Student jobber med spillutvikling foran en PC. Fagskolestudiet i spillutvikling ved Høyskolen Kristiania.

Fagskole - Oslo

Spillutvikling

Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
57 400 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Har du lyst til å jobbe som spillutvikler? På fagskoleutdanningen Spillutvikling lærer du deg prosesser og verktøy som brukes i bransjen, slik at du kan jobbe i etablerte spillselskaper eller som en selvstendig spillutvikler. 

På studiet vil du få jobbe med spilldesign- og konsepter, prototyping og programmering. Spillutvikling tar for seg hele produksjonsprosessen fra idé til ferdig produkt, og etter endt utdanning vil du være i stand til å produsere et fullverdig dataspill. Vi tilbyr også et toårig studium i Spillgrafikk og animasjon, som til sammenlikning med dette studiet, går dypere inn i de visuelle elementene og grafikken i spill. 

På spillutviklingsstudiet vil være en del av et tett og sammensveiset studiemiljø. Undervisningen foregår i små klasser og har et stort tverrfaglig fokus, som gjør at du lærer deg å samarbeide og kommunisere med andre fagområder. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Sjekk ut noen av de kulene spillene studentene på Spillutvikling har laget her!

Hva lærer du?

Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i spillmotorene «Unity» og «Unreal», og hvordan du bruker 3D- og 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du produserer interaktive spill.

Du vil få en god forståelse for prosesser innen historiefortelling, idéutvikling, level-design og spilldesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære å samarbeide med andre fagfelt, blant annet Spillgrafikk og animasjon, Musikkdesign og Illustrasjon. På denne måten kan dine idéer og konsepter bli enklere forstått av andre. Dette er en nyttig egenskap for å kunne delta i spillutvikling.

På spillutviklingsstudiet vil du blant annet lære om: 

 • Spilldesign og systemdesign
 • Programmering og scripting
 • Idéutvikling, previsualisering og skisser
 • Kreativitet og prototyping
 • Historiefortelling i spill
 • Spillmotorene «Unity» og «Unreal»

Siste semester av studiet skal du gjennomføre en større egenproduksjon, hvor du får anledning til å fordype deg i et selvvalgt tema innen Spillutvikling. Dette kan eksempelvis være level-design, historiefortelling eller programmering. 

Jobbmuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for alle prosessene som inngår i spillutvikling, og kan planlegge et spill fra idé til ferdig produkt. Med kunnskapen du har opparbeidet deg kan du ta i bruk ulike verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, og forstår hva som er en god spill- og brukeropplevelse. 

Du vil ha en god tverrfaglig forståelse og kan kommunisere med ulike fagområder, både i og utenfor spillindustrien. Dette vil gjøre deg til en attraktiv ressurs, og du vil kunne ta oppdrag for kunder i mange ulike bransjer.

Med kompetansen du har opparbeidet deg kan du jobbe i større spillselskaper, eller med egne prosjekter som en selvstendig spillutvikler- og designer. 

Du kan blant annet jobbe for / med:

 • Spillselskaper
 • Designbyrå
 • Reklamebyrå
 • Andre kreative næringer innen media, undervisning o.l.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Dag Erling Jensen
Les mer om Dag Erling
 • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
  Spillutvikling

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Sjekk ut alle alternativene her!
  Les mer
 • Derfor bør du ta en teknologiutdanning
  Spillutvikling

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?
  Les mer
 • Spillutvikling - Fullfinansiert
  Spillutvikling

  Spillutvikling - Fullfinansiert

  Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.
  Les mer
 • Live-kåring av beste studentproduksjon
  Spillutvikling

  Live-kåring av beste studentproduksjon

  Omlag 100 forventningsfulle studenter og lærere på fagskolen deltok på Twitch da vinneren av årets Motion Comic-prosjekt skulle kåres.
  Les mer

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer