Årsstudium - Bergen og Oslo

Serviceledelse

Dette er utdanningen for deg som vil skape gode service- og kundeopplevelser.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
35 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Tjenestenæringen er i vekst og utgjør en betydelig del av verdiskapningen i Norge og internasjonalt. Reiselivsbransjen er verdens største næring og blant de hurtigst voksende, og er én av fem satsingsområder i regjeringens næringspolitikk.

Samtidig er mange tjenestevirksomheter, som skole, helse, IT, sikkerhet og transport, under press for å levere enda bedre og mer kostnadseffektive tjenester. Dette er næringer som har sterkt behov for medarbeidere med høy kompetanse.

Årsenheten i serviceledelse gir deg en grunnleggende kompetanse innen serviceledelse, som er etterspurt og som vil gjøre deg bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer i den voksende næringen.

Dette studiet passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, enten det er kunder, brukere, gjester eller leverandører. Studiet kan være aktuelt for deg som allerede er i jobb og har noe erfaring, eller for deg som kommer rett fra videregående skole.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du? 

Årsenheten i serviceledelse består av fag som gir deg kompetanse i å analysere og forstå kundens ønsker og behov. På den måten kan du med din innsikt skape servicekonsepter og tjenester som vil innfri kundens behov. 

I løpet av studieåret ditt hos oss vil vi også fokusere på emner som:

  • Lønnsomhetsberegning og kapasitetsstyring
  • Markedsføring og forbrukeratferd
  • Organisasjon og ledelse
  • Prosjektledelse
  • Digital markedskommunikasjon og distribusjon

Du vil i løpet av årsenheten opparbeide deg en tjenestekompetanse som det er økende etterspørsel etter både nasjonalt og internasjonalt.

Jobbmuligheter

Årsenheten i serviceledelse er uavhengig av bransje. Det betyr at det er en stor variasjon av stillinger innen service- og tjenesteytende næringer som er aktuelle.

Dersom du har jobbet noen år etter videregående skole, kan et relevant steg videre være å få formell kompetanse på området. Dette kan gi karrieremulighetene dine et løft, der du vil stille sterkere ved fremtidige stillinger med mer ansvar.

Aktuelle stillinger etter fullført årsenhet kan blant annet være:

  • Butikksjef
  • Resepsjonist
  • Logistikkmedarbeider
  • Kundeserviceleder
  • Salgs- og markedskonsulent

Du kan også benytte Årsenheten i serviceledelse som en start på videre bachelorstudier innen hotelledelsereiseliv og opplevelsesutvikling eller ledelse og servicestrategi ved Høyskolen Kristiania.

Studieprogramleder

Carina Johansson Nyvoll
Les mer om Carina Johansson

Søk på Årsstudium i serviceledelse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer