Fagskole - Oslo
Spillutvikling
Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.
Har du lyst til å jobbe som spillutvikler? På fagskoleutdanningen Spillutvikling lærer du deg prosesser og verktøy som brukes i bransjen, slik at du kan jobbe i etablerte spillselskaper eller som en selvstendig spillutvikler.
På studiet vil du få jobbe med spilldesign- og konsepter, prototyping og programmering. Spillutvikling tar for seg hele produksjonsprosessen fra idé til ferdig produkt, og etter endt utdanning vil du være i stand til å produsere et fullverdig dataspill. Vi tilbyr også et toårig studium i Spillgrafikk og animasjon, som til sammenlikning med dette studiet, går dypere inn i de visuelle elementene og grafikken i spill.
På spillutviklingsstudiet vil være en del av et tett og sammensveiset studiemiljø. Undervisningen foregår i små klasser og har et stort tverrfaglig fokus, som gjør at du lærer deg å samarbeide og kommunisere med andre fagområder.

Hva lærer du?
Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i spillmotorene «Unity» og «Unreal», og hvordan du bruker 3D- og 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du produserer interaktive spill.
Du vil få en god forståelse for prosesser innen historiefortelling, idéutvikling, level-design og spilldesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære å samarbeide med andre fagfelt, blant annet Spillgrafikk og animasjon, Musikkdesign og Illustrasjon. På denne måten kan dine idéer og konsepter bli enklere forstått av andre. Dette er en nyttig egenskap for å kunne delta i spillutvikling.
På spillutviklingsstudiet vil du blant annet lære om:
- Spilldesign og systemdesign
- Programmering og scripting
- Idéutvikling, previsualisering og skisser
- Kreativitet og prototyping
- Historiefortelling i spill
- Spillmotorene «Unity» og «Unreal»
Siste semester av studiet skal du gjennomføre en større egenproduksjon, hvor du får anledning til å fordype deg i et selvvalgt tema innen Spillutvikling. Dette kan eksempelvis være level-design, historiefortelling eller programmering.
Jobbmuligheter
Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for alle prosessene som inngår i spillutvikling, og kan planlegge et spill fra idé til ferdig produkt. Med kunnskapen du har opparbeidet deg kan du ta i bruk ulike verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, og forstår hva som er en god spill- og brukeropplevelse.
Du vil ha en god tverrfaglig forståelse og kan kommunisere med ulike fagområder, både i og utenfor spillindustrien. Dette vil gjøre deg til en attraktiv ressurs, og du vil kunne ta oppdrag for kunder i mange ulike bransjer.
Med kompetansen du har opparbeidet deg kan du jobbe i større spillselskaper, eller med egne prosjekter som en selvstendig spillutvikler- og designer.
Du kan blant annet jobbe for / med:
- Spillselskaper
- Designbyrå
- Reklamebyrå
- Andre kreative næringer innen media, undervisning o.l.
Søk på Spillutvikling
Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.
Aktuelt fra spillutvikling
Se flere artikler fra Fagskolen Kristiania-
Live-kåring av beste studentproduksjon
Omlag 100 forventningsfulle studenter og lærere på fagskolen deltok på Twitch da vinneren av årets Motion Comic-prosjekt skulle kåres. -
Fikk jobb i Norges største spillutviklingsselskap
I jobben hos Funcom får tidligere 3D- og animasjonsstudent, Henry Ramsevik, leve av det han elsker å gjøre: å lage spill. -
Slik var Game Jam-maratonet på fagskolen
Nærmere hundre spill-entusiaster var samlet på Spikersuppa for å delta på «Global Game Jam 2020», hvor oppgaven er å lage et spill på 48 timer. -
Fredrik studerer spillutvikling
Han er en medie-svamp som tar til seg det han finner av litteratur, film, teater og spill. Nå har Fredrik Haugen tatt interessen et steg videre og startet utdanningen på spillutvikling.