Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Tekstforfatter arbeider foran en PC. Bachelor i tekst og skribent ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Tekst og skribent

TV-serieskaper eller tekstforfatter? Dette studiet kan by på en karriere rik på muligheter for forfatterspirer.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Går du rundt med en forfatter i magen? En reklamemaker i ryggmargen? Eller en manusforfatter i munnen? Slipp dem fri.

Bachelor i tekst og skribent er en utdanning innen fortelling, idearbeid og språk. Studiet gir deg en grundig innføring i kreativ skriving innenfor en rekke sjangere, og mulighet til å fordype deg i en selvvalgt retning det siste året, hvor du også er ute i praksis.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Hva lærer du?

Du vil i løpet av studiet jobbe med skjønnlitterære tekster, reklame, scene, manus for film, TV og radio, og skrive for både trykte medier og web/sosiale medier. Den røde tråden i studiet er fortellingen, språket og virkemidlene som skal til for å formidle den – enten om det er ren te

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

kst, lyd, bilde eller en kombinasjon av disse.

Vi setter eksperimentet høyt og oppfordrer studentene våre til hele tiden å utforske nye måter å bruke språket på. En annen ting vi setter høyt er leken. Vi vil at det skal være morsomt å lære.

Tekst og skribent ønsker å være en dynamo i fortellingsmiljøene i Norge. Derfor er det viktig for oss å være i nær dialog med verden. Studiet har et sterkt nettverk utenfor skolen, både i kraft av tidligere studenter og andre ledende fortellere i alle miljøer. Studentene våre blir undervist av interne krefter, tidligere studenter og andre eksterne fagfolk. Vi legger stor vekt på konkret og praktisk gjennomføring av prosjekter. Vi vet at den eneste måten å bli en god skrivende forteller på, er å skrive og fortelle.

Jobbmuligheter

Vil du dikte opp en ny verden? Etter endt studie vil du ha utforsket tekst og kommunikasjon grundig. Du vil ha god kunnskap i mange fortellingsområder. Du vil ha stor erfaring med å gjennomføre prosjekter, alene og sammen med andre. Men aller viktigst: du vil ha funnet en kurs og retning for hva slags forteller du vil være og hva slags fortellinger du vil lage.

Podcast eller poesi? Ja takk, begge deler. Tidligere studenter hos oss finner du som toneangivende fortellere i alle deler av den norske offentligheten: både som reklameskapere, tekstforfattere, dramatikere, forfattere, manusforfattere og programskapere.

I begynnelsen var ordet. Hva blir slutten? Lag dine egne fortellinger.

Marco studerte tekst og skribent Se hva han lærte på studiet

Studieprogramleder

Linn Skoglund
Les mer om Linn

Søk på Bachelor i tekst og skribent

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.