Student med gitar på scene.
Studielengde:3 år

Populær­musikk

Vil du satse på en karriere som musiker, artist, låtskriver eller produsent? Hos oss får du verktøyene du trenger for å utvikle ditt talent, skaffe deg nettverk og forstå bransjen.
OpptakÅpent
Student med gitar på scene.

Nøkkelinformasjon

 • Bachelor
 • Høst 2024
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Med denne utdanningen vil du lære deg hvordan du spiller inn i studio og hvordan du kan opptre på scenen. Du trener også gehør, jobber med programvare og produksjon, og du får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.

På Bachelor i populærmusikk tar vi opp søkere på følgende hovedinstrumenter:

 • vokal
 • el-gitar
 • tangentinstrumenter
 • el-bass
 • slagverk
 • live-elektronikk
 • blåseinstrumenter

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

 • LKO200Live kommunikasjon

  Arbeidet med dette emnet skal bidra til å bevisstgjøre og videreutvikle studenten som utøver i konsertsituasjoner, og styrke de performative ferdighetene til god sceneformidling og kommunikasjon.

 • MUT200Hovedinstrument 2

  Emnet skal bidra til å gi studenten større musikalske og tekniske ferdigheter på sitt hovedinstrument, og øke studentens forståelse for instrumentets egenart og uttrykksmuligheter. Emnet skal bidra til å utvikle både håndverksmessige kvalifikasjoner og kunstnerisk særpreg, samt sette studenten i stand til å kunne fortsette egen kompetanseutvikling og spesialisering på en stadig mer selvstendig basis.

  Studenter velger i dette emnet mellom hovedinstrumentene vokal, gitar, tangent, bass, trommer, blåseinstrumenter og live elektronikk (strykeinstrumenter vil også kunne vurderes). Emnet er praktisk utøvende.

 • MUT202Gehør 2

  Arbeidet med dette emnet skal bidra til at studenten skal utvikle sitt gehør og sin forståelse av musikalske strukturer, på en måte som kan anvendes aktivt i alt arbeid med musikk.

 • MUT203Samspill 2

  Arbeidet med dette emnet skal bidra til å utvikle studentens ferdigheter i musikalsk samspill, til å formidle musikk for et publikum, og til å kunne delta i ulike kontekster. Emnet skal utvikle en praktisk-teoretisk forståelse av det å arbeide som musiker og artist i studio og på scenen, som kan være overførbar til mange ulike musikalske sammenhenger.

  Gjennom prosjekter i samarbeid med andre faggrupper som lydteknikere, lysteknikere og produksjonsledere skal studenten lære og erfare om produksjonsprosesser og hvordan aktivt forholde seg til andre faggrupper i tråd med god praksis.

 • MPR267Musikkproduksjon 1
 • FAG999-7Fagområdeemne
 • VAL999-7ADMValgemne
 • MSY300Musikk som yrke
 • MUT300Hovedinstrument 3

  Emnet skal bidra til å gi studenten større musikalske og tekniske ferdigheter på sitt hovedinstrument, og øke studentens forståelse for instrumentets egenart og uttrykksmuligheter. Emnet skal bidra til å utvikle både håndverksmessige kvalifikasjoner og kunstnerisk særpreg, samt sette studenten i stand til å kunne fortsette egen kompetanseutvikling og spesialisering på en stadig mer selvstendig basis.

  Studenter velger i dette emnet mellom hovedinstrumentene vokal, gitar, tangent, bass, trommer, blåseinstrumenter og live elektronikk (strykerinstrumenter vil også kunne vurderes). Emnet er praktisk utøvende.

 • BAO363Bachelorprosjekt (POP)

  Bachelorprosjektet er en kulminasjon av det treårige bachelorstudiet. Studenten skal gjennom arbeidet med bachelorprosjektet fordype seg i eget uttrykk, og vise til relevans for en yrkeskarriere etter studiene. Arbeidet er individuelt, med en selvvalgt problemstilling som skal ta utgangspunkt innen studieprogrammets kjerneområde utøvende populærmusikk.

