Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

To studenter jobber med 3D-animajson foran en PC. Fagskolestudiet 3D og animasjon ved Høyskolen Kristiania.
Fagskole - Bergen og Oslo

3D og animasjon

Lær om komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
56 200 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Kunne du tenke deg å jobbe som 3D-designer? 3D og animasjon er utdanningen for deg som ønsker en karriere innen animasjonsfilm, spill eller i VFX-bransjen. 3D og animasjon er et spennende fagfelt som benyttes i mange bransjer.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

I denne bransjen kan du arbeide med alt fra å lage figurene i en animasjonsfilm, karakterene og omgivelsene i et spill, eller omgivelser og spesialeffekter i kino- og reklamefilmer.

På fagskolestudiet i 3D og animasjon lærer du et håndverk, og får jobbe praktisk med faget gjennom hele utdanningen. Gjennom studieløpet vil du lære animasjon, 3D-grafikk, visuelle effekter og historiefortelling i spill og film. Etter to års studie vil du ha kunnskapen og ferdighetene som skal til for å gå rett ut i jobb.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

Hva lærer du?

Som student på 3D og animasjon utvikler du ferdigheter innenfor 3D-grafikk, animasjon, VFX, game art og motion design. Du får også erfaring innenfor historiefortelling, tverrfaglige produksjoner og entreprenørskap som gjør deg klar for å ta steget ut i arbeidslivet. 

3D og animasjon er en teknisk utdanning med fokus på å verktøy, prosesser og metoder som benyttes i bransjen. Studiet gir deg grundig opplæring i programmer som for eksempel «Maya», «Redshift», «Cinema 4D», «Substance», «Zbrush», «After Effects» og «Photoshop».

I løpet av studietiden din på fagskolen vil vi blant annet fokusere på: 

 • 3D-grafikk og animasjon
 • Digital Sculpting for film og spill
 • Visual Effects (VFX)
 • Profesjonelle arbeidsmetoder
 • Karriereforberedelser
 • Spesialisering 

I løpet av utdanningen får du mulighet til å spesialisere deg innen en valgfri retning av utdanningens fire kjerneområder: Game Art, VFX (visuelle effekter), motion design og animasjonsfilm.

For at du skal få en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser, vil du samarbeide tett med våre studenter fra blant annet Film, Spillutvikling, Musikkdesign og Illustrasjon.

Jobbmuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha grundig forståelse av – samt inngående praktisk erfaring med – komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier. Du har fått tilegnet erfaring med de ulike leddene av en produksjon; fra idéskaping, komposisjon/animasjon og 3D-grafikk, til ferdigstilling og leveranse. Dette vil gjøre deg til en attraktiv ressurs innenfor en bransje i sterk vekst.

Etter endt utdanning i 3D og animasjon kan du jobbe som 3D-artist innenfor bransjer som:

 • Spillselskaper
 • Animasjonsbyråer
 • VFX-studioer
 • Produksjonsselskaper
 • Reklamebyråer
 • Designbyråer

Søk på 3D og animasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.