Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Bachelor - Bergen og Oslo

Hotelledelse

Er reise og service noe du brenner for? Med denne utdanningen får du spennende muligheter innen en bransje i vekst.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
35 300 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Norge er en merkevare i sterk vekst. Både blant nordmenn og turister er landet vårt en destinasjon som har seilt opp på listen over populære reisemål internasjonalt.

Behovet for kunnskap, kompetanse og engasjement innenfor turist- og servicenæringen er derfor sterkt etterspurt i dag, og stadig økende.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Med en bachelor i hotelledelse får du en utdanning som gjør at du kan påta deg ulike roller i en spennende bransje som skal forvalte og styrke merkevaren Norge inn i fremtiden!

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører

Hva lærer du?

Som leder i hotellbransjen må du i tillegg til å forstå gjestene og konkurrentene også forstå moderne inntektsstyring. Du får kunnskap om strategisk prising og kapasitetsstyring, digital distribusjon, planlegging og drift samt ledelse innen salg og service. Kort fortalt, du lærer hvordan du driver mest mulig lønnsomt for både eiere, kunder og de ansatte.

 Du vil også få verdifulle kunnskaper innen: 

 • Salg og markedsføring
 • Digitalisering
 • Serviceledelse
 • Personalledelse

Sist men ikke minst vil du tilegne deg masse ny viten om forskning og utviklingsarbeid innen fagfeltet og hvor kildene til ny kunnskap finnes.

Jobbmuligheter

En bachelor i hotelledelse kvalifiserer til stillinger innen mange ulike fagområder i hotell- og reiselivsbransjen. Du kan for eksempel jobbe med alt fra kapasitets- og prisstyring til spennende leder og mellomlederstillinger innenfor de ulike fagområdene. 

Norsk reiselivsnæring er i sterk vekst og har svært gode fremtidsutsikter. Det er derfor ingen tvil om at kompetansen fra hotelledelse studiet vil bli veldig etterspurt i lang tid fremover.

Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • Hotellsjef
 • Revenue Manager
 • Sales Manager
 • Key Account Manager
 • Food & Beverage Manager
 • Front-office Manager
 • Conference & Event Manager

Tidligere studenter jobber blant annet i Radisson Hotel Group, Nordic Choice Hotels, Scandic Hotels, Thon Hotels, First Hotels, De Historiske Hoteller, Hurtigruten, Norwegian og ikke minst et stort utvalg frittstående bedrifter innen hotell- og reiselivsbransjen i Norge.   

Søk på Bachelor i hotelledelse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.