Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

To produsenter jobber ved et miksebord. Årsstudium i musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania.
Årsstudium - Oslo

Musikkproduksjon

Bli en skapende og utøvende aktør i musikkbransjen med et årsstudium i musikkproduksjon fra Høyskolen Kristiania.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Er musikk din lidenskap? Da kan dette være utdanningen for deg. Musikkproduksjon er et utøvende og skapende kunsthåndverk, og studentene lærer og erfarer hvordan musikk skapes gjennom utforskning av utviklingsprosesser og metoder – fra idé til endelig produkt.

Gjennom bruk av det siste innen musikk- og lydteknologi lærer du kunnskaper og ferdigheter som legger et suverent grunnlag for videre studier innen musikk- og lyd.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Denne utdanningen vil gi deg erfaring i å spille inn musikk og skape store, personlige og kunstneriske prosjekter. Vi har studioer i verdensklasse, øvningrom og verktøyene som trengs for å videreutvikle ditt musikalske talent. 

Etter fullført utdanning kan du søke deg videre til påbygg til bachelor i musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører

Hva lærer du?

I løpet av årsstudiumet vil vi blant annet fokusere på: 

  • Grunnleggende musikkproduksjon
  • Elektroakustikk
  • Metode
  • Populærmusikkens historie

Studentene vil i løpet av påbygningsstudiet få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid fra idé til endelig konsumprodukt i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Jobbmuligheter

Årstudium i musikkproduksjon kvalifiserer for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene og lydfeltet, eller videre studier på høyskolenivå.

Med en bachelor i musikkproduksjon kan du blant annet:

  • Bli musikkprodusent
  • Jobbe med live-lyd
  • Starte ditt eget selskap

Flere av våre tidligere studenter driver i dag sine egne plateselskaper.

Musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Vi har derfor lang erfaring i faget, og er velkjent i bransjen.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Musikkproduksjon på Institutt for scenekunst, musikk og studio, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Søk på Årsstudium i musikkproduksjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.