Foto av tre kvinnelige studenter som arbeider med notater rundt et bord.

Årsstudium - Bergen og Oslo

Serviceledelse

Er du glad i mennesker og nysgjerrig på hvordan man skaper gode kunde- og brukeropplevelser? Da vil et årsstudium serviceledelse være verdifullt for deg og din karriere.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Ikke oppstart i Bergen

Vi er lei oss for å meddele at dette studiet ikke vil starte opp i Bergen høsten 2022 grunnet lave søkertall.

Serviceledelse er kunnskap og kompetanse som i dag er etterspurt, og vil gjøre deg bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer i en raskt voksende næring. Dette studiet vil ruste deg godt til en spennende bransje i stadig endring. 

Årsstudium i serviceledelse passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, enten det er kunder, brukere, gjester eller leverandører. Studiet kan være aktuelt for deg som allerede er i jobb og har noe erfaring, eller for deg som kommer rett fra videregående skole.

Hva lærer du?

Studiet består av fag som gir deg kompetanse i å analysere og forstå kundens ønsker. På den måten kan du skape servicekonsepter og tjenester som vil møter kundens behov. I løpet av studieåret ditt hos oss vil vi også dykke ned i emner som:

Du vil i løpet av årsenheten opparbeide deg en tjenestekompetanse som det er økende etterspørsel etter, både nasjonalt og internasjonalt. Du får rett og slett satt serviceledelse inn i et mer helhetlig perspektiv.

Hva kan du bli?

Årsenheten i serviceledelse er uavhengig av bransje. Det betyr at det er en stor variasjon av stillinger innen service- og tjenesteytende næringer som er aktuelle for deg å søke jobb i. Dersom du har jobbet noen år kan også et relevant steg videre være å få formell kompetanse på området. Dette kan gi karrieremulighetene dine et løft, der du vil stille sterkere ved stillinger med mer ansvar.

Aktuelle stillinger etter fullført årsenhet kan blant annet være:

 • Butikksjef
 • Resepsjonist
 • Logistikkmedarbeider
 • Kundeserviceleder
 • Salgs- og markedskonsulent 

Du kan også benytte årsenheten i serviceledelse som en start på videre bachelorstudier innen hotelledelsereiseliv og opplevelsesutvikling eller ledelse og servicestrategi ved Høyskolen Kristiania.

– Jeg fant gjengen min på Høyskolen Kristiania

Serviceledelse-student Melissa

  Slik er det å være Kristiania-student

  På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk.

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Les mer
  • Faglig utvikling – også etter forelesning

   Faglig utvikling – også etter forelesning

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Studieprogramleder

  Gry Agerup

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer