Student jobber med en illustrasjon. Fagskolestudiet Illustrasjon ved Høyskolen Kristiania.

Fagskole - Oslo

Illustrasjon

Liker du å tegne og vil leve av det? På Illustrasjon utvikler du din egen visuelle stil og lærer hvordan du løser kommersielle kundeoppdrag.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

På illustrasjonsstudiet lærer du å lage bilder som dramatiserer, forklarer, eller promoterer noe for en oppdragsgiver.

Med vekt på håndverk, kreativitet og kommunikasjon lærer profesjonelle illustratører deg sine arbeidsmetoder og teknikker. Du vil utvikle din egen visuelle stil og få kunnskap om hvordan du formidler historier gjennom bilder.

En utdanning innen illustrasjon gir deg mulighet til å jobbe med det du liker best – dyrke idéer, tegne, undersøke illustrasjonsteknikker og løse problemer for ulike kunder.

Praksisnær undervisning, tverrfaglige prosjekter og tett kontakt med bransjen, gir et godt grunnlag for å jobbe som en profesjonell illustratør.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Gjennom utdanningen vil du lære å beherske kommersiell billedkommunikasjon. Vi vil blant annet jobbe med illustrasjoner til reklame, tegneserier, bøker, plakater, dataspill, animasjon og emballasje.

Studiet kombinerer teoretisk undervisning med praktiske oppgaver, både i form av egne prosjekter og oppdrag fra reelle kunder. Oppgaver løses hovedsakelig selvstendig, men også i team med studenter fra andre fagområder.

Gjennom å teste ulike teknikker og virkemidler vil du utvikle ditt særegne illustrasjonsuttrykk. Vi er innom blant annet maleri, trykk, tusj og akvarell. Du vil også lære digitale programmer som Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects og ProCreate.

I løpet av studietiden går vi i dybden på blant annet:

 • Illustrasjonsteknikker
 • Visuelle virkemidler
 • Stiluttrykk og sjangre
 • Bildefortelling
 • Redaksjonell illustrasjon
 • Illustrasjon som merkevare

I siste semester av utdanningen vil du jobbe med et større prosjekt innen et selvvalgt tema. Her kan du kan du fordype deg i en retning innen illustrasjon som interesserer deg. Arbeidet vil bli en del av din portefølje, som du kan vise til potensielle oppdragsgivere.

Hva kan du bli?

De fleste illustratører er selvstendig næringsdrivende. Etter fullført utdanning kan du starte din egen virksomhet, alene eller sammen med andre. Du kan jobbe med et bredt spekter av prosjekter og oppdrag som:

 • Reklamekampanjer
 • Designprofiler og emballasje
 • Bøker, magasiner og nettsider
 • Tegneserier
 • Animasjon og spill
 • Film og TV

Du har også et grunnlag for å jobbe for byråer som bruker bildet aktivt i sin virksomhet. Dette kan være reklamebyråer, designbyråer, magasiner, aviser, markedsavdelinger i bedrifter med mer.

doublecontentAktuelt

 • Maren Tjelta Thu har mørkt, langt hår og har på seg en rød genser og en rutete jakke. Hun holder boken Karis krig opp foran seg, og smiler mot kamera.

  Illustrerte barneboken "Karis krig"

  – Jeg har alltid drømt om å illustrere en barnebok, så jeg er veldig glad for at jeg fikk mulighet til dette så raskt etter studiet, sier den nyutdannede illustratøren Maren Tjelta Thu (23).
  Les mer
 • Fagansvarlig for Illustrasjon ved Fagskolen Kristiania, Tor Edvin Strøm, sitter ved pulten på kontoret sitt. På pulten står det en bærbar Mac, en Mac-skjerm og en arbeidslampe. Han har skjegg og har på seg en mørk dressjakke, og holder en blyant i hånden.

  5 gode tips til deg som skal levere opptaksprøve i Illustrasjon

  Fagansvarlig Tor Edvin Strøm har 5 gode tips til deg som skal levere opptaksprøve i Illustrasjon ved Fagskolen Kristiania.
  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

 • Illustrerte barneboken "Karis krig"
  Illustrasjon

  Illustrerte barneboken "Karis krig"

  Den nyutdannede illustratøren Maren Tjelta Thu er aktuell med barneboken "Karis krig", som nylig ble utgitt på Ford Forlag.
  Les mer
 • Lever av å illustrere barnebøker
  Illustrasjon

  Lever av å illustrere barnebøker

  Cathrine Sandmæl har illustrert barnebøker for Cappelen Damm og Gyldendal, og er nå aktuell med Corny-serien av Sandra Lyng.
  Les mer
 • Fra venner til gründere i kreativt byrå
  Illustrasjon

  Fra venner til gründere i kreativt byrå

  Tidligere studenter fra Fagskolen Kristiania startet det prisbelønte Reklamekollektivet sammen.  ­– Vi har en spennende tid foran oss, sier de.
  Les mer
 • Live-kåring av beste studentproduksjon
  Illustrasjon

  Live-kåring av beste studentproduksjon

  Omlag 100 forventningsfulle studenter og lærere på fagskolen deltok på Twitch da vinneren av årets Motion Comic-prosjekt skulle kåres.
  Les mer
 • Designers saturday 2019
  Illustrasjon

  Designers saturday 2019

  Hvor bærekraftig kan en festival bli og hva har VR-briller og en nyutdannet illustratør med dette å gjøre? Svaret fikk publikummet som besøkte Fagskolen Kristianias stand på årets Designers Saturday.
  Les mer
 • Illustrasjon
  Illustrasjon

  Illustrasjon

  Liker du å tegne og vil leve av det? På Illustrasjon utvikler du din egen visuelle stil og lærer hvordan du løser kommersielle kundeoppdrag.
  Les mer
 • 5 gode tips til deg som skal levere opptaksprøve i Illustrasjon
  Illustrasjon

  5 gode tips til deg som skal levere opptaksprøve i Illustrasjon

  Fagansvarlig Tor Edvin Strøm har 5 gode tips til deg som skal levere opptaksprøve i Illustrasjon ved Fagskolen Kristiania.
  Les mer
 • Forskjellige streker
  Illustrasjon

  Forskjellige streker

  Illustrasjonsstudent Andreas Lund har snakket med tre illustratører med bakgrunn fra Fagskolen Kristiania, om deres innfallsvinkel på illustrasjonsfaget.
  Les mer

Studieprogramleder

Tor Edvin Strøm

Søk på Illustrasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer