent med andre på.

Globalt nettverk

 – Utveksling var en veldig fin måte å få venner fra andre land, forteller Andrine. Hun har fortsatt god kontakt med flere fra klassen. De er en stor gjeng som fortsatt holder god kontakt på sosiale medier.

Allerede før Andrine var ferdig på utveksling, hadde hun startet å planlegge besøk til noen av venninnene fra klassen.

– Jeg var i Nederland og besøkte to venninner fra klassen. Da fikk jeg bo hos dem og se hjembyen deres. I tillegg var jeg i Aarhus for å besøke de danske fra klassen og andre jeg ble kjent med når jeg var på utveksling. Da bodde jeg også hos en fra klassen.

Etter utveksling sitter hun igjen med mange gode minner og erfaringer.

– Jeg er veldig glad for at jeg dro på utveksling og spesielt glad for all erfaringen og alle vennskapene jeg fikk. 

Råd til deg som skal på utveksling

Andrine anbefaler deg som skal på utveksling til å bli med på sosiale ting og å være turist i byen og landet du er på utveksling.

– Jeg anbefaler alle som skal på utveksling til å bli med på sosiale ting, spesielt i starten. Jeg vil også anbefale å bruke tid og penger på opplevelser der du er. Tror de fleste sitter igjen med alle opplevelsene fra utvekslingen, ikke bare studiet. Det er en selvtillitsboost å ha vært på utveksling. Spesielt å ha bodd i et annet land, truffet mange nye mennesker, kanskje har man utviklet seg og blitt mer trygg på seg selv.

Film og TV + Utveksling content card