Bachelor - Bergen og Oslo

Hotelledelse

Er reise og service noe du brenner for? Med denne utdanningen får du spennende muligheter innen en bransje i vekst.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
35 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Norge er en merkevare i sterk vekst. Både blant nordmenn og turister er landet vårt en destinasjon som har seilt opp på listen over populære reisemål internasjonalt.

Behovet for kunnskap, kompetanse og engasjement innenfor turist- og servicenæringen er derfor sterkt etterspurt i dag, og stadig økende.

Situasjonen vi er i denne våren viser at hotell- og reiselivsnæringen er en sårbar næring som alle andre, men når dette er over, vil behovet for kvalifisert arbeidskraft være større enn noen gang. Å være leder i denne næringen innebærer også å kunne takle raske omstillinger, krevende situasjoner og ikke minst lede sine medarbeidere gjennom oppturer og nedturer.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Gjennom dette studiet vil vi gi deg kunnskap og ferdigheter til å takle både medgang og motgang. Vi lærer deg hvordan du kan lede medarbeidere og utløse deres fulle potensial i møte med spennende, men også krevende nasjonale og internasjonale markeder. Vi er opptatt av at du lærer deg hvordan du kan bidra til at bedriften utvikler og leverer bærekraftige konsepter og opplevelser til fremtidens kunder.

Med en bachelor i hotelledelse får du en utdanning som gjør at du kan påta deg ulike roller i en spennende bransje som skal forvalte og styrke merkevaren Norge inn i fremtiden!

Hva lærer du?

Som leder i hotellbransjen må du i tillegg til å forstå gjestene og konkurrentene også forstå moderne inntektsstyring. Du får kunnskap om strategisk prising og kapasitetsstyring, digital distribusjon, planlegging og drift samt ledelse innen salg og service. Kort fortalt, du lærer hvordan du driver mest mulig bærekraftig og lønnsomt for både eiere, kunder og de ansatte.

 Du vil også få verdifulle kunnskaper innen: 

 • Salg og markedsføring
 • Digitalisering
 • Serviceledelse
 • Personalledelse

Sist men ikke minst vil du tilegne deg masse ny viten om forskning og utviklingsarbeid innen fagfeltet og hvor kildene til ny kunnskap finnes.

Landet jobb som hotelldirektør Les historien om Zlatko

Jobbmuligheter

En bachelor i hotelledelse kvalifiserer til stillinger innen mange ulike fagområder i hotell- og reiselivsbransjen nasjonalt og internasjonalt. Du kan for eksempel jobbe med alt fra kapasitets- og prisstyring til spennende leder og mellomlederstillinger innenfor de ulike fagområdene i hotell- og reiselivsnæringen. 

Til tross for en utfordrende tid med den pågående situasjonen vil norsk reiselivsnæring fortsatt være i sterk vekst når dette er over, og fremtidsutsiktene vil være svært gode. Det er derfor ingen tvil om at kompetansen fra hotelledelse-studiet vil være etterspurt i lang tid fremover.

Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • Hotellsjef
 • Revenue Manager
 • Sales Manager
 • Key Account Manager
 • Food & Beverage Manager
 • Front-office Manager
 • Conference & Event Manager

Tidligere studenter jobber blant annet i Radisson Hotel Group, Nordic Choice Hotels, Scandic Hotels, Thon Hotels, First Hotels, De Historiske Hoteller, Hurtigruten, Norwegian og ikke minst et stort utvalg frittstående bedrifter innen hotell- og reiselivsbransjen i Norge.   

Studieprogramleder

Henning Friberg
Les mer om Henning

Søk på Bachelor i hotelledelse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer