Tekstforfatter arbeider foran en PC. Bachelor i tekst og skribent ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Tekst og skribent

Vil du skape nye fortellinger og jobbe med ide og konseptutvikling for manus, reklame, TV eller skjønnlitterære tekster? Da er Bachelor i tekst og skribent fra Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design studiet for deg!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Bachelor i tekst og skribent er en utdanning i kreativ skriving, idéarbeid, konseptutvikling og fortelling. Den røde tråden i studiet er historier, språket og virkemidlene som skal til for å formidle dem – det være seg tekst, lyd, bilde - eller en kombinasjon av disse.

Studiet tilbys kun ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, ved Høyskolen Kristiania. Hos oss finner du landets største kunstfaglige miljø, og som student hos oss vil du tilhøre dette kreative fellesskapet. På høyskolen er det en rekke fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, studenter og forelesere, Norge og resten av verden, studier og jobb.

Hva lærer du?

Du vil i løpet av studiet jobbe med skjønnlitterære tekster, reklame og scene, samt manus for film, TV og radio/podcast. Du kommer til å skrive for både trykte medier og web/sosiale medier. Du vil få trening i å legge frem og presentere fortellingene dine, både for oppdragsgivere, og for et publikum. Og ikke minst, du vil være fri til å jobbe i spennet mellom dypt alvor og vill humor.

Hos oss kommer du til å studere spennende emner som:

Studenter Content Card With Image (Double)

  Hva kan du bli?

  Etter endt studie vil du ha utforsket tekst og kommunikasjon grundig. Du vil ha god kunnskap i mange fortellingsområder. Du vil ha erfaring med å gjennomføre prosjekter, alene og sammen med andre. Men aller viktigst: Du vil ha funnet en kurs og retning for hva slags forteller du vil være, og hva slags fortellinger du vil lage. 

  Podcast eller poesi? Ja takk, begge deler. Tidligere studenter hos oss finner du som toneangivende fortellere i alle deler av den norske offentligheten, blant annet som:

  • Reklameskapere 
  • Dramatikere 
  • Forfattere 
  • Manusforfattere  
  • Programskapere 

  Slik er det å være Kristiania-student

  Noen av de store fordelene med å studere på Høyskolen Kristiania er nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

  De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn. Hos oss finner du landets største kunstfaglige miljø, og det er kort avstand mellom teori og praksis, studenter og forelesere, Norge og resten av verden og studier og jobb.

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Tidligere studenter bak TV-suksessen "Hvite gutter"
   Bachelor i tekst og skribent

   Tidligere studenter bak TV-suksessen "Hvite gutter"

   Les mer
  • Video: Kristiania er tett på arbeidslivet

   Video: Kristiania er tett på arbeidslivet

   Les mer
  • Dette er noen av det våre studenter har skrevet
   School of Arts, Design, and Media

   Dette er noen av det våre studenter har skrevet

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Les mer om Bachelor i tekst og skribent

  • Kristiania-studentene skriver for både øyne og ører
   Bachelor i tekst og skribent

   Kristiania-studentene skriver for både øyne og ører

   Studentene ved Bachelor i tekst og skribent har laget lydbok!
   Les mer
  • Over 40 bokdebutanter fra tekst og skribent
   Bachelor i tekst og skribent

   Over 40 bokdebutanter fra tekst og skribent

   Studenter fra Bachelor i tekst og skribent debuterer tidlig på kjente forlag. Forfatter og foreleser Bård Torgersen skryter av de aktive studentene sine.
   Les mer
  • Her er de mest fornøyde studentene
   Bachelor i tekst og skribent

   Her er de mest fornøyde studentene

   Disse Høyskolen Kristiania-studentene er blant landets mest fornøyde.
   Les mer
  • Tok litterær salong ut i gatene
   Bachelor i tekst og skribent

   Tok litterær salong ut i gatene

   Studentene på Bachelor i tekst og skribent fremførte egne verk på årets Litterær Salong. Både folk og sauer kunne glede seg over kulturelt påfyll.
   Les mer
  Dame i mønstret skjorte smiler.

  Studieprogramleder

  Lene Utigard

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer