Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Student jobber med spillutvikling foran en PC. Fagskolestudiet i spillutvikling ved Høyskolen Kristiania.
Fagskole - Oslo

Spillutvikling

Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
56 200 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Har du lyst til å jobbe som spillutvikler? På fagskoleutdanningen Spillutvikling lærer du deg spilldesign, programmering og prosessene som trengs for å jobbe som en selvstendig spillutvikler, eller i etablerte spillselskaper. Etter to år vil du ha kunnskapen og ferdighetene til å ta steget ut i arbeidslivet.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Utdanningen gir deg en god forståelse av hvordan du utvikler en idé til et ferdig produkt. Du vil gjennom studiet jobbe med idé-utvikling, protyping, spilldesign og programmering. Etter endt studie vil du være i stand til å produsere et fullverdig dataspill.

Du vil være en del av et tett og sammensveiset studentmiljø. Undervisningen foregår i små klasser og har et stort tverrfaglig fokus, som gjør at du lærer deg å samarbeide og kommunisere med andre fagområder.

Hva lærer du?

På spillutviklingsstudiet lærer du spillmotorene «Unity» og «Unreal», og hvordan du bruker 3D-grafikk, 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du gjør din idé til et interaktivt dataspill.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

Du vil også lære om prosesser innenfor historiefortelling, idéutvikling, level-design og spilldesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære å samarbeide med andre fagfelt, blant annet 3D, musikk og illustrasjon. På denne måten kan dine ideer og konsepter blir enklere forstått av andre. Dette er en nyttig egenskap for å kunne delta i spillutvikling.

I løpet av studiet får du mulighet til å fordype deg i en fagdisiplin som interesserer deg innen spillutvikling.

På spillutviklingsstudiet vil du blant annet lære om: 

  • Spilldesign og systemdesign
  • Programmering og scripting
  • Idéutvikling, previsualisering og skisser
  • Kreativitet og prototyping
  • Historiefortelling i spill
  • Spillmotorene «Unity» og «Unreal»

Etter endt studie har du kunnskapen og ferdighetene til å jobbe som en selvstendig spilldesigner og utvikler. Med kompetansen du har opparbeidet deg kan du jobbe i større spillselskaper, eller for deg selv med egne prosjekter.

Jobbmuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for spillutvikling og produksjon, og kan planlegge et spill fra idé til ferdig produkt.

Du vil ha en god tverrfaglig forståelse og kan kommunisere med ulike fagområder, både i og utenfor spillindustrien. Dette vil gjøre deg til en attraktiv ressurs i mange bransjer.

Du vil ha god kunnskap om hvordan du tar i bruk verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon. Du vil forstå hva en god spill- og brukeropplevelse er, og vil kunne ta oppdrag for kunder i ulike bransjer.

Du kan blant annet jobbe for / med:

  • Spillselskaper
  • Designbyråer
  • Reklamebyråer
  • Andre kreative næringer innen media, undervisning o.l.

Søk på Spillutvikling

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.