To produsenter jobber ved et miksebord. Årsstudium i musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania.

Årsstudium - Oslo

Musikkproduksjon

Bli en skapende og utøvende aktør i musikkbransjen med et årsstudium i musikkproduksjon fra Høyskolen Kristiania.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
51 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Er musikk din store lidenskap? Da kan årsstudium i musikkproduksjon være utdanningen for deg. Som student på dette studiet er målet å gi deg verktøyene du trenger for å ta hobbyen i en mer profesjonell retning.

Gjennom studietiden vil du få en utdanning innen musikkproduksjon som kombinerer det teoretiske med det praktiske. Ved bruk av det siste innen musikk- og lydteknologi får du kunnskap som gir et godt grunnlag for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene og lydfeltet, eller videre studier på høyskolenivå.

Studieprogrammet vil ikke bare utvikle dine praktiske ferdigheter. Det vil også gi deg kunnskap om og forståelse for musikkproduksjon i en kunstnerisk, kulturell, kommersiell og profesjonell kontekst. Utdanningen vil gi deg erfaring i å spille inn musikk og skape kunstneriske prosjekter. Vi har studioer på profesjonelt nivå, og verktøyene, kunnskapen og kompetansen som trengs for å videreutvikle ditt talent.

Studiet er forankret i musikkbransjen og er tilpasset yrkeslivets behov. Med andre ord: et studium som passer perfekt for deg som vil jobbe med musikk og lyd, og vil utvikle hobby og talent i en profesjonell retning som lydtekniker eller musikkprodusent. 

Hva lærer du? 

Årsstudium i musikkproduksjon gir deg en grundig innføring i profesjonelle musikkstudioer og konsertlydsystemer. Du vil blant annet lære om både akustisk-, analog- og digital lyd. I løpet av studietiden vil du bli kjent med ulike verktøy og tekniker brukt til musikkinnspilling og -miks, med vekt på populærmusikk og akustiske musikkinstrumenter.

I tillegg vil du få en innføring i metode og akademisk skrivepraksis. 

Fra årsstudium til bachelor

Etter fullført utdanning kan du søke deg videre til påbygg til bachelor i musikkproduksjon. Studentene vil i løpet av påbygningsstudiet få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid, fra idé til endelig produkt, i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv. 

Med en bachelor i musikkproduksjon kan du blant annet:

  • Bli lydtekniker live og i studio
  • Bli musikkprodusent
  • Starte ditt eget selskap
  • Jobbe som systemtekniker for lydsystemer

Musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Vi har derfor lang erfaring i faget, og er en velkjent aktør i bransjen.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Musikkproduksjon på Institutt for scenekunst, musikk og studio, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Pål Erik Jensen
Les mer om Pål Erik

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer