Fagskole - Bergen og Oslo

3D og animasjon

Lær om komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
56 200 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2020 er stengt Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året Se alle våre nettstudier

Kunne du tenke deg å jobbe som 3D-designer? 3D og animasjon er utdanningen for deg som ønsker en karriere innen animasjonsfilm, spill eller i VFX-bransjen. 3D og animasjon er et spennende fagfelt som benyttes i mange bransjer.

Som 3D-designer kan du arbeide med alt fra å lage figurene i en animasjonsfilm, karakterene og omgivelsene i et spill, eller omgivelser og spesialeffekter i kino- og reklamefilmer.

På fagskolestudiet i 3D og animasjon, lærer du et håndverk og får jobbe praktisk med faget gjennom hele utdanningen. Gjennom studieløpet vil du lære animasjon, 3D-grafikk, visuelle effekter og historiefortelling i spill og film. Etter to års studium vil du ha kunnskapen og ferdighetene som skal til for å gå rett ut i jobb.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!
Nysgjerrig på hva du lærer om du tar en fagskolegrad i 3D og animasjon på Fagskolen Kristiania? Sjekk ut denne videoen!

Hva lærer du?

Som student på 3D og animasjon utvikler du ferdigheter innenfor 3D-grafikk, animasjon, VFX, game art og motion design. Du får også erfaring innenfor historiefortelling, tverrfaglige produksjoner og entreprenørskap som gjør deg klar til å ta steget ut i arbeidslivet. 

3D og animasjon er en teknisk utdanning med fokus på å verktøy, prosesser og metoder som benyttes i bransjen. Studiet gir deg grundig opplæring i programmer som for eksempel «Maya», «Redshift», «Cinema 4D», «Substance», «Zbrush», «After Effects» og «Photoshop».

I løpet av studietiden din på fagskolen vil vi blant annet fokusere på: 

 • 3D-grafikk og animasjon
 • Digital Sculpting for film og spill
 • Visual Effects (VFX)
 • Profesjonelle arbeidsmetoder
 • Karriereforberedelser
 • Spesialisering 

I løpet av utdanningen får du mulighet til å spesialisere deg innen en valgfri retning av utdanningens fire kjerneområder: Game Art, VFX (visuelle effekter), motion design og animasjonsfilm.

For at du skal få en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser, vil du samarbeide tett med våre studenter fra blant annet Film, Spillutvikling, Musikkdesign og Illustrasjon.

Jobbmuligheter

Det er en stor etterspørsel etter dyktige 3D-artister både i Norge og internasjonalt. Etter to år på fagskolen vil du ha en grundig forståelse av – samt inngående praktisk erfaring med – komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier. Dette vil gjøre deg til en attraktiv kandidat i flere bransjer.

Etter endt utdanning vil du ha spennende muligheter i blant annet spillselskaper, animasjonsbyråer, VFX-studioer og produksjonsselskaper. Det er også et økende behov for folk med kompetanse innen 3D og animasjon i designbyrå og i reklamebransjen. 

Tidligere studenter fra denne utdanningen jobber i dag for ledende bedrifter som:

Aktuelt fra 3D og animasjon

Se flere artikler fra Fagskolen Kristiania
 • Ferske animatører ble oppdaget av amerikanske rapstjerner

  Guro og Frida står bak den nye musikkvideoen «Nothing Good» av Goody Grace med rapperne G-Eazy og Juicy J!
 • Live-kåring av beste studentproduksjon

  Omlag 100 forventningsfulle studenter og lærere på fagskolen deltok på Twitch da vinneren av årets Motion Comic-prosjekt skulle kåres.
 • Samarbeider om å lage animasjonsfilm fra hvert sitt hjem

  Guro Kjensli Johansen og Frida Bogen Lauritzen, har funnet alternative løsninger for å fullføre eksamensprosjektet på 3D- og animasjonsutdanningen.
 • Fikk jobb i Norges største spillutviklingsselskap

  I jobben hos Funcom får tidligere 3D- og animasjonsstudent, Henry Ramsevik, leve av det han elsker å gjøre: å lage spill.

Studieprogramleder

Remi Kristiansen
Les mer om Remi

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer