Faglærer Ida Iki står i studio sammen med tre studenter på Musikkdesign.

Fagskole - Oslo

Musikkdesign

Gjør interessen din for musikkproduksjon og lyddesign til en yrkesvei! Vi tilbyr en praksisrettet utdanning rik på muligheter.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
57 400 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Musikkdesign er en toårig fagskoleutdanning der du ved bruk av moderne musikkteknologi jobber med komposisjon, arrangering, musikkproduksjon og lyddesign for å realisere egne og kundenes ideer.

Ved hjelp av musikkomposisjon og lydproduksjon kan du lokke fram følelser og sinnsstemninger, bidra i historiefortellingen og være med på å styrke en merkevare. Derfor er musikkdesignere ettertraktet ikke bare i de kreative bransjene, men også blant mer kommersielle aktører. 

Musikkdesignutdanningen på Fagskolen Kristiania gir deg mulighet til å bli en dyktig aktør med godt utviklede skapende og tekniske ferdigheter innen lyd- og musikkproduksjon til auditive og audiovisuelle medier. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Med vår utdanning i Musikkdesign lærer du å ta dine kreative idéer og dine musikalske og tekniske ferdigheter ett steg videre. 

Dette er viktig for at du skal kunne levere fullstendige lyd- og musikkproduksjoner til medier som film, fjernsyn, reklame, radio og spill – eller som musikk i seg selv. 

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet fokusere på: 

 • Audiovisuell historiefortelling
 • Låtskriving og innspillingsteknikk
 • Populærmusikkproduksjon
 • Postproduksjon av lyd og bilde
 • Strategisk musikkdesign (reklame, jingles, vignetter, lydlogo, m.m)
 • Musikk og lyd for spill
 • Samplebaserte orkestrale lydbilder
 • Podcast-produksjon

Vi legger også vekt på at du i løpet av utdanningen skal lære deg praktisk anvendbare ferdigheter fremfor ren teori. Dette vil være med på å gjøre deg til en attraktiv musikkdesigner rik på erfaring etter fullført studie. 

Jobbmuligheter

På dette fagskolestudiet legger vi hovedfokuset på strategisk musikkdesign – det å lage musikk og lyd tilpasset kundens behov. Målet er at du skal bli det foretrukne valget for kunder som er på utkikk etter en dyktig musikkdesigner. 

Med denne utdanningen kan du jobbe med det meste innen produksjon av – og kommunikasjon med – lyd. Flere av våre tidligere studenter gjør det også godt i egen frilansvirksomhet.

Eksempler på bransjer du kan jobbe innen inkluderer: 

 • Musikkbransjen
 • Film & TV
 • Radio / podcasts
 • Spill og data
 • Events

Fagskolen Kristiania har også samarbeid med flere universiteter i utlandet, der du kan bygge på studiet til en bachelorgrad.

 • Alexandra Skau Vedeler studerer 3D og animasjon på Fagskolen Kristiania. Her sitter hun hjemme og jobber med animasjonsfilmen Crossroads.

  Live-kåring av beste studentproduksjon

  Omlag 100 forventningsfulle studenter og lærere på fagskolen deltok på Twitch da vinneren av årets Motion Comic-prosjekt skulle kåres.
 • 3 tips til opptaksprøven på musikkdesign

  Jørgen er fagansvarlig for musikkdesign og har 3 gode tips til deg som skal levere opptaksprøven til dette studiet. Det viktigste tipset av alt er: hopp i det og spør om du lurer på noe.
 • Oda Tilset og Ida Iki sammen i et lydstudio

  Musikkdesignere i skjønn harmoni

  I februar ble musikkdesignstudent Oda Tilset valgt ut som en av kvinnene spillindustrien har mest troa på – på verdensbasis! Mens faglærer Ida Ikis band Biru Baby ble kalt vinnerne av Trondheim Calling. Et tett samarbeid mellom lærere og studenter har flere fordeler enn en lærerik studietid. Lærerne hjelper studentene ut i bransjen, og Oda ser lyst på jobbutsiktene når hun nå snart er ferdigutdannet.
 • Mugisho holder sitt diplom for Årets gullspire

  Mugisho gikk fra noob til Warner-artist

  – Jeg kunne ikke bruke programvaren da jeg startet, og gikk ut av skolen med en platekontrakt i hånda. Det sier egentlig seg selv hvor mye jeg lærte som musikkdesign-student, sier Mugisho.

Studieprogramleder

Jørgen Orheim
Les mer om Jørgen

Søk på Musikkdesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer