Foto at to menn og en kvinne, med paraplyer.

Høyskolen Kristiania i Bergen har inngått en leieavtale for nye lokaler i Hansaparken. Avtalen ble signert 1. januar og gjelder for 12 år.

– Vi har store vekstambisjoner i årene som kommer, sier campusdirektør Aleksander Sivertsen.

I 2019 publiserte Bergen næringsråd en rapport som viste at det var stort behov for teknologer på Vestlandet i nær sagt samtlige bransjer.

– Nå bygger vi Norges første arbeidslivsuniversitet. Det skal Vestlandet være med på å farge. Høyskolen Kristiania Bergen skal reflektere arbeidslivet og Vestlandets behov, sier campusdirektør Aleksander Sivertsen.

Endelig får Bergen utviklerstudier

De store, nye lokalene blir spesialtilpasset de nye studiene som starter opp høsten 2020. De nye studiene er:

Dette er utdanningsløp som er etterspurt i både offentlig og privat sektor, og fagtilbudet er utviklet i samsvar med dette.

Foto av to kvinnelige studenter i et klasserom.

Bli kjent med Bergen

Dermed kan det snart igjen tilbys teknologistudier i Hansaparken. I 2007 la Norges informasjonsteknologiske høyskole (NITH) ned sine studietilbud i Bergen, som da holdt til i nettopp her. NITH ble senere en del av Westerdals Oslo ACT, som i 2017 ble kjøpt av Høyskolen Kristiania. Det betyr at fagstaben nå kommer «hjem igjen» til Bergen og Hansaparken.

Høyskolen Kristiania holder til i Hansaparken.
Her holder Campus Bergen til. Nå har skolen signert ny leieavtale for 12 nye år.

– Gleder oss til å flytte inn

Økonomi- og finansdirektør ved Høyskolen Kristiania, Pål Nakken og campusdirektør ved Høyskolen Kristiania i Bergen, Aleksander Sivertsen er fornøyd med den nye avtalen. Nå ser de frem til å flytte inn i de nye lokalene.

Foto av ung kvinne og mann.

Finn utdanningen for deg

– Det har vært en grundig og god prosess både internt i Høyskolen Kristiania og opp mot Hemfosa som er gårdeier. Vi har hatt flere møter både i Oslo og Bergen, og har ved flere anledninger vært i de nye lokalene som er planlagt ferdigstilt frem mot studiestart i august. Det vil bli et betydelig løft for vår campus i Bergen både for studenter og ansatte, og med arealutvidelsen ligger alt til rette for videreutvikling for oss på Vestlandet. Gjennom flere runder med forhandlinger har vi fått til de nødvendige tilpasninger av byggene, og det er grunn til å være godt fornøyd, sier Nakken.

– Vi vokser raskt på Vestlandet og har store vekstambisjoner i årene fremover. Vi kommer derfor til å tilby flere studier og kurs på ulike utdanningsnivåer som er tilpasset mennesker med forskjellige kvalifikasjoner, evner og muligheter, sier Sivertsen.

Foto av fem kvinnelige og en mannlig student som jobber med en praktisk oppgave på et bord.

Hvorfor velge Kristiania

Høyskolen Kristiania har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger. Dette har vært en fordel for hundretusener av studenter.
Les mer