Student på populærmusikk under Kristiania Live

Bachelor - Oslo

Populærmusikk

Vil du satse på en karriere som musiker, låtskriver, artist eller produsent? Hos oss får du verktøyene du trenger for å utvikle ditt talent, skaffe deg nettverk og forstå bransjen.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Populærmusikk er musikken vi hører på hver dag, og er mye mer enn det du finner på hitlistene. For å kunne lage musikk kreves det talent, men det er ikke alltid nok – du må også vite hvordan talentet skal brukes og utvikles. Det er dette du lærer på bachelorstudiet i populærmusikk!

På studiet får du videreutviklet dine musikalske evner. Du vil også lære deg forskjellige programvare og produksjon, i tillegg til undervisning på ditt hovedinstrument.

Hva lærer du?

Med denne utdanningen vil du lære deg hvordan du spiller inn i studio og hvordan du kan opptre på scenen. Du trener også gehør, jobber med programvare og produksjon, og du får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.

Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, og du vil ha verktøy for å kunne gjøre musikken til et levebrød. Du vil møte dyktige undervisere som er dedikerte og kjent i bransjen, samt gjesteforelesere og musikere som er kjent i både inn- og utland.

På Bachelor i populærmusikk tar vi opp søkere på følgende hovedinstrumenter:

Klikk på lenkene for å se video. 

Hva kan du bli?

Denne bachelorgraden gir deg verkøyene du trenger for å trenger for å starte karrieren. Du vil få innsikt i hvordan bransjen fungerer fra innsiden og hva som kreves for å lykkes. 

Studietiden er en investeringsperiode for å utvikle ditt eget talent og bygge kompetanse. Bransjen er i stadig endring og en utdanning fra oss skal være fleksibel og fremtidsrettet. Med bredefagkunnskap, gode arbeidsvaner og et solid nettverk er du klar for å kickstarte karrieren. 

Du kan blant annet jobbe som:

  • Musiker
  • Låtskriver
  • Produsent
  • Arrangør 
  • Artist

Content Card With Image (Double): To artikler populærmusikk

 • Agnete kombinerer artistkarrieren med studier

  – At det ble bachelor i populærmusikk var egentlig et enkelt valg. Studiet fokuserer på utøvende musikk i tillegg til at vi lærer teori, noe jeg synes er en veldig god kombinasjon.
  Les mer
 • Jeg fikk aldri ja fra noen

  Tora Dahle Aagård (25) banket på alle dører, men ingen ville satse på den unge musikeren fra Nord-Trøndelag. Det ble hennes nøkkel til suksess.
  Les mer

Slik er det å være Kristiania-student

En av de store fordelene med å studere populærmusikk på Høyskolen Kristiania er nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Sjekk ut våre studenter på Spotify

  Sjekk ut våre studenter på Spotify

  Les mer
 • Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

  Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

  Les mer
 • Se video: Møt en student!

  Se video: Møt en student!

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om Bachelor i populærmusikk

 • Skriver nye låter for Mari Bølla
  Bachelor i populærmusikk

  Skriver nye låter for Mari Bølla

  Storebror ble overrasket da læreren sa at klassen skulle lage ny musikk til lillesøsteren. På én dag laget de fem-seks nye låter til Idol-vinneren fra 2020.
  Les mer
 • Popstjerna Dagny ga bransjeråd til studentene
  Bachelor i populærmusikk

  Popstjerna Dagny ga bransjeråd til studentene

  Veien var lang, men det løsnet til slutt. Dagny snakket om både skrivesperre og lek i sin Master Class for musikkstudentene ved Høyskolen Kristiania.
  Les mer
 • Semesteret ved Kristiania har gitt minner for livet
  Bachelor i populærmusikk

  Semesteret ved Kristiania har gitt minner for livet

  Eve Hunter har utvekslet til Kristiania og drar tilbake med kofferten full av minner, nye venner og ny kunnskap.
  Les mer
 • Kristiania LIVE: Mer enn en musikkfestival
  Bachelor i populærmusikk

  Kristiania LIVE: Mer enn en musikkfestival

  Endelig gikk startskuddet for Høyskolen Kristianias årlige, studentdrevne musikkfestival!
  Les mer

Studieprogramleder

Mari Skogly

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer