Oversiktsfoto fra auditoriet ved Campus Bergen

Fristen for Samordna opptak gikk 15. april. Da hadde Høyskolen og Fagskolen Kristiania Bergen til sammen en økt vekst i antall søkere på 62 prosent, sammenlignet med 2019.

Usikker på hva du vil studere? Snakk med en av våre hyggelige veiledere her!

Høsten 2020 starter Camps Bergen opp flere studier som allerede har vist seg å være svært populære. Men også de andre fagene har fått enda flere søkere enn noensinne, med en vekst på 27 prosent.

– Gleder oss til oppstart

– Det er svært gledelig at så mange ønsker å studere ved Campus Bergen Søkertallene viser at kontinuerlig fokus på kvalitet i alle ledd, utmerket pedagogikk, studiehverdag og livet etter studiene gir resultat. Vi gleder oss til å ønske våre nye studenter velkommen til høsten, sier direktør Aleksander Sivertsen.

Lanserer studiene arbeidslivet etterspør Se hele listen her!

 Totalt for Oslo og Bergen viser årets tall en økning med 35 prosent flere søkere, og den største veksten opplever høyskolen i søknader til masterprogrammene, med en vekst på 76 prosent. Dette er igjen viktig for høyskolens mål om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet.

Nye studier og lokaler

  • Samtlige linjer i Bergen opplever vekst, også våre bachelorutdanninger innen hotell- og reiselivsledelse. Nye fag, som anvendt psykologi og teknologifag er også populære.
  • Til høsten utvider Høyskolen Kristiania Bergen i nye lokaler i historiske Hansaparken.
Fikk praksisplass i Equinor Slik er det å ha praksis hos energigiganten. Skaffet seg praksisplass hos Equinor

 De nye bachelorgradene og fagskoleutdanningen har vist seg å være svært populære. De er som følger:

Også Fagskolen Kristiania Bergen har hatt en solid vekst på hele 25,8 prosent, inkludert nye studier. Det nystartede entreprenørstudiet for musikkbransjen, Music Business, har slått godt an i musikkbyen Bergen. 

Musikkutdanningen Bergen har ventet på Fagskolen Kristiania i Bergen lanserer Music Business, et helt nytt studium fra høsten 2020.

– De sterke søkertallene bekrefter at fagskolen er et attraktivt valg både som grunnutdanning, og for å bidra til den kompetanseutviklingen som nå vil skje i norske bedrifter. Som tilbyder av korte og yrkesrettede studier, både på sted og nett vil Fagskolen Kristiania bidra til at mange yrkesgrupper får økt kompetanse i en krevende tid på arbeidsmarkedet, sier en stolt rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig.

  • Usikker på hva du vil studere?

    Ta vår lille, uhøytidelige test her - det tar bare noen minutter.
  • Hvorfor velge Kristiania

    Vår forskning og vårt samarbeid med arbeidslivet gir deg et forsprang på jobbmarkedet.