  Bachelorprosjektet er et musikalsk produkt, som underbygges av en skriftlig del. Det musikalske produktet kan presenteres i form av en konsert (ca. 45 min) eller en innspilling (ikke live-innspilling, ca. 25 min).

  Det musikalske produktet skal inneholde et performativt element basert på studentens hovedinstrument, men kan i tillegg gjøre bruk av andre elementer fra emner i det treårige studieløpet. Oppgaven kan løses i samarbeid med medstudenter, men det gis en individuell vurdering.

 • MET102Metode

  Emnet gir en innføring i metoder som anvendes i forskning og utviklingsarbeid innenfor kunstfagene. Emnet gir også innblikk i metoder som anvendes på andre fagområder, som kunstvitenskap, humaniora, samfunnsvitenskap og teknologi.

  Emnet gir videre en introduksjon til ulike dokumentasjonsformer i forskning og utviklingsarbeid innenfor kunstfagene, herunder akademisk og kreativ skriving, intervju, foto, lydopptak og videodokumentasjon. Det gis også en oversikt over publiserings- og formidlingskanaler for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid.

  Eksamen består i framstilling av et refleksjonsnotat hvor studentene, individuelt eller i grupper, (a) lager en plan for bruk av ulike metoder i et tenkt utviklingsprosjekt innenfor eget fagområde, eller (b) analyserer metodebruken i et utviklingsprosjekt fra egen bransje. Resultatet av arbeidet skal også presenteres på seminar.

  Emnet skal sette studenten i stand til å arbeide systematisk og selvstendig med utviklingsprosesser innenfor kreative og kunstneriske prosjekter. Emnet skal også gi en dypere forståelse av etiske og politiske problemstillinger i forskning og utviklingsarbeid innenfor kunstfagene.

 • FAG999-7BFagområdeemne
 • UTV999BA30Utveksling

Hva kan du bli?

Peder Elias står foran en fotovegg på Spellemannsprisutdelingen. Han holder Spellemannstroféet og smiler bredt. Han har på seg lyseblå dress, hvit t-skjorte og fargerike halssmykker av krystaller og andre mineraler..

Når tidligere student Peder Elias drar på turné i Asia, er to av hans tidligere klassekamerater med som musikere.

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  Kristiania har Norges største kreative og kunstfaglige miljø på universitets- og høyskolenivå i Norge. Du finner våre tidligere studenter i alle kreative bransjer i inn- og utland, våre pedagoger har ofte selv lang erfaring fra bransjen, og vi har sannsynligvis landets flotteste fasiliteter for deg som vil ta en kreativ utdanning. Vi vet hva som venter deg i arbeidslivet, og vil utfordre deg hver eneste dag slik at du skal lykkes. 
 • Slik er studiehverdagen

  Studentene har tilgang til fasiliteter og utstyr med bransjestandard, og får veiledning og undervisning fra erfarne og dedikerte fagfolk med bred kompetanse fra ulike deler av musikklivet. Studiet tilrettelegger både for fordypning og utvikling av egenart, og for samarbeid og fleksibilitet. 

  Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, og du vil ha verktøy for å kunne gjøre musikken til et levebrød. Du vil møte dyktige undervisere som er dedikerte og kjent i bransjen, samt gjesteforelesere og musikere som er kjent i både inn- og utland. 

Bachelor i populærmusikk har røtter tilbake til musikk-utdanningene på NISS fra 90-tallet. Vi har lang faglig erfaring, topp fasiliteter og vi er tett på bransjen, - både nasjonalt og internasjonalt.

Livet som student

En av de store fordelene med å studere populærmusikk på Kristiania er nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Opptaksprøve må leveres innen søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli. 
 • Behandlingstid

  På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter